Okumayan Ev Kadınlarının Daha Mutlu Olduğunu Üzülerek Belirten Twitter Kullanıcısı İnsanları İkiye Böldü

Yılların tartışmasıdır kariyerli ekonomik özgürlüğü olan kadınlarla erkenden evlenip anne olarak yaşamını süren kadınların kıyaslanması. Elbette her ikisini de başarıyla bir arada götürenler var; ancak çoğu zaman toplum bu iki tür kadını ayrıştırıyor. Kendi seçimlerini bir arkadaşının seçimleriyle kıyaslayan Twitter kullanıcısı kadın da bu sebeple gündem oldu.

Bir Twitter kullanıcısı, uzun yıllardır süren bir tartışmanın fitilini yeniden ateşledi.

Erkenden evlenip okul ve kariyerden vazgeçen bir arkadaşından bahseden kullanıcı, arkadaşını gördükten sonra kendi seçimlerine şüpheyle yaklaşmaya başladığını söyledi.

Öte yandan kariyer ve eğitimin de önemini vurguladı ve ne olursa olsun mutlu olduğunu söyledi.

Bahsettiği şeyin kimsenin hayatını ve seçimlerini aşağılamak olmadığını; toplumun eğitimli, çalışan, ekonomik özgürlüğe sahip kadına bakış açısını dile getirdiğini söylese de tepkiler gecikmedi.

Kendisini eleştiren ve kıskançlıkla suçlayanların sayısı bir hayli fazlaydı.

Sonuçta dünyadaki herkes kendi fikirlerini ve seçimlerini yüceltiyor, bu durumu kimse inkar edemez.

Onu haklı bulanlar ve kendinden örnek verenler de vardı tabii.

Her zamanki gibi bu konuda da ikiye bölündük.

En güzel cevaplar ise kadınların bu şekilde ayrışmasının baştan ayrımcılığı kabul etmek olduğunu dile getirenlerdi.

Ne yazık ki toplum her seçime eleştiri ile yaklaşıyor; kariyer yapan kadına pek iyi gözle bakılmıyor. Öte yandan evlenip çalışmamayı tercih eden kadınlar da aşağılanıyor.

Her iki seçimi yapan kadınların içinde de çok mutlu olanlar ve çok mutsuz olanlar var. Bu nedenle bu tartışmalar hep havada kalıyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yaşadıkları Komik Olayları Tweet’leyerek Sizin de Yüzünüzü Güldürüp Gününüzü Kurtaracak 17 Kişi
Okuduğunuz Zaman Zihninizde Kızgın Kumlardan Serin Sulara Dalmışçasına Bir Etki Yaratacak 19 Tweet
Squid Game Ülkemizde Çekilseydi Oynanabilecek Oyunları Sıralayıp Senaristlerin Ufkunu Açan Takipçilerimiz
Sizce Biz Bunu İçerik Yapmış mıyızdır? Son Dönemin Artık İllallah Ettiren Twitter Kalıpları
Gezegenimizin Dört Bir Yanından Okuduğunuzda Kafanızın İçerisinde Yanmış Bir Fener Etkisi Gösterecek 19 Tweet

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
10.10.2021

Benim annem okudu avukat oldu üstüne 4 kız sahibi oldu (üçüzlerde var) ailecek hem ülkeyi gezdik hem dünyayı annem tek başına da mutlu olur muydu olurdu ama o sevdiği adam ile tercih etti kimi zaman yoldaş kimi zaman meslektaş oldular yani bunun okuyup okumamak ile ilgisi yoktur

10.10.2021

Bence burada garipsenen ve küçümsenen şey ne çocuk doğurup ev hanımı olmak ne de tüm hayatını kariyere odaklayıp para hırsına bürünmek olmalı. Burada küçümsenen mutluluğunu veya başarını başka insanlara bağlamak hatta daha kötüsü başka insanların maddi durumuna ya da yardımına bağlamak olmalı. Zengin bir adamla evlenip rahat ederim düşüncesi benim açımdan ne kadar iğrençse bir torpil bulup iyi maaşlı işe girsem ya da akademik kadro alsam kafasıda o kadar iğrenç ayrıca mutluluk sıkalanız o taraf ne kadar mutlu ne kadar iyi hayat yaşıyo ve bunun için ne çaba harcadı olmasın. Kıyasla ne başarı ne mutluluk olur. Bir kıyas yapabilmeniz için yaşadıgınız herşeyim sahip oldugunuz herşeyin eşit olması gerekir.

10.10.2021

bir kızın kariyer yapmasi veya evlenmesi mutluluk getirecek diye birsey soz konusu olamaz. direk evlenip mutsuz olanda var mutlu olanda. kariyer yapip evlenince dayak yiyende var mutlu olanda. ben hic evlenmem hep kariyer pesinde kosarim diyenlerde bence sorun vardir. yanlizlik psikolojisine gore evde tek basina kalmak belli bir sureden sonra psikolojik rahatsizlara neden olmakta. ister kabul edin ister etmeyin yanliz yasayan adam veya kadin eninde sonuda mutsuzluga mahkum olur.

TÜM YORUMLARI OKU (23)