Olimpiyatlara Siyaset Bulaştı! Mısırlı Judocu Rakibinin Elini Sıkmadı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda judo branşında mücadele eden Mısırlı İslam El Shehaby, 1. rauntta mağlup ettiği İsrailli rakibi Or Sasson'un maç sonunda elini sıkmayı reddetti.

Rio de Janeiro'da düzenlenen oyunlarda judoda erkekler +100 kiloda Mısırlı El Shehaby ile İsrailli Sasson, son 16 turuna kalabilmek için tatamiye çıktı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Rakibini 1. rauntta mağlup eden 34 yaşındaki sporcu El Shehaby, karşılaşma sonrasında Sasson'un el sıkma isteğini bir adım geriye giderek ve başını sağa sola sallayarak geri çevirdi.

Judoda sporcular bir saygı ifadesi olarak müsabaka öncesi ve sonrasında birbirini selamlayıp el sıkışıyor.

Sputniknews

Popüler İçerikler

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR

Ne olursa olsun siz sporcusunuz oradaki insan da senin meslektaşın biraz saygın olmalı kuzey koreli ve güney koreli iki sporcu selfie çekebiliyorsa sen de en azından elini sıkmalısın.Elini sıkmamak seni iyi göstermez kötü gösterir herkese.

13.08.2016

Mısırlı sporcu, İsrailli sporcuyu elinde silahla insan öldürürken görmüş mü? veya İsrailli sporcunun ülkesinin hatalı hatta insanlık dışı uygulamalarini onayladığını duymuş mu? Bence böyle bir seyi ne gördü ne de duydu. Ne yani insanlara vatandaşı oldukları devletin izledigi siyasete göre mi tavır takınalım? adam en nihayetinde sporcu. Hem katıldıkları organizasyon da dünya barışı icin düzenlenen olimpiyatlar. Sporcu dediğimiz adam hem kas kuvveti ile hem de taşıdığı ruh ile kendini ispatlar. Mısırli sporcunun kendince hakli yönleri elbette var ama spor müsabakaları özellikle olimpiyatlar bunun ortaya dökülecegi yer degil.

13.08.2016

Sen bu acidan bakiyo olabilirsin ama bi de bunun diger bi acisi var bu israilli oyuncu hic ulkesi tarafindan öldurulen masum cocuklar icin yapmayin demismi cocuklari ve masumlari oldurmenin yanlis oldugu belirtmismi ulkesinin yaptiklarinin utanc verici oldugunu soylemismi simdi diceksinki soylemez niye soylesin kendi ulkesi falan filan ama soz konusu insanlik oldugunda senin ulkem benim ulkem olmaz bi yerde masumlar cocuklar oluyosa ve buna ses cikmiyosa bunun milliyetcilikle alakasi yok insanlikla alaksi var arti her israilli ulkesinin yaptiklarini savunur dunyaca unlu israilli manken "bar rafeali" bile israil askerlerinin yanindayim yaptiklari herseyi destekliyorum dualarim onlarla diye koskoca dunyaya acikliyo destekledigi askerlerin cocuk tecavuzcusu ve katili olduklarini bilmelerine ragmen genellemek istemem ama gorunen koyde klavuz istemez

Midem bulanıyor artık şu siyasi tavırlardan.

13.08.2016

https://www.youtube.com/watch?v=r0UmfhVmi7E

TÜM YORUMLARI OKU (47)