Öldükten Sonra Madalyası Geri Alınan Kudukhov'un Rakibi: Madalyayı İstemiyorum

2013 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Rus güreşçi Besik Kudukhov'un ölümünden sonra yapılan testte dopingli olduğu anlaşıldığı için 2012 Londra Olimpiyatlarında kazandığı gümüş madalyayı almaya hak kazanan rakibi Yogeshwar Dutt, madalyayı istemediğini söyledi.

19 Aralık 2013 tarihinde geçirdiği bir trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden Rus güreşçi Kuduhov'un 2012 Londra Olimpiyatları sırasında erkekler serbest stil 60 kiloda kazandığı gümüş madalyanın, geçtiğimiz günlerde yapılan doping testinin sonuçlarının belli olmasının ardından geri alınmasına karar verilmişti. Kudukhov'dan alınan örneklerin teste tabi tutulması sonucu olimpiyatlarda doping kullandığı kesinleşmiş oldu.

'Ailesinde kalsın'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de Kuduhov'un madalyasının mağlup ettiği Hintli rakibi Yogeshwar Dutt'a verilmesini kararlaştırmıştı. Ancak Dutt, madalyayı istemediğini ve Kuduhov'un ailesinde kalmasının daha uygun olduğunu açıkladı. Dutt, IOC'ya yaptığı talepte 4 kez dünya şampiyonluğu ve 2 kez de olimpiyat şampiyonluğu bulunan güreşçi Kuduhov'un ailesinin onurunun zedelenmesini istemediği için madalyanın onlarda kalması gerektiğini söyledi.

Twitter hesabından bu açıklamasını dile geitren Dutt, 'İnsanlık herşeyin üzerindedir' diye yazdı. 

Sputniknews

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
01.09.2016

Ders niteliğinde bir hareket

01.09.2016

bir yanda adam öldükten sonra ölen adamın dopingli oldugunu acıklayan koca fedarasyon diger yanda yanlıs olur diye madalyayı almayan 1. ünvanını geri ceviren rakip sporcu bu sporcular bu federasyonların denetiminde spor yapıyorlar aq federasyonları da denetleyen böyle sporcular olması daha mantıklı aq

01.09.2016

Ölmeden önce doping testi yapsaydınız keşke. Bence güzel bir hareket rakipten. Tebrikler...

TÜM YORUMLARI OKU (6)