Olimpiyat Tarihimizde Bir Finalimiz Bile Yokken 7 Ayrı Finalde Yarışacak Olan Jimnastikçilerimizi Tanıtıyoruz

Jimnastik tarihimizde ilkleri yaşıyoruz...2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli sporcular Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak, adlarını finale yazdırdı. Sporcularımız, toplam 7 finalde madalya için yarışacak.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarının ilk gününde artistik jimnastikte mücadele eden Türk sporcular Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak finale yükseldi.

İbrahim Çolak halkada, Ferhat Arıcan paralel barda, Ahmet Önder atlama masası ve genel tasnif, Adem Asil ise halka, atlama masası ve genel tasnifte finale yükselme başarısı gösterdi.

Sporcularımızın final programı ise bu şekilde: ⬇️Peki şimdiden tarihe geçen bu 4 sporcumuz kim gelin tanıyalım hepsini...

7 Ocak 1995 İzmir doğumlu İbrahim Çolak, Türk sporunu jimnastik branşı, artistik jimnastik kategorisinde temsil etmekte.

Çolak, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde bronz, Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’nda gümüş, Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nda bronz, Bakü 2017 İslami Dayanışma Oyunları’nda altın, Tarragona 2018 Akdeniz Oyunları’nda altın ve son olarak 2019 Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

2019 Dünya Şampiyonası’nda kazanmış olduğu altın madalya ile birlikte İbrahim Çolak, aynı zamanda jimnastikte büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcumuz oldu ve Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

İbrahim Çolak ayrıca 2017’de düzenlenen Avustralya Dünya Kupası'nda halka branşında yaptığı hareketle, Uluslararası Jimnastik Federasyonu (FIG) tarafından soyadıyla birlikte literatüre geçirildi. “The Colak” olarak adlandırılan hareketi ile de aynı zamanda Türk sporunun gurur kaynağı oldu.

Ferhat Arıcan, 1993 İzmir doğumlu. Jimnastik sporuna ilkokulda beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle başlamış.

Singapur'da düzenlenen 2010 Gençlik Olimpiyatları'nda atlama masasında Moğol rakibi Ganbatyn Erdenebold ardından gümüş madalya kazanmıştır. 2013 yılında Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları paralel bar kategorisinde bronz madalyanın sahibi olmuştur.

Arıcan 2008 yılında paralel aleti, 2013'te atlama masasında ve 2014 yılında Çin'de düzenlenen 45. Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda gerçekleştirdiği 3 hareketi kendi adına tescilletmiştir. Dünya jimnastik literatüründe kendi adına tescilli 3 hareketi olan ilk sporcu olma başarısını göstermiştir.

Arıcan, Rio 2016'da 108 yıl aranın ardından, Aleko Mulos'tan sonra Türkiye adına Olimpiyatlar'da mücadele edecek ikinci erkek jimnastikçi olmuştu.

Ahmet Önder, 12 Temmuz 1996 İzmir Ödemiş doğumlu. İzmir Bornova Şavkar Jimnastik Kulübü'nün sporcusu.

2014’ten bu yana Milli Takım üyesi olarak 4 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası'na katıldı.

2019'da Almanya’da Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya, yine 2019'da Ukrayna’da Artistik Jimnastik Uluslararası Turnuva’sında 3 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Adem Asil (Abdelrahman Elgamal) 21 Şubat 1999'da Mısır'ın İskenderiye kentinde doğdu.

Mısır milli takımının bir üyesi olan Elgamal, 2017 FIG Artistik Jimnastik Dünya Kupası serisinin Fransa'daki Internationaux de France veya Paris World Challenge Cup ve Bulgaristan'daki Varna World Challenge Cup'ta ve ayrıca 2017 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonasında yer aldı.

2017 yılında anne ve babasını Mısır'da bırakarak Türkiye'ye taşındı. Eğitimlerine Türkiye'de devam etti ve Türk vatandaşlığına başvurdu.

Vatandaşlık almasından sonra Türkiye için ilk defa yarışan ve 2020 Artistik Jimnastik Dünya Kupası Bakü'de yapılan turnuvaya katıldı.

Elgamal, 2021 yılında Adem Asil adı altında yarışmaya başladı.

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Kafasına Ampul Takarak AK Parti'ye Oy İsteyen Kastamonulu Genç
YORUMLAR

3 izmirli + 1 mısırlı (benim için böyle göçmenler baş tacıdır, vasıfsız adamla dolu zaten ülke, dışardan daha fazlasını getirmeye gerek yok). bol şanslar çocuklar.

27.07.2021

Bazen milyonlar almasan da sırf bayrak için mücadele verirsin, işte siz Türkiyenin gururusunuz tebrikler.

helal olsun size valla... yalnız suyum da gelmedi değil yanii asaskdklsllşa

TÜM YORUMLARI OKU (4)