Oldukça Enteresan Bir Nedenden Ötürü Yaş Fark Etmeksizin Kadınların Parmaklarının Kesildiği Bi' Garip Kabile

Dünyanın en izole kabilelerinden bir tanesi olan Dani'de yaş fark etmeksizin kadınların parmakları kesiliyor. Nedeni ise tüm dünyayı şaşırtmaya yetecek cinsten. Buyurun birlikte bakalım...

Batı Papua 250'den fazla kabileye ev sahipliği yapıyor ve her bir kabilenin kendine özgü bir dili ve geleneği var. Bu kabilelerden bir tanesi de Dani kabilesi.

Bölgedeki en kalabalık kabilelerden bir tanesi olan Dani, genellikle tarımla uğraşıyor ve domuz bu kabile için çok önemli çünkü bir kişinin zenginliği kaç domuz kestiği ile ölçülüyor.

Dani kabilesi sahip olduğu oldukça enteresan bir gelenek ile tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarmış bir kabile.

Dani kabilesi aslında hem erkek hem de kadınların hala üstsüz geziyor olması ile görenleri şaşırtan bir kabile, ama asıl enteresan özellikleri kabiledeki kadınların yas tutma biçimleri.

Dani kültüründe kadınlar ailelerinden bir kişi öldüğü zaman yas tuttuklarına bir işaret olarak parmaklarını kesiyorlar.

Ve bu kültürde yaş fark etmiyor, küçük kız bebeklerden yaşlı kadınlara kadar herkesin parmağı kesilebiliyor.

Uygulama şekli ise oldukça acı verici tabii ki, parmaklarını keserken amaçları aile üyelerinden kaybettikleri kişinin ruhlarını yatıştırmak.

Parmaklarını kestiklerinde hissettikleri acı çok fazla olduğu için dikkatlerinin dağılmasına yardımcı olduğunu düşünüyorlar.

Bu enteresan gelenekleri tüm dünyada tartışma yaratmasına rağmen Dani halkı hala bu geleneği sürdürmeye devam ediyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Başkası ile Hayal Kuramıyorlar! Genç Kızların Belirli Bir Yaşa Gelip Babalarıyla Evlendirildikleri Kabilenin Müge Anlı’yı Aratmayacak Garip Hikayesi
Hamile Kalma Yöntemleri ve Belirli Yaşa Gelen Kadınların Çırılçıplak Gezmesi ile Tüm Dünyayı Şaşırtan Kabile
Kanımız Dondu! Dünyanın Çeşitli Yerlerinde Cinsellikle İlgili Uygulanan Birbirinden Enteresan Gelenekler

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
21.04.2022

kultur cok sapkin bir sey. kolayca cok sacma yerlere gidebiliyor. ve o kulturun icinde normal kabul edilene "siz ne yapiyorsunuz aga" diyen sapkin dejenere olarak goruluyor. bu yuzden muhafazakarlarida muhafazakarligida hic sevmem haz etmem. icinde her cesit sacmaligi geri kalmisligi yobazca barindirir savunur. insani insan yapan bir kac humanist deger disinda her sey sorgulanmaya ve degisime acik olmali, sacmalanan sapkinliga giden insana ve topluma zarar veren hersey temizlenip atilabilmeli.

21.04.2022

Bebekler dahil neden kadın cinsi parmaklarını kesiyor? Kim bilir hangi dallama çıkarmıştır bu sapkın geleneği. Onun yerine erkekler bir testisini kesseymiş ya, böylece daha çok acı, daha çok yatışmış ruhlar olurdu. Bu arada Robert B. Edgerton/Hasta Toplumlar kitabını okumanızı tavsiye ederim.

21.04.2022

Yıllar yıllar önce @coşkunaral ‘ın belgesel-gezi programı vardı HABERCİ. Ben 5-6 yaşlarındayken çıkar ailecek kaçırmadan izlerdik. İlk o zaman programda görmüştüm bu kabileyi. Aklıma öyle kazınmış ki, çocukken kuzenimi kaybettik trafik kazasında; tırnaklarımı kesmeye kalksalar acaba benim de parmaklarımı keserler mi kuzenim için biz de yas tuttuk diye korkardım çocuk aklıyla. Hiç unutmadım şimdi 30 lu yaşlardayım ve aynı kabile aynı gelenekle yine karışma çıktı..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ