Ölen Babasının Hayrına Çocuk Okutmayı Seçtiği İçin Kafir İlan Edilen Kullanıcı ve Cenazelerdeki Pide Sevdası

Babasının ölümümün ardından pilav, pide dağıtmak yerine çocuk okutmayı tercih eden Twitter kullanıcısı '@sacmalamasecil' cenazelerdeki yemek dağıtma geleneğinin saçmalığını yeniden gündeme getirdi. Birçok insan da aldığı kararı destekledi. Gelip hep birlikte neler konuşulmuş bakalım!

Türkiye'nin birçok yerinde cenaze günü ve sonrasında ev sahipleri akrabaların ve komşuların karnını pidelerle ya da tavuklu pilavla bir güzel doyurur. Yemek bekleyen insanların midesini düşünmekten insanlar acılarını yaşayamaz bile... Hüngür hüngür ağlamak yerine amcaların teyzelerin peşinden hizmet için koşturulurlar.

Ne yapsan da memnun edemezsin çoğunu... Biri çıkar "Benim ayranım nerede?" der, biri gelip "Bu pidenin yumurtalısı yok mu?" diye sorar. İnsanın o an "Zıkkım ye!" diyesi gelir. Gerçekten çok kötü bir durum bu. Her ne kadar dini bir adet olduğu söylense de aslında bunun dinle falan alakası yok!

Twitter'dan "@sacmalamasecil" de bu konuya dikkat çekti. Kullanıcı, ölen babasının ardından pide, pilav dağıtmayıp ihtiyaç sahibi bir çocuğu okutmayı seçtiği için akrabaları tarafından kafir ilan edildiğini paylaştı.

@sacmalamasecil

Ve bunları da ekledi... 👇

Diğer insanlar da cenazede yemek adetinin saçmalığı üzerine düşüncelerini dile getirdi ve kullanıcının aldığı kararı destekledi.

@yarenozbebek

👇

@IstinadNokta

👇

@tkl5iz70

👇

@zumruduankaniz

👇

@kuzgunikarga2

👇

@BerkanErgurol

👇

@ervaerezli

👇

@biranyasadim

👇

@AhmetYl95637907

👇

@Ilkyaz97668289

👇

@everythingoesea

👇

@gravessights

Gerçekten artık şu yemek sevdasından vazgeçilmesi gerekiyor. İnsanlar, kaybettiklerinin ardından ne yapsak istiyorlarsa yapsınlar yahu! Rahat bırakın...

@Plungersinkov

Sizin bu konudaki görüşleriniz neler?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Twitter Kullanıcılarından Okuduktan Sonra Okkalı Bir 'Yuh' Çekeceğiniz 16 Yüzsüzlük Anısı
Tecavüze Uğradığını ve Ölümle Tehdit Edildiğini Söyleyen Twitter Hesabının Arkasından Bambaşka Biri Çıktı!
Müstehcen Yazışmaları Olduğu Gerekçesiyle Yeğeninin Okuldan Atılacağını Söyleyen Kullanıcının İsyanı
Kesin Öyledir! Vasıflı ya da Vasıfsız Çalışacak Eleman Bulamadıklarını İddia Eden Bazı Patronlar

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
17.09.2021

Öz Türk kültüründe, taziye evi yemek dağıtmaz. Taziye evine "acıları var yemekle uğraşmasınlar" diye sadece ev halkı için yemek götürülür. 40 gün boyunca ailenin eşi dostu akrabası birer gün yemek götürür. Ama herzaman ki gibi bu saf kültür de asimile olmuş...

17.09.2021

Bende onu diyorum işte, Lan babam ölmüş pide bitti diyorlar lan kafir köpek daha fatihayı okumadın dilenci bile parayı almadan bi dünya dua ediyor sana pide ayran verdik Fatiha yok. Göz yaşlarımdan önümü göremiyorum herif pide derdinde a.q açı.. Bizzat yaşadığım olaydır.

17.09.2021

Bu tarz mantık dolu, insanı şeyleri görmek çok hoş. Arkadaşlar bir kesim var gerçekten hepsini çöpe atın. Onların söyledikleri şeylere, saygı duydukları düşüncelere, hareketlerine, fikirlerine hiç yokmuş gibi davranın. Duymayın ne dediklerini. Bu hayattaki en değerli şeyimiz olan vaktimizi, o insan görünümlü tek hücreli canlılar için harcayamayız. Siz sizin için doğru ve insani olanı kalben yapın gerisi umurunuzda olmasın. Arkadaşımı tebrik ediyorum!

17.09.2021

Akraba akbabadır.

17.09.2021

benden bahsediyorlar

TÜM YORUMLARI OKU (34)