Okuyan İnsanı Delirttiği İddia Edilen Tarihin En Tehlikeli Büyü Kitabı: Necronomicon

Bu konularda hassasiyetiniz varsa ve yaşınız 18'den küçükse okumaya devam etmeyin lütfen. 🙏

Pek çok kitap hakkında duymuşsunuzdur bu tanımları aslında, değil mi?

“Okuyanın ruh sağlığını etkileyen, doğaüstü güçlerin anlatıldığı, büyü ve diğer varlıklarla alakalı ilginç bilgilerin olduğu kitap!” tanımıyla birçok kitabı duymuşsunuzdur mutlaka.

Peki, ya bir kitap bu yazılanları gerçekleştirme kudretine gerçekten sahipse?

Necronomicon, El Hazret isimli Arap bir gezgin tarafından M.S. 700’lü yıllarda Şam’da yazıldı.

Kitabın orijinali hiçbir zaman bulunamasa da şu an belli bir kısmının yazılı olduğu hali piyasada dolaşmaktadır.

Kitabın ünü ise gerçekten ürkütücü detaylar barındırmasından gelir.

Kitap gerçek bir büyü kitabı olarak kabul ediliyor.

Arabın Kitabı, Ölülerin Çağrı Kitabı, Ölü İsimlerin Kitabı, Çıldırtan Kitap gibi farklı isimlerle anılan kitabın insanlara korkunç fikirler aşıladığı, karanlık gerçekleri ile okuyanları deliliğe ve hatta ölüme götürdüğüne inanılıyor.

İçeriği de oldukça ilginç ve korkutucu detaylarla dolu bu kitabın.

El Hazret’in, yıllarca çöllerde aranıp, çok eski günlükleri bulması ve delirmesinden sonra kötü ruhlarla karşılaşmasını, insanların yeryüzüne gelmesinden önce yaşanan azothoth dönemini, ruhlar alemiyle nasıl iletişim kurulacağını ve ölülerin nasıl harekete geçirileceğini anlatır.

Peki ne var bu korkunç kitabın içinde, ne anlatılıyor?

insanveevren.wordpress.com

-Tufan öncesiyle ilgili inanılmaz gerçekler vardır. El Hazret kaybolmuş geçmişin iç yüzünü anlatırken, Tevrat´daki “Yaradılış” bölümüyle, mitolojik kaynaklar arasında kesin benzerlikler olmasına rağmen Tevrat bunları gizlemekte, bugüne kadar yapılan çeviriler ise kutsal kitabın aslından çok uzak. Geniş ayrıntılarla geçmişin ve dinlerin kaynağının iç yüzü anlatılıyor.

- İnsan ırkı, dünyadan önce başka bir yerdeydi. Buna başka kürelerden gelme denmekte. Neo-Platonist inançlara göre anlatılan dünya benzeri yıldızlarda kendilerine özgün yaşam formları bulunmaktadır. Bu yaşam biçimlerinin özellikleri kozmik hiyerarşinin evrim çizgisiyle belirlenirler.

- Özel zamanların belirlenmesiyle ve özel semboller kullanılarak, eskilerle ilişki kurulabilir ve onlardan istenilen kozmik bilgiler alınabilir, o zaman geçmişe ve geleceğe hakim olmak mümkündür ama bu tehlikeli bir yoldur çünkü insan taşıyabileceği bilgiyi edinmeli ve bunun farkında olmalıdır.

Bu ilginç bilgilerin yanında Nostradamus'un ünlü "Yüzlükler" inin ilk iki dörtlüğünde anlattığı metodunun kaynağı uzmanlara göre Necronomicon'dan alınmıştır.

Necronomicon’da geleceği görmenin yollarını da anlatıldığı için Nostradamus’un geleceği görebilmesinin bu sayede olduğu iddia ediliyor.

Nostradamus’un yazdığı ilk iki dörtlük şöyle:

Gece yarısı, gizli odamda yalnız çalışırken, otururum üç ayaklı pirinç sehpada. Küçük bir ışık gelir, insansız yerden. Düşüncemi aydınlatır, talihimin boş yere olduğuna inanmıyorum. 

Asa ellerimin arasında, konuşulur Branches ortamında, su hareketleniyor, limbe eteğinden ayağa, büyük bir korku, içten bir ses, farklı bir titreme, ilahi ışık kutsal haber artık yanımdadır. 

Kitabın okuyanları nasıl çıldırttığı konusuna gelecek olursak eğer…

Necronomicon’un çıldırtması olayı da bildiğimiz delirmelerden biraz farklı. Bildiğimiz, inandığımız her şeyi reddetmesi ve gerçeklerin çok farklı ve belki de çok acımasız olması yüzünden okuyanlar şoka giriyor ve zihinlerine hapsoluyorlar.

Ürkütücü gerçeklerle dolu olan bu kitabın şu an için farklı farklı, onlarca kopyası piyasada dolaşmaktadır.

smg.photobucket.com

Bir iddiaya göre ise, Papalık tarafından yasaklanmış olan kitabın Vatikan’da saklandığı ve bir kopyasının da İngiliz Müzesi’nde saklı tutulduğu söylenmektedir.

Bazı kaynaklar ise Adolf Hitler'in okült ilgisi sonucunda kitabın bir kopyasını ele geçirdiğini belirtiyorlar.

Son olarak kitabın yazarı Çılgın Arap der ki;

eksisozluk.com

Bu gizli sayfalar Babil yapılmadan önce eski inanışa tapan rahiplere aittir, ve kendi dillerinde yazılmıştır, fakat ben kendi ülkemin altın diline çevirdim ki herkes anlasın. Ben bu yazıyı artık olmayan Ur'un 7 efsanevi şehri bölgesinde dolaşırken karşılaştım, ve Tanrılar arasında zamandan önce olan savaşlarını anlatıyordu. Ve rahiplerin gördüğü korku ve çirkinlik burada anlatılıyor, ve onların nedenleri, ve onların doğaları, ve özleri, ve çizgilerin sayıları kutsaldı, ve kelimeler kutsaldı, ve şeytani kişiler için en iyi etkilemeydi. Ve doğal olarak o kentin büyücüleri bunları parşömenlere, vazolara, veya havaya yazdılar, ve böylece Tanrılar verilen sözün kelimelerini hatırlayabilecekler.

Bu kelimelere kulak verin ve hatırlayın! Çünkü hatırlamak en önemli ve en etkili büyüdür, geçmişi hatırlayabilen olmak ve gelecek olan şeyleri hatırlayabilen olmak aynıdır. Ve bu yazıyı hazır olmayana göstermeyin, çılgınlık yaratır, insanda ve hayvanda…

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
YORUMLAR
29.05.2021

Abdul Alhazred, H. P. Lovecraft tarafından yaratılan kurgusal bir karakter ki...

29.05.2021

Kitapta Lovecraftın öykülerinde geçiyor sadece. Böyle bir kitap yok. Uydurup uydurup yazmış.

29.05.2021

Ya senin yazdığın içeriğin içini seveyim ya. Ulan insan bi araştırır bari ya, gerçek gibi içerik yayınlamış bir de! H. P. Lovecraft adlı yazarın, kitabına korku unsuru olarak eklediği kurgusal bir kişi olan arabın yazdığı kurgusal bir kitaptır bu. Yanlış hatırlamıyorsam call of cthulthu kitabında geçer. Götünden element uydurma yani yazar kardeş, basit bi Wikipedia aramasıyla bile ulaşabilirdin oysa...

29.05.2021

NECRONOMİCON'UN TARİHİ Bu öykü genellikle bir deneme kabul edilse de bir şaka olarak tasarlanan içeriği tamamen kurgusal olduğundan edebiyat eseri sayılmalıdır. Clark Ashton Smith'e anlattığına göre Lovecraft, bu öyküyü "deli Arap Abdül Alhazred'in ünlü ve adı ağza alınamaz Necronomicon'u hakkındaki verilerin listesini" çıkarmaya çalışırken Eylül I927'de yazmış olmalıdır. Lovecraft daha sonra öyküye en azından bir cümle ilave etmiştir; John Dee'nin Necronomicon tercümesine gönderme yapan bir cümle. Bu veriyi Frank Belknap Long'un "The Space-Eaters" (Uzay-Yiyenler) adlı öyküsünden almıştır. İlk defa Wilson Shepherd tarafından broşür olarak I 938'de yayımlanmıştır. Orijinal başlık Al Azif - azif, Araplar tarafından şeytanların uluması olduğu varsayılan, geceleri böceklerin çıkardığı sesi anlatmak üzere kullanılan bir kelimedir.

TÜM YORUMLARI OKU (14)