Olası Depremin Sonuçlarını Tek Tek Sıraladı! Celal Şengör, Neden İstanbul'dan Taşınma Kararı Aldı?

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından birçok uzman, Marmara Bölgesi için uyarılarda bulunmaya başladı.

Son olarak Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da meydana gelebilecek deprem hakkında şu açıklamaları yapmıştı.

 '7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir. Riskin en yüksek olduğu bölgeler Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında da yumuşak zeminler var. Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları'

Fatih Altaylı'nın Youtube kanalına konuk olan Celal Şengör de geçtiğimiz günlerde deprem sebebebiyle İstanbul'dan taşınacağını açıklamıştı.

Altaylı'nın neden taşınacaksın sorusuna Şengör, 'Çünkü depremden sonra İstanbul’un ne hale geleceğini biliyorum” demişti.

68 yaşındaki profesör, aldığı karara yönelik ilk kez konuştu ve olası depremde meydana gelebilecek durumları aktardı.

'İstanbul'da deprem oldu, yangınlar çıktı. Birkaç bina hasar gördü herkes sokakta, nereye kaçacaksın? Yemeğini nereden temin edeceksin? Depremden sonra yangınlar çıkacak. Nereye kaçacaksın? Yağma başlayacak. Irza geçilmelere başlanacak. İstanbul’da kaç tane Afgan var?'

Celal Şengör'ün açıklamalarının tamamı👇

Profesörün açıklamalarına gelen yorumlar 👇

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
Prof. Ahmet Ercan Tek Tek Açıkladı: İşte Türkiye’de Büyük Depremlerin Görülebileceği Şehirler

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
10.09.2023

Bu kadar mülteci rahat mı duracaktı?otoritenin bir süre çökmesine,kameraların kapanmasına bağlı sadece.

10.09.2023

Yani anlıyoruz ki olası İstanbul depreminde enkazdan kurtulmak olayın en kolay yanı olacak. Asıl survivor ondan sonrası.

10.09.2023

10 merkeze yayılmış büyük bir depremde bile yardım ulaştırılamaz, kurtarma çalışmaları yapılamazken olası İstanbul depremi çok daha keşmekeş olacaktır. İstanbul gibi bir megakentte sokakların kapanıp hiçbir şeyin hareket edemediğini hayal edin. Ne demek istediğimi anlarsınız.

10.09.2023

6 şubatta hepimiz gördük, oradaki yakınlarımızdan haberlerde yayınlanmayan vs. çok daha büyük rezaletleri krizleri duyduk bizleri nelerin beklediğini. Bırakın önlem almayı halen daha akın akın afganı pakisi bilmem nesi geliyor polis baş edemeyince (!) salıveriyor. Şimdi gelirler “99 depremindeki yağmacılar mülteciler miydi” diyen hümanistler, değillerdi evet ama mülteciler yokken dahi bu tarz olaylar olduysa bunun bir de mültecili versiyonunu düşünün. Adamların geldikleri ülkede mezarlara kilitli kafes yapıyorlar ölen kadınları korumak için. Bu zihniyetliler aramızdalar. Şimdi bile tacizden tecavüzden cinayetten çekinmiyorlar. Olası bir felakette varın siz düşünün.

10.09.2023

Burda iki-üç tane arap kafalı kanı bozuk tip var, birazdan sarkarlar din gardaşumuza laf söyletmezük diye

TÜM YORUMLARI OKU (25)