İngiltere ile Fransa arasındaki ezeli rekabet, bir dönem tatlıya bağlanmak istendi ve devreye İngiltere Kralı VIII. Henry ile Fransa Kralı I. Francis girdi. Avrupa'nın 'Neden birbirimizle savaşıyoruz, hadi Osmanlı'ya karşı birleşelim!' politikası, bugüne kadarki en şatafatlı partilerden birine sebep oldu. İki kral, her iki ülke için de uygun olduğuna kanaat getirdikleri Balingham topraklarında bir araya geldiler, kutlamalar ise yaklaşık iki buçuk hafta sürdü. Kralların ikamet etmesi için geçici bir yer inşa edildi, bu görevi 6 bin işçi üstlendi. Francis ve Henry arasında Henry'nin toprağı öptüğü ufak bir güreş müsabakası bile oldu. Altın, kadife ve ipek kumaşların dört bir yanı sardığı kutlamanın ardından bu yere 'Altın Vadi' adı verildi, yapılan harcamaları varın siz düşünün!
bizimkiler fetihleri tam bu partilere denk getirseydi viyana kapılarından dönmemeze gerek kalmazdı diye düşünmeden edemedim
Antik yunan kaynaklarının çoğu maalesef yok olmuştur. Kalan nadir eserlerin pek çoğu Araplar sayesinde günümüze ulaşmıştır özellikle felsefe ve bilimle ilgili olanları.Orta çağda avrupa'da medeniyet taşıyıcıları manastırdaki papazlar olduğundan eski kaynakların çoğunu keyiflerine göre kullanmışlar ve sanki hristiyanlıktan önce avrupada medeniyet yokmuş gibi göstermeye çalışmışlar.Bundan ötürü Antik yunan ve Roma festivalleriyle ilgili anlatılan olayların pek çoğu abartıdır hristiyanlık gelmeden insanlar ahlaksızlık içinde yaşıyordu demek için. İlk bilgide de kesinlikle yanlışlık var çünkü Mut diye bir tapınak yok eski mısırda Mut adında bir tanrıça var Thebis de onun oğlu.
#8 de Makedonyalı İskender sadece Persepolis'i değil daha sonra yakıp yerle bir edip adını verdirttiği İskenderiye şehri için de aynı şeyi yapmıştır. Kendisi Avrupalı tarihçilerin devamlı olarak empoze ettirdiği gibi "Büyük" değil, babasından daha iyi olduğunu ispatlamaya çalışan işgalci ve yağmacı birisidir. Onun oluşturmaya çalıştığı kültüre direnenleri ise Kudüs'te Yahuda Krallığına yaptığı gibi katletmiştir.