Okullarda Öğrenemeyeceğiniz, Tarihin Tozlu Sayfaları Arasına Karışmış Birbirinden İlginç 15 Bilgi

1. IX. Gregorius, 13. yüzyılda kedilere savaş açmıştır.

Gregory, özellikle kara kedilerin şeytani işlerle ilişkili olduğunu düşünüyordu ve bunun sonucunda Avrupa çapında, kedi popülasyonu büyük ölçüde yok edildi. Bunun sonucunda ise, zamanla sıçan nüfusu arttı ve vebaya sebep oldu.

2. Sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen domates 1820'li yıllarda, dünyanın çoğu tarafından zehirli olarak kabul edilirdi.

Domateslerin ölümcül olduğu söylentilerini ortadan kaldırmak için Robert Gibbon Johnson, New Jersey'deki bir kalabalığın önünde bir sepet domates yedi.

3. Ketçap ise bir zamanlar ilaç olarak kabul ediliyordu.

Dr. John Cooke Bennett, 1830'lu yıllarda domatesin ishal ve hazımsızlığa iyi geldiğini iddia etti. Hatta domates ile ketçap, ilaç formuna getirilerek satıldı.

4. Roma imparatoru Caligula en sevdiği atı senatör yapmayı planladı.

İmparator, çok sevdiği atı için fil dişinden yemlik yaptırmıştır ve atının hizmetçileri için saray vermiştir. Kısa süreliğine tahtta kalan imparatorun yaptığı diğer tuhaflıkları duyunca ise, atıyla olan ilişkisi normal kalıyor.

5. Victoria döneminde, kadınların meme piercingi yaptırması modaydı.

Aristokrat kadınlar arasında altın yüzükler ve piercingler modaydı. Hatta bu piercingler zincirlerle birbirine bağlanırdı. Zincirlerin, memelerin eşit şekilde büyümesi konusunda yardımcı olduğuna inanılırdı ve hatta memelerin delinmesi, emzirmeyi kolaylaştırdığı düşünüldüğü için doktorlar tarafından önerilirdi.

6. Lord Byron, Cambridge'de okurken kaldığı yurtta evcil ayı beslemiştir.

Byron; hayatı boyunca iki maymun, bir tilki ve iki tane de İngiliz Mastiff köpeği dahil olmak üzere birçok sıra dışı hayvan beslemiştir. Ancak, çok sevdiği köpeğini üniversiteye getirmesi konusunda izin verilmediğinde kampüste yaşaması için evcil bir ayı getirmiştir.

7. Frank Hayes isimli jokey, 1923 yılında yarıştığı sırada hayatını kaybetmiştir ancak buna rağmen yarışı kazanmıştır.

Jokey, yarışın ortasında kalp krizi geçirmiştir ancak yarış sonuna kadar atının üstünde durmayı başarmıştır. Bu yarış, jokeyin kazandığı ilk ve son at yarışı olmuştur.

8. Antik Romalılar, ağız gargarası olarak bekletilmiş idrar kullanırdı.

Bu durum kulağınıza mide bulandırıcı gelse de, idrar en iyi doğal temizlik maddelerinden olan amonyak içerdiği için çok fazla talep görmeye başlamıştı. Hatta, idrar ticareti yapan kişiler vergi ödemek zorunda kaldı.

9. Bekletilmiş idrar, daha sonrasında boyaları daha parlak ve etkili hale getirmek için kullanıldı.

16. yüzyıl İngiltere'sinde, idrar o kadar değerliydi ki fabrikalarda kullanılması için özel idrar kaplarında bekletiliyordu.

10. Roma gladyatörleri, günümüzün sporcuları gibi ünlü olarak sayılıyordu. Hatta çocuklar, kilden yapılmış gladyatör figürleriyle oyun oynuyordu.

11. Stalin, sevmediği insanları silmek için fotoğraflarına shop yaptırırdı.

Tarihi fotoğraflardan önemli figürlerin silinmesine, Lenin ve Trotsky'nin dönemlerindeki Sovyet rejimde sıklıkla görülmektedir.

12. 11. ve 19. yüzyıllar arasında bazı Budist rahipler kendisini mumyalamıştır.

Sokushinbutsu adlı bu uygulama, Budistlerin yavaş yavaş yiyecek ve sudan vazgeçmeleri üzerine bin gün boyunca aç kalmalarıyla yerine getirilirdi. Keşişler, kendilerini mumlayarak aydınlanmaya ulaşacaklarına inanırdı.

13. Buz dağına çarparak batan gemiyle ilgili bir roman, Titanic batmadan 14 yıl önce 1898 yılında yayınlandı. Kitap ve gerçek hayatta yaşanan olay arasında ise birçok ürkütücü benzerlik vardır.

14. Charlie Chaplin, Chaplin'e en çok benzeyenler yarışmasına katılmıştır ve 20. olmuştur.

Bunun sebebi ise, Chaplin'in ünlü yürüyüşünü yaparken ünlü bıyığı ve ayakkabısının olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

15. Gladyatör terinin, afrodizyak etkisi olduğuna inanılırdı ve hatta bazı kadınlar, cilt bakımı yaparken kullandıkları maskelere eklerdi.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
25.04.2020

Günümüzde yapılan bazı atamaları görünce, keşke Caligula'nın atı atansaydı yerlerine, atların en azından duygusal zekaları yüksek diye dusundum istemsiz olarak.

25.04.2020

caligula mutlak gucun tek kiside toplandigi tek adam rejimlerinin yaratbildigi aci ve sacma sonuclara cok guzel ornektir. atini senator yapana kadar neler var, yaptiklarindan bazilarini burda konu olarak bile yazamayiz.

25.04.2020

Avrupada topuklu ayakkabiyi herkesin bir dönem giydigini buna sebep olarak kovalara ihtiyaç gideren kişilerin evlerinden dışarıya attıkları atiklardan biraz yukarıda gezmek istemeleri ve şemsiyeyi de yine bu sebepten korunmak icin kullandiklarini, parfümü de ömürlerinde 1 veya 2 defa yikandiklari için kokuyu bastirsin diyerek gelistirdiklerini duymuştum. Hâlâ daha tuvalette su kullanmadiklarini düşününce şaşırtıcı gelmedi.

28.04.2020

Tamam da onlar da Türkiye'deki gibi haftada 1-2 gün yıkanmıyorlar.Ayrıca taharet musluğu yok ama yanda duş başlığının küçüğü var.Her yere su değiyor Türkşyedeki gibi sadece arkaya değil.

#14 3. olduğunu okumuştum bir yerde

TÜM YORUMLARI OKU (18)