Okullar Kapanacak Mı? Yüz Yüze Eğitim Devam Edecek Mi?

Türkiye’de geçtiğimiz ay yaklaşık iki ay aradan sonra okullar açılmış ve yüz yüze eğitim tüm kademedeki öğrenciler için başlamıştı. Milyonlarca öğrenci 6 Eylül’de ders başı yaparken, son günlerde artan vaka sayıları ve kış aylarının gelmesiyle birlikte okulların tekrardan kapanıp kapanmayacağı tartışılır oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı son açıklamada hedeflerinin okulları açık tutmak olduğunu söyledi. İşte okullar ile ilgili tüm detaylar…

Okulların kapanıp kapanmayacağı tartışılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 8 Ekim koronavirüs tablosuna göre dün 30 bin 201 kişide virüs tespit edildi ve 188 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayıları son günlerde artış gösterirken, kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte daha fazla artış olabileceğini belirtiliyor.

OKULLAR KAPANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların kapanmayacağı söyledi. Bakan Özer’in okullar ve yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde;

Bizim geliştirdiğimiz sistemde yüz yüze eğitimde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD'de yayınlanan veriler bize şunları gösteriyor, kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti. ABD'de şuan okulların %2'si kapalı. Aslında çok daha yüksek oran bekleniyordu fakat düşük oran gerçekleşti. Şuan ülkemizde en güvenli yer okullarımız. Bu kadar denetimin olduğu başka bir yer yok. 6 Eylül'den şu ana kadar kapanan sınıf oranları, günlük olarak, kapanan ve açılan sınıfların toplam sınıf sayısına oranı yüzde 1'in altında görünüyor.

25 Eylül tarihinden sonra yüzde oranının negatife düşme oranı artıyor, yani kapanan okullar gittikçe açılmaya başlıyor. Amerika'daki okulların yüzde 2'si kapalı. Türkiye'de kapanan sınıf oranları bile oldukça düşük. Vakalar artar, okullar kapanabilir, toplumun buna alışması lazım. Önemli olan açık okulların varlığını sürdürmesi. Öğrencilerin çoğu okulda kalabilmek için zorunluluk olmasına rağmen sorumluluk duyarak aşı olmuşlar. Şu andaki oranlarımız alarm verebilecek bir düzeye hiç ulaşmadı. Onun için tekrar söylüyorum: Okulları kapatmayacağız.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

MEB İlk Ara Tatil Ne Zaman Olacak? Kasım Ara Tatili Ne Zaman Başlayacak, Hangi Günler Olacak?

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
YORUMLAR
09.10.2021

Özel okullar 1-2 taksit daha alsın kapatırlar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ