Olimpiyatta Madalya Umudumuz Buse Naz Çakıroğlu'ndan Cezayirli Boksör Imane Khelif'e Destek

Paris 2024 Olimpiyatları'nda en çok konuşulan branşlardan biri hiç kuşkusuz boks oldu. İnterseks olduğu konuşulan Cezayirli boksör Imane Khelif odağında dönen tartışmalar sosyal medyada en çok konuşulan başlıklardan biri. Milli gururumuz boksör Buse Naz Çakıroğlu da bu tartışmalarda tarafını belli eden son isim oldu.

Boksta kadınlar 50 kiloda madalya mücadelesi veren milli gurur Buse Naz Çakıroğlu, çeyrek finaldeki rakibi Pihla Kaivo-Oja'yı mağlup ederek adını yarı finale yazdırmıştı.

Yarı finalde Filipinli rakibi Aira Villegas'la finale çıkmak için ringe çıkacak milli boksörden sürpriz bir hamle geldi.

Çakıroğlu, interseks olduğu konuşulan Cezayirli boksör Imane Khelif hakkında sürpriz bir harekette bulundu.

Cezayirli boksörün Cezayir bayrağı ve kas emojisi bıraktığı fotoğrafı Instagram'da beğenen Çakıroğlu, Khelif'e desteğini göstermiş oldu.

Tartışmaların odağındaki isim olan Imane Khelif kadınlar 66 kiloda bir diğer tartışmalı isim olan Taylandlı rakibi Janjaem Suwannapheng ile yarı final mücadelesine çıkacak.

İlginizi Çekebilir

Binde Beş Saniye Farkla Kazandı: Olimpiyatlardaki Nefes Kesen 100 Metre Erkekler Finali Tarihe Geçti!
Her Şey İçin Teşekkürler: Olimpiyat Şampiyonu Milli Gurur Mete Gazoz Çeyrek Finalde Veda Etti
Olimpiyat Madalyasını Garantileyen Milli Boksör Esra Yıldız Kahraman: "Eşim Olmasaydı Şu An Burada Olamazdım"

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
05.08.2024

sonunda İmane ile o Tayland'lı izbandut final oynayacak... Federasyon da kadın müsabakası adı altında iki erkeğin maçını tüm dünyaya izletmenin hezimeti ile yaşasın..

05.08.2024

ikisi de kadın allahın cahili seni

05.08.2024

kız biz sana haksızlık ediliyor diye yırtınıyoruz ya günlerdir

05.08.2024

Bu Busenaz o Busenaz değil

05.08.2024

bu işlere kimsenin mağdur olmayacağı ve spor yarışmalarından dışlanmayacağı adil bir çözüm bulunana kadar ne desteğiniz ne kösteğiniz bir şey ifade etmez. sayıları çok az olacağı için ve durumları farklı farklı olacağı için kendi aralarında yarışsınlar demenin anlamı yok bence. cinsiyet değiştirmiş olmak, y kromozomuna sahip olmak, hormon seviyeleri gibi kriterleri bilimsel ve net bir şekilde ele alıp değerlendirerek belli durumlarda kadınlarla, belli durumlarda erkeklerle yarışmalarına karar verilebilir belki. kendini kadın olarak tanımlayan birine git sen erkeklerle yarış demenin sıkıntısı da ayrı bir konu tabi.

TÜM YORUMLARI OKU (19)