Okurken Bile Nefesiniz Kesilecek: Adrenalin Tutkunlarının Çok Sevdiği Ekstrem Sporlar

Birçoğumuz içimizdeki macera tutkumuzun sınırlarını zorlamayı ve kendimize yeni işler çıkarmaya bayılıyoruz! Biz de limitlerini zorlamayı sevenler için okurken bile kalp atışlarınızı hızlandıracak ekstrem sporları araştırdık. Hadi, gelin birlikte inceleyelim.

1. Bungee Jumping

Bungee jumping, adrenalin tutkunlarının en çok tercih ettiği ekstrem sporların başında geliyor. Bu spor, minimum 50 metre yükseklikten esnek bir ip yardımıyla serbest atlama şeklinde gerçekleşir.

2. Volkan Kayağı

Son dönemlerin en tehlikeli ve popüler ekstrem sporu: Volkan kayağı, diğer adıyla yanardağ sörfü. Bu yeni çılgınlıkta insanlar, kızak veya tahta yardımıyla yanardağın üzerinden kayarak sörf yapıyorlar. Bu spor Nikaragua’nın en küçük ve aktif olan yanardağı Cerro Negro’da da düzenleniyor. Hatta her yıl binlerce insan bu bölgeye sörf yarışı yapmak için geliyor

3. Sand Surfing

Sand surfing ilk olarak Mısır’da ortaya çıkmış ve zamanla tüm dünyaya yayılmış. Bu spor snowboardu andırsa da her iki sporda da kullanılan boardlar farklılık gösteriyor. Sand surfing kumda eğimli alanlarda gerçekleştirilen bir spor olduğu için uygulama alanları oldukça kısıtlı. En iyi yapıldığı yerlerin başında ise Dubai ve Mısır geliyor.

4. Dağ Bisikleti

Dağ bisikleti, gürültü ve kalabalıktan uzaklaşarak ruhu ve bedeni dinlendirmenin en iyi yolu. Dağ bisikleti, engebeli arazilerde akrobatik sürüş yaparak adrenalin patlaması yaşayacağınız heyecan dolu bir yolculuk. İhtiyacınız olan tek şey bir bisiklet ve biraz da cesaret.

5. Kite Surfing

Yaz sporlarının vazgeçilmezi kite surfing, rüzgarın havalandırdığı paraşüt ile su üzerinde yapılan bir sörf şekli. Amatör ve yeni başlayanların tercih edebileceği eğlenceli bir ekstrem spor olmakla birlikte yaz sıcaklarında serinlemenin de en çılgın yolu.

6. Wingsuit Uçuşu

Hepimiz mutlaka uçmanın hayalini kurmuşuzdur. Wingsuit uçuşu, yüksek bir noktadan veya uçaktan serbest atlama yaparak gerçekleştirilen bir spor. Ancak bu spor göründüğü kadar masum değil. Wingsuit uçuşu yaparken her yıl birçok insan hayatını kaybediyor.

7. Rafting

Rafting, ekstrem spor tutkunlarının vazgeçilmezi diyebiliriz. Rafting; grup etkinliği olarak yapılan, keskin kayaların ve hızlı, çarpıcı dalgaların bulunduğu nehirlerde akıntı ile mücadele etmeye dayalı bir aktivite.

8. Yamaç Paraşütü

Özgürlük ve adrenalin vadeden yamaç paraşütü son dönemlerin en çok tercih edilen ekstrem sporlarından biri. Yamaç paraşütünün en büyük avantajı bireysel olduğu gibi 2'li takım olarak da yapılabilmesi. Bu sayede birçok insan, eğitmenler ile atlayış yaparak bu heyecan dolu ana tanıklık edebiliyor.

Sevişme Esnasında Libido-Killer Etkiye Sebep Olan ve Partnerlerin Modunu Düşüren Durumlar

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!