Okullar Ne Zaman Kapanacak? İlkokul, Ortaokul ve Lise Karneleri Ne Zaman Verilecek?

Türkiye’de 1 Haziran itibariyle eğitimde yeni dönem resmen başladı. İlkokul öğrencileri yüz yüze eğitime başlarken, 7 Haziran’da da ortaokul ve lise öğrencileri haftada iki gün olmak kaydıyla okula gidebilecek. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisi okulların ne zaman kapanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların kapanış tarihi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Peki, karneler ne zaman verilecek? Okullar ne zaman kapanacak? İşte tüm detaylar…

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı son açıklama şu şekilde;

Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir.

7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır.

Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada okulların kapanıp, karnelerin verileceği tarih için şunları söylemişti;

'15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok.'

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Bakan Selçuk '18 Haziran itibaren karnelerimizi açıyoruz. Dileyen 18 Haziran'da karnesine ulaşabilecek' diye konuştu.

'Yaz döneminde isteğe bağlı telafi programını başlatıyoruz' açıklamasında bulunan Selçuk, 'Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 'Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz' diye konuştu.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı