Okula Giderken Hayatını Kaybetmişti: ODTÜ'lü İrem Kütük'ün Ölümüne Neden Olan Sürücüye 4 Yıl Hapis

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde hareket halindeki kamyonetin açılan kasa kapağının çarptığı İrem Kütük'ün ölümüne ilişkin 'taksirle ölüme sebep olma' suçundan yargılanan sürücü Tahir Kepenek, 4 yıl hapse mahkum edildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) hareket halindeki kamyonetin açılan kasa kapağının çarptığı İrem Kütük'ün ölümüne ilişkin 'taksirle ölüme sebep olma' suçundan yargılanan sürücü Tahir Kepenek, 4 yıl hapse mahkum edildi.

Suçsuz olduğunu söyleyerek beraatini istedi

Ankara 29. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında sanık Kepenek hazır bulundu.

Savunması sorulan Kepenek, suçsuz olduğunu, atölyede kamyon kasasında yapılan değişiklik sonucu kazanın meydana geldiğini ifade etti.

Yaşanan kazada ve ölüm hadisesinde bir kusurunun bulunmadığını savunan Kepenek, beraatini talep etti.

Ceza erteleme uygulanmadı

Savunmanın ardından Ankara 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ali Yüksel, Kepenek'e, 'taksirle ölüme sebep olma' suçundan 4 yıl hapis cezası verildiğini bildirdi.

Kepenek'in cezasında erteleme ve paraya çevirme uygulanmadı.

Kaldırımda yürürken açık kasa kapağı çarpmıştı

Okula Gidiyordu: ODTÜ Kampüsünde Kafasına Kamyon Kapağı Çarpan İrem Kütük Hayatını Kaybetti

ODTÜ Psikoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi İrem Kütük, 26 Kasım 2018'de kampüste kaldırımda yürürken yanından geçen, Kepenek'in kullandığı üniversiteye ait kamyonetin açılan kasa kapağının başına çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

Kepenek, bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilmişti.

ODTÜ'lü İrem Kütük'ü Ölüme Götüren İhmaller Zinciri Güvenlik Kamerasında

Olayın ardından Kepenek, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış ve hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
30.06.2020

lütfen biri açıklayabilir mi birini kasten öldürdüğünde müebbet alabiliyosun 20 yıl alabiliyosun 10 yıl alabiliyorsun bu hukuk sistemimizden kaynaklı bir olay mı yoksa tüm dünyada böyle mi 20 li yaşlarda birinin hayatının değeri 4 yıl mı

Pasif Kullanıcı
30.06.2020

Hocam ceza kanununda cinayetin şekilleri var, taksirle adam öldürme istemeyerek bir ihmal sonucu adam öldürmek demek, öldürme niyeti olmadığı için ceza düşük oluyor. Öldürdüğün silaha göre bile ceza değişir, öldürmeden önce bunu planladıysan +10 sene daha alırsın, kolunu bacağını kesersen vahşi düşünce ile cinayete girer 2 kere müebbet alırsın gibi. Dünya'da en ağır cezaların olduğu ülkelerden birisi Türkiye, Avrupa'da insan hakları saçmalığı gereği cezalar çok düşük, mesela 2011'de 77 kişiyi öldüren Norveçli katil Anders Behring Breivik sadece 21 yıl ceza almıştı ve 15. yılda tahliye görüşmelerine başlayabilecek.

Sadece 4 yıl mı? Yapmayın bu nası adalet? Ailesi biraz huzur bulmuş mudur sizce bu haberi görünce? 1 insanın canını almanın bedeli 4 yıl demekki

30.06.2020

Net 4 yıllık şoförüm. 2 sene kamyon 2 senedir de tır. Hep derim, üşenme oğlum eşeğe semeri ağır gelmez... diye. Bi uzun yol şoförü olarak çok az buldum cezayı. Tamam, meslektaşım, ailesi büyük bi zorlukla başbaşa kalacak. Evladını kaybeden bir ailenin yanında çok küçük bir şey. Suçsuzum derken İrem'in babasının kendi çocuğunun ölümüne sebep olduğunu hiç düşündü, bi empati kurmaya çalıştı mı çok merak ediyorum. Cana kıydın Kepenek, kasanın yapısı değişti ne demek? Altındaki 6 teker fatih, o kasaların yapısı senin arabanda da, 10 tekerde de, 40ayakta da tırda da aynı. iki çiviyi çakmak, zincirle kapak dolamaktan daha basitti sayın Kepenek. Üşengeçliğin gencecik bi insanı hayattan kopardı...

TÜM YORUMLARI OKU (6)