Okullarda Görevlendirilen Diyanet Görevlisi: “Bilim Diye Bir Şey Yok”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ÇEDES protokolü ile birlikte Diyanet’e bağlığı görevlileri okullarda ‘manevi danışman’ olarak görevlendirilip derslere girmeye başlamıştı. Karaman’da edebiyat dersine giren bir vaizin, Atatürk’e hakaret ettiği ve öğrencilere bilim diye bir şeyin olmadığını anlattığı iddia edildi.

Büyük tepki çeken ÇEDES protokolü yangınlaşıyor. Karaman’da bir lisede ‘manevi danışman’ olarak derslere giren bir Diyanet görevlisinin açıklamaları gündem oldu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Eğitim-İş Karaman Şube Başkanı Hamza Şanlıtürk, “Bu vaizin girdiği derslerde ‘Atatürk’ün bir put olduğunu’, ‘Çanakkale Zaferi’nde hiçbir katkısı bulunmadığını’, ‘bilim diye bir şeyin olmadığını’ söylediğini öğrendik. Karaman’daki bu olaylar tüm devlet okullarının tepesine örümcek ağı gibi örülen ÇEDES’in nasıl bir kâbus olduğunu ve Eğitim-İş olarak en başından beri bu çağdışı protokole karşı çıkmaktaki haklılığımızı göstermektedir” dedi.

“Buradan tüm okul yöneticilerini uyarıyoruz: Suç işliyorsunuz. Atanamayan öğretmen adayı yüz binlerce gencimiz, iş bulamadığı için gündelik işlerde, güvencesiz olarak çalışmak zorunda kalırken bilimsel ve pedagojik hiçbir yeterliliği olmayan insanlar niçin ve hangi niyetle derslere girmektedirler?”

Bu haber de ilginizi çekebilir

MEB ve Diyanet'in ÇEDES Uygulaması Tepkilerin Odağında! Kim Destekliyor, Kim Karşı Çıkıyor?

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
04.11.2023

Emek verdiği halde hala atama bekleyen öğretmenler dururken bunun gibi cahiller okullara, çocukların arasına nasıl girebiliyor? Atamın kurduğu Laik ülkede adından-resimlerinden dahi haz etmeyen hainler, sizin yeriniz okul değil lağım çukuru!

04.11.2023

Dindarlık adı altında bu teröristleri okullara kadar soktular.

Pasif Kullanıcı
04.11.2023

basbaya halki kin ve dusmanliga sevk etme+ataturke hakaret suclari islemis. kadin ogretmeni gozaltina aldiginiz gibi bunu da alacaksinizdir herhalde:Ddd

TÜM YORUMLARI OKU (25)