Okulla Geziye Giden Lise Öğrencisi İltica Başvurusunda Bulundu

Son yıllarda Türkiye’de özellikle Almanya’ya yapılan iltica başvurularında artış gözüküyor. Son olarak, İzmir’den okulla İtalya’ya geziye giden 17 yaşındaki lise öğrencisinin, Almanya’ya geçerek iltica başvurusunda bulunduğu ve mülteci kampına gönderildiği ortaya çıktı.

Avrupa Birliği’nin açıklamasına göre, geçtiğimiz yıl yaklaşık 50 bin Türk vatandaşı birlik ülkelerine iltica başvurusunda bulundu. Bu rakam Türkiye’yi, AB’ye en fazla iltica başvurusu yapan 4’üncü ülke yapıyor.

Bu seferki iltica başvurusu olayı ise İzmir’den geldi. Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki İ.E., okulla birlikte gittiği İtalya gezisinde, Almanya’ya geçerek iltica başvurusunda bulundu.

Ege'de Sonsöz'den Ahmet Can Karataş'ın haberine göre; program devam ederken grup içinde yer alan 17 yaşındaki lise üçüncü sınıf öğrencisi İ.E., tuvalete gitmek için izin istedi. Aradan geçen zamana rağmen öğrencinin dönmediğini fark eden görevliler İ.E.'yi odasında bulamayınca İtalyan polisine kayıp başvurusu yapıldı. Durum öğrencinin ailesine de bildirildi.

İddiaya göre durumun aileye bildirilmesinden bir süre sonra İ.E., öğretmenler emesajla ulaşarak "Beni aramayın, dönmeyeceğim" dedi. İ.E.'nin Almanya'ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve aynı gün mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Almanya’dan Yeni Vize Kararı: Vize Reddine İtirazlar Askıya Alındı
Vize Krizi: Öğrenciler, Erasmus Bitince Sığınma Başvurusu Yapıyormuş
Vize Sahtekarlığında Son Nokta: Vizeyi Alınca Eşi ve Ailesini Bırakıp Kaçan Adam Herkesi Şoke Etti!

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
18.06.2023

akıllı çocuk işte aklı olan gitsin yapılacak tek hareket

18.06.2023

Mantıklı hareket,ne ilk ne de son olacak

18.06.2023

Benim çevremde 2017-2019 yıllarında ingilizce kursu, dil eğitimi adı altında Polonya'ya gidip ordan Almanya'ya kaçan o kadar çok kişi oldu ki, beni de çağırdılar ben "mal olduğum için" tehlikeli falan deyip gitmedim tabi.

18.06.2023

yalnız değilsin nurettin 2013 de abim isviçreye çağırdı kazancım burayla hemen hemen eşit diye gitmedim. 2017 de arkadaşım amerikaya çağırdı hemen hemen kazanç olarak yine kafa kafaya geldiği için gitmedim. Almanyadaki arkadaşım 2011 de çağırdı ama tl karşılığı benden daha düşük aldığı için gitmedim. Pandemi enflasyon vs derken onlar aldı yürüdü benim kazancım yükseldikçe yaşam kalitem düştü maaşımla çok rahat bir kaç ay para biriktirip araba alıyordum ev alıp rahat rahat kredisini ödeyebiliyordum şu an yanından geçmeye utandığım şahin alacak para biriktiremiyorum. Bu ülkelere şimdi gidebilir miyim evet ama vize krizinin çözülmesini bekliyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (61)