Okullarda Sağlıklı Beslenme

Çocuk ve gençlere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılması için başlatılan “Beslenme dostu okul”ların sayıca artırılması amaçlanıyor. 4 yılda 40 bin okuldan yalnızca bininin “Beslenme dostu” olması bununla alakalı çalışmaların fazlalaştırılmasını gündeme getirdi.

Obeziteyle mücadelede büyük öneme sahip okullarda, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılık artırılacak, iyi uygulamalar desteklenecek.

Denetimlerde sadece okul değil çevresi de dikkate alınacak. Okul yemekleri, yiyecek satıcıları ve varsa büfelerin sağlıklı beslenmeyi destekleyip desteklemediği, okul etrafında bulunan yiyecek-içecek satışı yapılan yerlerin gıda güvenliği bakımından denetlenmesi ve kontrolü için belediye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlükleri, sağlık müdürlükleri ya da halk sağlığı müdürlüklerinden destek alınıp alınmadığı, beslenme ve fiziksel aktiviteyi destekleyen olumlu mesajlar verilip verilmediği, beslenme çantalarının içerikleri ve bunların kontrol edilip edilmediği de ele alınacak.

haber kaynağı:  724saglik.org/beslenme-diyet

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!