'Albert Camus'nün ( 1913-1960) en tanınmış, en çok yabancı dile çevrilmiş, en çok incelenmiş ve hala en çok satan kitaplar arasında yer alan 'Yabancı', aynı zamanda yazarın en gizemli yapıtı. Ölümün egemen olduğu bir 'varlık'ın en anlamsız olgularını saçma bir düzensizlik içinde yaşayan bu romanın başkişisi 'Meursault', bir simge kahraman değildir, 'adı' olmayan bir 'Yabancı'dır; bu eksik kimlik, gerçeklikten algıladığı şeyi yapılandıramayan, yeniden örgütleyemeyen, ama gerçekliğin yankılarını yakalamaya çalışan bir boş bilincin imgesidir. Onun kayıtsızlığı ve edilgenliği, işte bu boş bilincin ürünüdür. Yabancı, büyüleyici gücünü, içinde barındırdığı trajedi duygusuna borçlu: Bir türlü ele geçirilemeyen anlamın sürekli aranması, bilinç ile toplumsal dünya arasındaki çatışma... Camus'yle buluşanların hiçbiri, onunla karşılaşınca hayal kırıklığına uğramamıştır. 'Mutluluk, bir yerde ve her yerde hiçbir şey beklemeden dünyayı, insanları sevmektir,' der Camus. Giderek daha çok sevilen bir yazar olması, onun bu sevgisinin yansımasından başka bir şey değildir.
Bir Yüzyıllık yalnızlık eksik listede😨 Elinize sağlık tabi güzel bi içerik ama anadan filozof çıkmadıktan sonra okumayı sevmeyen yahut okuma alışkanlığı olmayan insana bu kitapları verirsen okumaktan hayli hayli vazgeçer. Okumadığım birkaçını bi kenara bırakalım hepsi paragraf sorularına, cümlede anlama sorularına konu olan eserler. Anlaşılmaz demiyorum aptal olmayan anlar tabi ki ama alışkanlık kazanamaz kanımca.
Çoğunu okumuş olmak :)
Öneriler çok güzel polisiye roman seviyorsanız yerli olarak Ahmet Ümit'i kesinlikle öneririm komiser Nevzat karakteri ile adeta insanı hikayenin içine çekiyor.. Yabancı olarak John Verdon: "Aldıklarını geri vereceksin Vermiş olduklarını aldığın zaman. Biliyorum ne düşündüğünü, Ne zaman uyuduğunu, Nereye gittiğini, Nereye gideceğini. Seninle bir randevumuz var, Bay 658." özellikle AKLINDAN BİR SAYI TUT harika diye bilirim Son olarak bilim kurgu romanı Adam Fawer OLASILIKSIZ efsane bir hikayesi var sıkılmadan okuyabilirsiniz