Öldüğümüzde Steam Hesaplarımıza Ne Olacağını Valve Açıkladı

Öldüğünde Steam hesabına ne olacağını merak eden bir kullanıcı konuyla ilgili Valve'a sorduğu sorunun yanıtını paylaştı. Ölen kişinin Steam hesabının başına ne geleceği sorusu da yanıt bulmuş oldu.

Kaynak

Steam kütüphanelerimiz biz oyuncular için adeta bir miras. Peki bizler bu dünyadan göçünce hesaplarımıza ne olacak?

Esasen bu soru sosyal medya platformlarının hayatlarımıza girmeye başladığı yıllardan beri dillendiriliyor. Örneğin Facebook kişinin vefatı durumunda hesabını devralacak bir mirasçı belirlemesine izin verirken profilini de başvuru durumunda bir anı profiline dönüştürüyor.

Bir kullanıcı öldükten sonra Steam hesabının başına ne geleceğini merak ederek Steam'e konu hakkında soru sordu ve aldığı yanıtı paylaşarak hepimizin merakını gidermiş oldu.

ResetEra kullanıcısı 'delete12345' Steam'in destek servisine yazdığı mesajda 'Yakın zamanda ölmeyi planlamıyorum ama öldüğümde Steam hesabımın mülkiyeti vasiyet yoluyla devredilebilir mi?” diye sordu.

Steam'den gelen yanıt ise hesaplarımızın akıbetine dair ölüm gibi bir mevhumun yanında ufak kalsa da yine de üzen cinsten.

“Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Ne yazık ki Steam hesapları ve oyunları devredilemez. Steam desteği başka birinin hesaba erişimini sağlayamaz veya hesabın içeriğini başka bir hesapla birleştiremez.” Kısacası Steam hesabınızı şifrenizi vererek veya başka bir biçimde paylaşmanız Steam politikaları sebebiyle legal değil.

İlginizi Çekebilir

Oyunculardan Fiyatı 14 Bin TL'yi Bulan LoL Kostümüne Yaratıcı Prostesto
Steam'de Haftanın En Çok Satanları: Valve Kendi Listesini Domine Etti!
Call of Duty: Black Ops 6'nın Steam Sayfası Açıldı: Fragman İse Yakında Geliyor!

Popüler İçerikler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Görevinden İstifa Etti
A Milli Takımımız Avusturya'yı 2-1 Mağlup Ederek EURO 2024'te Çeyrek Finale Yükseldi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Duyurdu: Suriyelilere Yönelik Provokatif Olaylarda 474 Gözaltı Yapıldı
YORUMLAR
29.05.2024

Ne mal bir cevap. Müşteri servislerinin bu genel geçer cevaplarına uyuz oluyorum. Bu arada ben hesabımı kardeşime vermiştim. Bir güzel de mailini değiştirdik. Kullanıyor. Demekki devredilemez değilmiş.

29.05.2024

Asıl soru: Öldüğümüzde browser geçmişimize ne olacak? Yapay zeka öldüğümüzü algıladığı gibi "Clear Cache" yapmalı.

30.05.2024

Opera gx yapıyor hatta senin için bir sahte geçmiş oluşturuyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ