Olimpiyat Stadı'nda Zeminin Çevrilmesi Gündemde

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in projesiyle bir kez daha gündeme gelen Türkiye’nin tartışmalı stadı Atatürk Olimpiyat’ta zeminin 90 derece çevrilmesi ve kale arkası tribünlerinin yükseltilmesi planlanıyor.

Fatih Terim, en büyük problemi ‘rüzgar’ olan stadyumun zeminini çevirerek, rüzgarı önleyip, stadı 365 gün yaşayan ve çalışan bir mekana çevirmek için bir proje geliştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonuyla da paylaşılan Fatih Terim’in Olimpiyat stadı ile ilgili projesinde temelde stadın rüzgar etkisinden kurtarılması ve ayrıca yaşayan bir stadyum olması amaçlanıyor. Projeye göre Olimpiyat Stadı’nın zemini 90 derecelik bir açıyla değiştirilecek, yani şu anda numaralı ve maraton tribünleri kale arkası tribünleri olacak. Şu an kale arkası tribünleri yükseltilip üstleri kapatılarak rüzgarın etkisi azaltılacak. Proje kapsamında stadın çevresine ya da içine alışveriş merkezi ve eğlence merkezi gibi unsurlar eklenecek. Milli takımlar tüm karşılaşmalarını bu stadyumda gerçekleştirecek. Projenin 120 milyon dolara mal olması planlanıyor.

Bu projeye ilk itiraz ise stadyumun yapıldığı dönemde Gençlik ve Spor İstanbul İl müdürü Vedat Bayram’dan geldi. Vedat Bayram, projenin Olimpiyat Stadı’nı standart dışına çıkaracağını söylüyor. Vedat Bayram stadyumun dünya standartlarında bir stadyum oluğunu belirterek zeminin yönünün değiştirilmesinin bunu bozacağını belirtmişti.

1999 yılında temeli atılan ve 2002 yılında açılan Olimpiyat Stadı maç yapılmadığı günlerde ise adeta bir ölüm sessizliği içinde. Maliyeti 125 milyon dolar olan stadyum 2005 yılında Şampiyonlar ligi finaline ev sahipliği yaptı. Başakşehir Spor’a uzun süre ev sahipliği yapan stadyumu bu sezon Beşiktaş JK kullanıyor. 

DHA

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood