Okuryazarlık Düzeyinde Türkiye 61 Ülke Arasında 50'nci Sırada

ABD’de yapılan bir araştırma, dünyadaki okuryazarlık düzeyi sıralamasında Türkiye’nin 50’nci sırada yer aldığını ortaya koydu. Okuryazarlık düzeyinin en yüksek olduğu ülke Finlandiya.

61 ülkenin ölçüldüğü çalışmada, kütüphaneler, gazeteler, eğitim müfredatları, eğitim sistemleri, bilgisayara erişilebilirlik ve nüfus gibi değişkenlerden faydalanıldı.

Central Connecticut Eyalet Üniversitesi’nden John W. Miller, araştırmanın 40 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu ve ülkelerin kültürel hayatı hakkında çerçeve çizdiğini söyledi.

Diken

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR

Türkiye'nin 50. sırada olması şaşırtmadı beni. Beni şaşırtan Japonya'nın 32. sırada olması.

10.03.2016

kuzey kültürü= disiplin,akıl,mantık,bilim,teknoloji,sistem,kanunlara harfiyen uyma,sosyal devlet,kadına saygı,düşük şiddet oranı,düşük işsizlik,kalite!.. biz dahil ortadoğu kültürü=hile,hurda,üçkağıt,yalancılık,kanunsuzluk,ahlaksızlık,cehalet,günü kurtarma günü yaşama,devletin vatandaşı soygunu,vatandaşın devleti soygunu,kadına ayrımcılıkta zirve,aşırı şiddet,bilimde teknolojide sıfır gelişme.açlık işsizlik.

10.03.2016

Yorum yapanlara bak kitap okuyup da ne yapacağız, bilgi seviyesini kitap okumak belirlemiyor. Konu başlığı en çok kitap okuyan ülkeler sıralaması mı? Okuryazarlık düzeyinden bahsedilmiş. İlk önce bir okuduklarınızı anlayın ondan sonra kitaplara laf atarsınız.

TÜM YORUMLARI OKU (42)