Olayın Tanıkları Anlattı: Sabancı Ailesi Nasıl Kaza Geçirdi?

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, çocuklarıyla birlikte Yunanistan tatilinde tekne kazası geçirmiş ve durumu kritik olan Ali Sabancı üst üste ameliyata girmişti. Kazanın tanıkları, olayın nasıl olduğu anlattı.

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın Yunanistan tatilleri sırasında tekne kazası yaşamıştı.

Detaylar 👇

Denizde Dehşet: Ali Sabancı ve Vuslat Sabancı Ağır Yaralandı

Özellikle durumu kritik olan Ali Sabancı üst üste ameliyat edilmişti.

Detaylar 👇

Ameliyata Alınan Ali Sabancı ve Eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın Son Durumu

Gazete Oksijen’de yer alan habere göre, kazanın tanıkları olayın nasıl gerçekleştiğini anlatı.

“Sabancı çifti, oğulları Emre ve Kaan ile birlikte sürat botuyla Lipsi Adası kıyısına doğu yol alıyorlardı. Bir restoranda rezervasyonları vardı. Yanlarında kaptanları da bulunuyordu ama botu Ali Sabancı kullanıyordu. Çocuklar ve Kaptan botun arkasında oturuyordu. Kayalıkları ilk fark eden kaptan oldu. Önce çocukları denize attı sonra kendi atladı. Saniyeler sonra bot kayalıklara çarpıp ters döndü.”

“Vuslat Doğan ve Ali Sabancı botun altında, suyun içinde kalmışlardı. Çocuklar annelerini, Kaptan ise Ali Sabancı'yı su üstüne çıkarttı. Kaptan yaralı olan Vuslat Doğan ve Ali Sabancı’nın kendilerinde olmadığını gördü. Hemen nabızlarını kontrol etti, hayatta olduklarını anladı.”

“Botun kayalara çarpmasıyla çıkan çatırtı gecelemek için koya demirleyen teknelerden duyuldu. Aralarında ABC Holding'in sahibi Adanalı iş insanı Mehmet Başer’in de teknesi olmak üzere 4 veya 5 teknenin botları kazazedelere yardımcı olmak için olay yerine geldi. Yunanistan Sahil Güvenlik güçlerinden yardım istendi. Çift denizden çıkartılarak, hızlı bir tekneyle Leros Adasına götürüldü.”

“Leros'ta Ali Sabancı’ya altı saat süren bir operasyon yapıldı, hasar gören dalağı alındı. Çarpmanın etkisiyle açılan bazı damarlarına müdahale edildi. Vuslat Doğan Sabancı’ya da gerekli olan acil müdahale yapıldı. Ali Sabancı Nişantaşı Amerikan Hastanesi’ne getirildiğinde aort damarında yırtılma olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alındı. Gereken müdahale yapılarak hayati tehlikenin önüne geçildi.”

“Ali Sabancı akşam saatlerinde batındaki bir iç kanama nedeniyle tekrar ameliyat edilecek. Vuslat Doğan Sabancı’nın yüzünde kırıklar var. Onun da bu akşam plastik cerrahlar tarafından ameliyata alınması bekleniyor.”

Bu haber de ilginizi çekebilir

Ali Sabancı ve Vuslat Sabancı'nın Ağır Yaralandığı Kazaya Dair Yeni Fotoğraflar Ortaya Çıktı!

Popüler İçerikler

Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
YORUMLAR
26.08.2023

Helal olsun be kaptana çocukların hayatını kurtarmış soğukkanlı davranıp keşke demenin anlamı yok olduktan sonra ama keşke kaptan kullansaydı belki hiç yaşanmayacaktı böle bi kaza…

26.08.2023

Kaptanın kayalıkları fark etmesi 2 çocuğu sırayla suya atması en azından kazadan önce bir kaç saniye zamanları olduğunu gösteriyor. Kaptan bu süreçte bir yandan da Ali bey ve Vuslat hanıma suya atlayın diye bağırmıştır muhtemelen. Sürat teknesinde emniyet kemeri gibi bir şey oluyor mu, insanlar bi yere bağlı mı bilmiyorum ama belki panik anında onu açamadılar. Zaten kazadan sonra da suya savrulmak yerine teknenin altında, suyun içinde kalmışlar. Ali beyi kaptan, Vuslat hanımı çocukları teknenin altından çıkarmış. Benim aklıma da böyle bir ihtimal geldi. Tekne kayalıklara çarpana kadar öylece beklemiş olmazlar diye düşünüyorum.

26.08.2023

Geçmiş olsun dilerim çabucak sağlığına kavuşur ikisi de. Kaptanı, yardıma gelenleri ve hayata döndüren Yunan sağlık ekibini de kutlarım. Ali Sabancı, Güler Sabancı'nın fazla hükümete yanlamasından dolayı hisselerini satıp kendine ait şirket kurup kendi ayakları üstünde yürüyen düzgün biridir. Pegasus Hava Yolları ile Thy'nin tekel zincirini kırarak hava yolu taşımacılığına rekabet getirmiştir.

26.08.2023

Vay yavrum koca memlekete sigamadiniz be.kaptana da helal olsun daha sabancilar hic birakmaz onu

TÜM YORUMLARI OKU (9)