Öldürmeyen Allah Öldürmüyor! Başlarından Geçen Akılalmaz Olaylara Rağmen Hayatta Kalmayı Başaran İnsanlar

Dünyada insanların başından geçmiş en ilginç olayları ve kurtulma hikayelerini merak ediyor musunuz? İşte okyanusta mahsur kalmış balıkçı Jose Salvador Alvarega'dan patlayan uçaktan sağ çıkan Verna Vulovic'e tarihte yaşanmış en garip 12 hayatta kalma hikayesi!

1. Jose Salvador Alvarega isimli bir balıkçı Büyük Okyanus'ta tam tamına 438 gün hayatta kalmayı başarmış.

Meksikalı balıkçı 17 Kasım 2012 tarihinde bir arkadaşıyla beraber teknesiyle balık avına çıkmış. Şiddetli rüzgar yüzünden kıyıdan gittikçe uzaklaşmaya başlayan adam ve arkadaşının 7 metrelik küçük teknedeki yaşam mücadelesi böyle başlamış. 4. ay sonunda yeme içmeden kesilen arkadaşı hayatını kaybetse de Salvador umudunu yitirmemiş. 14 ay sonra ise insanların olduğu bir ada bulan adam burada kurtulmuş.

2. Alison Botha isimli kadın tecavüze uğrayarak 35 kez bıçaklanmasına rağmen hayata tutunmayı başarmış.

1994 yılının yaz ayında Güney Afrika'nın Port Elizabeth limanında henüz 27 yaşında olan kadın, iki kişi tarafından kaçırılmış. Saldıranlardan Frans du Toit isimli adam daha önce iki kez işlediği tecavüz suçundan tutuksuz yargılanmaktaymış. Alison'ı boğduktan sonra doktor raporlarına göre 35 kez karnından bıçaklamış.

Diğer adam ise kadının hayatta olduğunu fark edince 16 kez boğazını kesmiş ancak bu, o an boğulan kadının aslında hayatını kurtarmış.

Alison'ın şansına o sırada yoldan geçmekte olan bir araba durarak yardıma gelmiş. O gece kadının yardımına koşan veterinerlik öğrencisi ve tıbbi yardım ekibi kadını kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yapmışlar.

Şu an sağlıklı ve iki çocuk annesi olan kadın bu travma öyküsünü yazarak kitap haline getirmiş.

3. 1945 yılında New York'ta meydana gelen bir uçak kazası sırasında kurtulan tek kadın asansör görevlisi Betty Lou Oliver olmuş.

Bir uçağın kötü hava koşulları ve pilot hatası sonucu Empire State Binası'na çarpmasıyla pilot ve ekibi olay yerinde canlarını kaybediyor. Çarpmanın yaşandığı kattaki çalışanlardan 11 kişi de can veriyor. Ancak binada asansör görevlisi olarak çalışan Betty Lou Oliver isimli kadın çok büyük yaralar alsa da yaşamaya devam ediyor.

Ancak kadının yaşam mücadelesi burada bitmiyor! Yardım için gelen görevliler Betty'yi 'hızlı olsun diye' asansöre bindiriyorlar ve kabloları hasar görmüş asansör 79. kattan aşağı düşüyor!

Kadın adeta aynı gün içinde iki kez ölüme karşı koyarak asansörden sağ salim çıkıyor! Kendisi ayrıca birkaç ay tedavi gördükten sonra aynı binadaki asansör operatörü işine geri dönmüş. 😅

4. Forthman Murff isimli bu oduncu ise bir ağacı keserken akılalmaz bir olay yaşıyor.

Adam 1984 yılında testereyle bir ağacı keserken 25 metre yukarıdan düşen bir dal yüzünden çukura düşüyor. Birkaç saniye sonra başka bir dal üzerine kendisinin bacağını kırıyor ve bir süre bilincini kaybetmesine neden oluyor. Adam uyandığında ise hala çalışmakta olan testeresinin boynunu kesmekte olduğunu görüyor!

Gırtlağının, yemek borusunun ve şah damarı kesildiğini ve kafasının neredeyse vücudundan ayrılmak üzere olduğunu fark ediyor.

Ayağa kalkıp çukuru tırmanmaya başlıyor ve kamyonuna binerek komşusunun evine gidiyor! Komşusunun götürdüğü hastanede kafasını adeta yerine dikiyorlar ve adam herkesi şaşırtarak 20 yıl daha yaşıyor. 92 yaşında vefat eden adam kazadan sonra odunculuğu bırakarak müzikle ilgilenmiş.

5. Ali Hussein Khadim isimli adam 2014 yılında IŞİD tarafından rehin alınmış ancak kurtulmayı başarmış!

Yüzlerce insanla beraber rehin alınan adam elleri bağlanarak silahla öldürülmek üzere yere yatırılmış. Mermiler kendisini şans eseri ıskalasa da ölü taklidi yapmış ve gece yarısı kaçmayı başarmış. Birkaç gün sazlıklarda saklanan adam sonunda kuvvetli akıntıya rağmen nehre atlayarak kaçmayı başarmış.

6. Christine McKenzie isimli hava dalışçılığı yapan Güney Afrikalı kadının başına dalış sırasında hiç tahmin edemeyeceği bir olay geliyor.

112. atlayışını yapan kadın paraşütünü açmak için arkasına uzanıyor ancak hem ana hem de yedek paraşütü ne yaparsa yapsın açılmıyor! 600 metre yüksekten aşağı düşmekte olan kadın elektrik hatlarına doğru düşmekte olduğunu fark ediyor. Normalde elektrik akımına kapılıp ölmesi gerekirken kablolar hayatını kurtarıyor ve yere daha hafif hızda düşerek canını kurtarıyor.

7. Waleed Khan isimli bir genç 14 yaşındayken arkadaşlarını kurtarmak için 8 kez tabancayla vurulmuş.

Pakistan'daki askerî okulunda bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalan genç kahramanlık göstererek saldıranları durdurmaya çalışıyor. Çabaları sırasında 8 kez yüzünden ve vücudunun diğer bölgelerinden vurulan genç arkadaşlarını kurtararak hayatta kalmayı başarıyor. Taliban'ın üstlendiği 2014 yılında gerçekleşmiş saldırıda maalesef 130'u çocuk olan 150 kişi hayatını kaybediyor.

8. Tsutomu Yamaguchi isimli Japon adam, 1945 yılında Japonya'ya atılan iki atom bombasından kurtulmayı başarmış tek insan.

O dönem 29 yaşında olan ve inşaat işçiliği yapan adam ilk atom bombası atıldığı sırada iş için Hiroşima'daymış. Gökyüzünün önce beyaza kaplanıp ardından tüm şehrin sallandığı patlamadan ellerinde ve yüzünde yanıklarla kurtulmuş. Memleketi Nagasaki'ye dönüp tedavi olduktan 3 gün sonra patronuyla konuştuğu sırada ikinci bomba atılmış.

Üç gün içerisinde iki nükleer atom patlamasını 4 kilometre yakından yaşayan adam uzun süre hastanede tedavi görmüş.

Mucizevi şekilde toparlanmayı başararak öğretmen olan adam 2010 yılında hayatını kaybedene kadar yaşadıklarını tüm dünyaya anlatmaya devam etmiş.

9. 1852 yılında bir demiryolu inşaatında yaşanan patlama sonucu işçi Phineas Gage'in başından oldukça talihsiz bir olay geçmiş.

Patlamadan önce elinde tuttuğu demir çubuk sol yanağından girerek kafatasından çıkmış. Beyninin de içinden geçen çubuk 30 metre ötede bulunmuş. Bu kazanın ardından mucizevi bir şekilde 12 sene daha yaşamaya devam eden adam geçirdiği nöbetlere dayanamayarak 36 yaşında hayatını kaybetmiş. Kendisinin 'başından geçen' bu olay ise tıptaki nöroloji çalışmalarını oldukça hızlandırmış.

10. 1978 yılında henüz 15 yaşındayken otostop çekerek evine dönmeye çalışan Mary Vincent'in başından korkunç olaylar gelmiş.

Arabasına bindiği 50 yaşındaki Larry Singleton'ın bir süre sonra garip davranışlar sergilediğini fark eden kadın arabada durduğu sırada kaçmaya çalışmış ancak kafasına yediği bir darbe sonucu bayılmış. Adam tecavüze uğrayan ve iki kolunu kestikten sonra kadının vücudunu bir uçurumdan aşağı atmış. Bilinci yerine gelen Mary ise çamurları kullanarak yaralarını kapatmaya çalışmış. Saatler süren çabalarının ardından otobana gitmeyi başararak kendisini hastaneye götüren bir çiftin yardımıyla hayatı kurtulmuş.

11. Vesna Vulović isimli hostes ise 10 bin metre yükseklikte uçtuğu sırada patlayan uçaktan kurtulan tek insan olmuş!

Kafatasında ve omurgasında birçok zedelenme ve kırık yaşayan kadın kazanın ardından kısmi felç de geçirmiş. Tüm bunlara rağmen iyileşip ayağa kalkmayı başaran kadın 2016 yılında hayatını kaybetti.

12. 6 saat boyunca -22 derecede donmuş halde kalmasına rağmen kurtulmayı başaran kadın Jean Hilliard:

1980 yılının Aralık ayında arabasının kaza yapması sonucu yürüyerek yardım arayan kadının bedeni diğer sabah bir çiftçi tarafından donmuş halde bulunmuş. Cildine deri altı iğnelerin bile giremediği kadının vücut ısısını termometre bile ölçemiyormuş! Tıbbi yardım ekibinin ısıtmaya çalıştığı kadının nabzı bir süre sonra dakikada 12 kez atmaya başlamış.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Koronavirüs'ün En Tehlikeli Hali Olan 'Delta Varyantı' Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şeyi Açıklıyoruz!
Çalıştıkları Sektörle İlgili Sır Gibi Saklanan Gerçekleri Paylaşarak Herkesi Dumur Eden 17 Kişi
Bildiğiniz Tüm Fobileri Unutun! İnsanların Kabuslarına Girip Uykularını Haram Eden Diri Diri Gömülme Korkusu
K-Pop Grubu BTS Hayranı, Jimin'e Benzemek İçin 18 Estetik Ameliyatı Geçirip Irk Değiştirdiğini İddia Ediyor
Tarih Meraklıları Buraya! Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınızı İddia Ettiğimiz Birbirinden İlginç 48 Bilgi

Popüler İçerikler

Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
Skandal Bir Olayla Gündeme Gelmişti: Patiswiss'in Yeni CEO'su Belli Oldu