Onedio Logo

Okuryazarlık Düzeyinde Türkiye 61 Ülke Arasında 50'nci Sırada

Kapak Görseli

ABD’de yapılan bir araştırma, dünyadaki okuryazarlık düzeyi sıralamasında Türkiye’nin 50’nci sırada yer aldığını ortaya koydu. Okuryazarlık düzeyinin en yüksek olduğu ülke Finlandiya.

null Görseli
null Görseli

61 ülkenin ölçüldüğü çalışmada, kütüphaneler, gazeteler, eğitim müfredatları, eğitim sistemleri, bilgisayara erişilebilirlik ve nüfus gibi değişkenlerden faydalanıldı.

Central Connecticut Eyalet Üniversitesi’nden John W. Miller, araştırmanın 40 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu ve ülkelerin kültürel hayatı hakkında çerçeve çizdiğini söyledi.

Diken

Popüler İçerikler

Yıllar Önce Seda Sayan ve Tamer Karadağlı'yı Sevgili Olarak İzlediğimiz Alakaya Maydanoz Dizi
Yıllar Önce Seda Sayan ve Tamer Karadağlı'yı Sevgili Olarak İzlediğimiz Alakaya Maydanoz Dizi
Fenerbahçe, Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Rangers'a Elendi
Fenerbahçe, Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Rangers'a Elendi
Bu Aralar Erkekler Arasında Popüler Hale Gelen "Kirpik Kesme" Akımı Tam Olarak Ne?
Bu Aralar Erkekler Arasında Popüler Hale Gelen "Kirpik Kesme" Akımı Tam Olarak Ne?
YORUMLAR

Türkiye'nin 50. sırada olması şaşırtmadı beni. Beni şaşırtan Japonya'nın 32. sırada olması.

10.03.2016

kuzey kültürü= disiplin,akıl,mantık,bilim,teknoloji,sistem,kanunlara harfiyen uyma,sosyal devlet,kadına saygı,düşük şiddet oranı,düşük işsizlik,kalite!.. biz dahil ortadoğu kültürü=hile,hurda,üçkağıt,yalancılık,kanunsuzluk,ahlaksızlık,cehalet,günü kurtarma günü yaşama,devletin vatandaşı soygunu,vatandaşın devleti soygunu,kadına ayrımcılıkta zirve,aşırı şiddet,bilimde teknolojide sıfır gelişme.açlık işsizlik.

10.03.2016

Yorum yapanlara bak kitap okuyup da ne yapacağız, bilgi seviyesini kitap okumak belirlemiyor. Konu başlığı en çok kitap okuyan ülkeler sıralaması mı? Okuryazarlık düzeyinden bahsedilmiş. İlk önce bir okuduklarınızı anlayın ondan sonra kitaplara laf atarsınız.

TÜM YORUMLARI OKU (42)