'Felaketimizin kaynağı kültür yokluğu. Bizi helak eden ne ahlâksızlık, ne bencillik, ne kafamızın ağır işlemesi. Bir öğrenci kayıtsızlığı içindeyiz. Hoca tanımadığımız için yardım görmemize imkân yok.' diyor Meriç.
20-30 lira verip kitap almak yerine ihtiyacı olmayan şeylere yönelen, hiçbir şeyden kısmayıp kitaptan kısarken fiyatlardan şikayet eden bir kitle oldukça bu 'kültür yokluğunu' nasıl aşacağız dersiniz? Yorumlarda tartışalım!
Yıllar önce okuduğum kitabın elli lira olduğunu görünce, zengin arkadaş "çok yaa" demişti. Ayağındaki marka ayakkabı otuz kitap ederken hem de. O yüzden böyle salaklar kitap okumasa da olur, boşverin.
Kitap okumayı seven insan kitapların pahalı olmasını bahane edip almamazlık yapmaz. Kaldı ki kitapları liste fiyatının altında satan siteler bulunduğu için her ay ayıracağınız 100 liralık bir bütçe ile bu ihtiyacınızı çok rahat giderebilirsiniz. Meselâ ben Ocak - Eylül 2020 tarihleri arasında 29 kitaba 760 lira ödemişim. Ekim ayı sonuna kadar siparişini vereceğim 110 liralık, dört kitap da sepette bekliyor. Ayrıca amaç, bizi helâk eden kültür yokluğunu aşmaksa bu "doğru" kitapları okumakla olur. 2000 yıllık mitleri mucize yalanları ile sözde teyit ettiren kitaplara yönelmek ne okumaktır ne de hayatı sorgulamak.
E pahalı? Ne pahalı değil ki o ucuz olsun? Hele fantastik okuyucusuysan ultra zor bugün Zaman Çarkı'nın ciltleri 70-80 liradan satılıyor.(Bazıları 100) Ucuz mu yani? 10'u aşkın kitabı var hesapla bakalım ucuz mu pahalı mı? Romantiklik yapacağız diye olayı başka yerlere taşımak işte başka bir şey değil. Ha sizde para boksa bilmiyorum tabii. Ayda yılda bir okuyan adam için pahalı değildir tabii. Kıstasınız o sanırım. Nato kafa nato mermer amk.