Olanaklarıyla Yolcularını Mutlu Eden ve Bir O Kadar Uygun Fiyatlı Olan Dünyadaki En Ucuz Havayolu Şirketleri

Seyahat etmek, özellikle uçakla seyahat etmek her ne kadar kulağa eğlenceli gelse de günümüzde biraz daha pahalı bir aktivite. Özellikle ailecek uçmayı planlayanlar için uçakla seyahat işkenceye dönüşebiliyor. Çünkü herkes için ayrı bilet almak ve herkes için aynı bilet parasını ödemek daha tatile başlamadan ayrılan paranın bitmesine neden olabiliyor. Bazı havayolu şirketleri de var ki hem olanaklarıyla hem de uygun fiyatlarıyla göz dolduruyor.

Bu içeriğimizde dünyadaki en ucuz havayolu şirketlerini keşfedebilirsiniz.

Ryanair - İrlanda

İrlanda'daki Ryanair, dünyadaki en ucuz havayolu şirketleri arasında başı çekiyor. 1985 yılında kurulan bu havayolu şirketi, düşük maliyetli biletler sağlıyor. Bu yönüyle Erasmus programıyla yurt dışında okuyan öğrencilerin kurtarıcısı haline dönüşüyor.

Avrupa'da yer alan büyükşehirler arasındaki uçuşlarında maliyetleri 10 Euro'nun bile altına düşebilen Ryanair, dünyada vazgeçilmez havayolu şirketlerinden biri.

EasyJet - Birleşik Krallık

1995'te kurulan İngiltere merkezli havayolu şirketi EasyJet de en uygun fiyatlı havayolu şirketlerinden biri. Sık sık seferler düzenleyen EasyJet, business class servisi ve sadakat programlarıyla çok sık tercih ediliyor.

Dünyanın pek çok bölgesine uçuşu bulunan EasyJet, Türkiye'de de bazı noktalara sefer düzenliyor.

Norwegian Air Shuttle - Norveç

1993 yılında Norveç'te kurulan bu havayolu şirketi, Avrupa’nın üçüncü en ucuz hava yolu şirketi olma unvanına sahip olmasıyla dikkatleri üzerine topluyor. 

Bu havayolu şirketinden 15 avroya bile seyahat etmek mümkün.

SmartWings - Çek Cumhuriyeti

Bu havayolu şirketi 2004 yılında Prag'da kurulmuş. Charter seferleriyle de ucuzluğunu kanıtlayan SmartWings, Travel Service bünyesinde.

Dünyada pek çok yere sefer düzenleyen SmartWings'in Türkiye'ye de uçuşları bulunuyor.

airBaltic - Letonya

1995 yılında Letonya'da kurulan airBaltic, önce İskandinav ülkeleri ile başladığı uçuş hayatını zamanla zenginleştiriyor ve dünyanın pek çok noktasına uçuşlar düzenliyor.

airBaltic, Bitcoin kullanımını da kabul eden sayılı havayolu şirketlerinden biri. Bu havayolu şirketiyle 100 Euro'dan daha aşağı biletler bulmak mümkün.

Wizz Air - Macaristan

Wizz Air'da Erasmus+ programına dahil olan öğrencilerin en çok tercih ettiği hava yolu şirketleri arasında yer alıyor. Bu şirket 2003 yılında Macaristan’da kurulmuş ve birçok ülkede faaliyet gösteriyor.

Düzenli bir biçimde takip ettiğinizde Wizz Ailr ile 15 Euro'ya bile biletler bulabilirsiniz.

EuroWings Europe - Avusturya

Ucuz olması yönüyle çok sık tercih edilen bir diğer havayolu şirketi de EuroWings Europe. Lufthansa grubuna bağlı olarak hizmet veren bu şirket, 200'den fazla noktaya uçuş gerçekleştiriyor.

Pegasus Havayolları - Türkiye

Türkler için günümüzde hiçbir uçak bileti yeterince ucuz olmasa bile Türk havayolu şirketlerinden biri de bu listede yer alıyor. Aslında Pegasus Havayolları, yaşadığı bazı kazalar nedeniyle Türk halkı tarafından mimlenmiş durumda ancak Türkiye içerisinde de bazı noktalara gitmek için ucuz bilet arayanlar Pegasus'u tercih ediyor.

1990 yılında hizmete başlayan Pegasus, dönemsel yaptığı kampanyalarla yalnızca vergileri ödeyerek uçuş gerçekleştirmenizi sağlıyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarda uygun fiyatlar sunan Pegasus, her geçen gün filosunu genişletiyor.

Iberia Express - İspanya

2011 yılında Madrid’de kurulan Iberia Express, Oneworld hava yolu birliğine bağlı olarak faaliyet gösteriyor. İspanya dışında pek çok ülkeye uçuş gerçekleştiren bu havayolu şirketi de uygun fiyatları ile sık sık tercih ediliyor.

IndiGo - Hindistan

Bu havayolu şirketi de 2005 yılında kurulmuş. Bir gün içerisinde dünyada sayısız noktaya uçuş gerçekleştiren IndiGo, şimdiye kadar pek çok ödül de almış. 

IndiGo ile 20 dolardan başlayan fiyatlarla bilet bulmak mümkün. Genelde Hindistan içi uçuşlarına ağırlık verse de yurt dışı uçuşları da gerçekleştiriyor.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
05.10.2022

son model uçakları ve fiyatları ile Ryanair dünyanın en iyisi

19.10.2022

easyjet ucuz tamam da loltukları sşırı kötüydü bindiğimde milim kıpırdayamıyorsun uçuş bitiminde ayağım uyuşmuştu hareketsizlikten...pegasus ise eskiden ucuzdu gerçekten artık aşırı pahalı... ama yine fena değil konfor açısından

20.10.2022

pegasus için fiyat verilememiş yine (:

TÜM YORUMLARI OKU (4)