Okula Giden Genç Kızların Çok İşine Yarayacak 13 Makyaj Tüyosu

Biliyoruz, okul çağı makyaj için oldukça erken. Ayrıca okula giderken yapılan makyaj absürt duruyor. Ancak yaşadığımız çağın gerçeklerini de görmezden gelemeyiz. Genç ciltleri yormayacak, küçük dokunuşlarla iyi gösterecek/hissettirecek yöntemler var. Bunlardan bazılarını derledik.

Not: Bu maddelerin hepsini aynı anda uygulamanızı önermiyoruz. Kendinizi, cilt yapınızı tanıyarak size uygun gelen bir ya da birkaç maddeyi uygulayabilirsiniz. Genç yaşta uygulanan ağır ürünler cildinizin bozulmasına, erken yaşlanmasına sebep olabilir. Ayrıca makyaj bir çeşit bağımlılıktır, yaptıkça makyajsız kötü ve eksik hissetmeye başlayabilirsiniz. Bu nedenle en güzeli makyaja olabildiğince geç başlamak; küçük dokunuşlarla fark yaratabilmek her açıdan avantajlı.

1. Makyajdan önce cilt temizliği gelir. Cildinizi uygun ürünlerle sabah kalkınca ve okul dönüşünde olmak üzere günde iki kez yıkamalısınız.

Piyasada genç ciltler için onlarca uygun fiyatlı yüz yıkama jeli, tonik ve nemlendirici seçeneği var. Set olarak satılanları da mevcut. Yüzünüze bir ürün sürün ya da sürmeyin, temiz ve nemli bir cilt her zaman daha az problemli olacaktır. Hele ki yüzünüze bir şeyler sürüyorsanız, eve dönüşünüzde vakit kaybetmeden mutlaka temizlemelisiniz.

2. Gözaltı morluklarını kapatma

Gözlerinizin altı çok koyu bir renk ise, ya da sadece sınav haftaları gibi ekstra durumlarda göz altı kapatıcısı kullanabilirsiniz. Göz altınızın rengi koyu değilse boşu boşuna kullanmayın ki göz çevreniz erken yaşta kırışmasın. Kapatıcı seçerken likit, yani sıvı kapatıcı tercih etmelisiniz. Bu kapatıcılar hafif ve ince yapılarıyla göz altınızı yormaz. İki göz altınıza da mercimek tanesi kadar süreceğiniz kapatıcıyı yüzük parmağınızla (çünkü en güçsüz parmağınızdır) pıt pıt hareketlerle yayabilir ya da minik bir fırçadan yardım alabilirsiniz. Sürekli kapatıcı kullanma alışkanlığınız varsa, mutlaka akşam temizliğinden sonra nemlendirici bir göz kremi kullanmalısınız.

3. Sivilce ve uçuk kapatma

Sivilceleri ve uçukları kısa sürede söndürmeye ve kurutmaya yardımcı ürünler var. Ancak bunların fayda etmediği, büyük sivilcelere ve uçuk izlerine kapatıcı kullanabilirsiniz. Kapatıcıyı direkt sorunlu bölgenin üstüne değdirmek kapatıcınızın mikrop kapmasına neden olabilir.bu yüzden fırça, pamuklu çubuk veya parmağınızı kullanarak nokta kadar kapatıcıyı alıp, yine pıt pıt hareketlerle uygulayabilirsiniz.

4. Renkli nemlendirici, BB ve CC kremler

Tüm yüzünüzde problem olduğunda, aşırı solgun göründüğünüzde ve özel hayatınızda makyaj yapmak istediğinizde kullanabileceğiniz renkli nemlendirici, BB ve CC krem alternatifi oldukça fazla. Sürekli kullanıp cildinizi havasız bırakmadıkça arada bir kullanmanın bir sakıncası yok. Cilt tonunuzdan koyu ya da açık ürün kullanmamaya; satın alırken mutlaka deneyip tam tonunuzu bulmaya özen gösterin. Bir fındıktan biraz daha fazla ürün, tüm cildinize yeter. Noktalar halinde yanak, alın, burun, çenenize sürüp; elinizle veya herhangi bir makyaj süngeriyle güzelce yayabilirsiniz.

5. Yüzdeki yağlanma ve parlamayı azaltma

Unutmayın ki, yağlanma ve parlama; ancak düzenli cilt temizliği ile kontrol altına alınabilir. Eskiden gençler bu sorunu gizlemek için yüzlerini ağır pudralar ile yorardı, ancak günümüz gençleri çok şanslı. Gözeneklerinizi pudrayla tıkayıp cildinizi bozmanıza gerek yok; ciltteki fazla yağı ve parlaklığı alan özel mendiller var. Matlaştırıcı makyaj bazlarını da tek başına parlayan bölgelere sürebilirsiniz.

6. Kirpik kıvırma

Hiçbir ürün sürmeden kıvrık kirpikler ve anlamlı bakışlar mümkün. Bunun için sadece bir kirpik kıvırıcı yeterli. Daha önce kullanmadıysanız ilk seferde kirpiklerinizi koparmamak için başlarda biraz pratik yapın, asla kirpikleriniz sıkışıkken elinizi oynatmayın.

7. Şeffaf maskara

Okul döneminde tek bir makyaj malzemeniz olacaksa, bu şeffaf maskara ya da dudak nemlendiricisi olmalı. Şeffaf maskarayı kıvırdığınız kirpikleri sabitlemek ve uzun kirpikler elde etmek için hem üst, hem de alt kirpiklerinize uygulayabilirsiniz.

8. Kaşları hizaya getirmek

Kaşlarınız uzun ve dağınıksa onları kesmeye kalkışmayın. Kaş tarağıyla ve biraz şeffaf rimelle kolayca düzene sokabilirsiniz. Kaşlarınız fazla parlak olduysa birkaç kez tarayarak parlaklığı alabilirsiniz.

9. Dudak nemlendiricileri

İşte okul çağının yıldızı! Renk renk dudak nemlendiricilerinin (lip balm) her gün farklı bir tonunu kullanabilirsiniz. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ıslak diş fırçasıyla dudaklarınızı da fırçalarsanız, ölü derilerden kurtulur ve dudak nemlendiricisi için pürüzsüz bir zemin yakalamış olursunuz.

10. Dudak mürekkebi

Dudak renginiz çok azsa ve nemlendiriciden daha etkili bir şey arıyorsanız, hemen rujlara koşmanıza gerek yok. Lip stain ya da lip tint olarak geçen dudak mürekkepleri; sürdükten kısa süre sonra dudaklara mühürlenip, dudağın kendi rengi gibi kalıyor. Üstelik oldukça kalıcılar.

11. Renkli dudaklar için küçük bir ipucu.

Doğal kiraz dudaklar için eski ve klasikleşmiş bir yöntem var. Sabah duşa girmeden ya da yüzünüzü yıkamadan önce dudaklarınıza düzgünce ve bolca kırmızı bir ruj sürün. Yüzünüzü ve elbette dudaklarınızı çok bastırmadan yıkayın. Dudaklarınız kendiliğinden tatlı bir pembe olacaktır.

12. Yüz yıkamadan önce yapılan makyaj yeni bir yöntem değil.

Eskiden öğrenciler geceden gözlerine kalem çekip yatardı. Bu elbette zararlı bir yöntem. Makyajla uyumak çok zararlı ve sabah gözleriniz kan çanağına dönmüş bir şekilde uyanabilirsiniz. Üstelik aynı yöntemi sabah da uygulayabilirken buna hiç gerek yok. Sabah üst ve alt kirpik diplerinize ince bir hat kalem çekin ve yüzünüzü gözlerinizi ovuşturmadan yıkayın. Kalem kalıntıları kalacak ve kirpikleriniz yoğun görünecektir. Siyah yerine kahverengiyi tercih ederseniz, daha doğal bir sonuç elde edersiniz. 'Bununla uğraşamam' diyorsanız; çok ince bir kalem sürdükten sonra kuru bir pamuklu çubukla kalemi dağıtabilirsiniz.

13. Bakımlı tırnaklar

Birçok okulda oje sürmek yasak, ancak öğrencilerin bu yasağa ne kadar uyduğu tartışılır. En güzeli temiz, düzgün kesilmiş ve törpülenmiş tırnaklar. Tırnakları parlatan törpüler de her yerde bulunabiliyor. Bu nedenle ojeye, cilaya gerek yok. Yine de sürebiliyorsanız, cilt tonunuza en uygun nude (ten rengi) ojeyi bulmanızda fayda var. İhtiyaç durumunda tek kat sürebilirsiniz. Cildinize tam uyumlu bir nude oje kolay kolay belli olmayacaktır.

Popüler İçerikler

Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Sefo Kadınlara Kaptırdık Demişti, Bartu Konsere Çıkmıştı: Alişan'ın Etek Gündemi Yorumları Tartışma Yarattı
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.09.2016

Okula giden veya gitmeyen tüm kızlara tek tavsiye!!!! KİTAP OKUYUN. DÜŞÜNÜN! ELEŞTİRİN! Siz zaten güzelsiniz....

30.09.2016

Günümüzdeki neslin tek önem verdiği şey dış güzellik bunları yapıyorsan toplumdan dışlanıyorsun.

30.09.2016

Her gün makyaj yapan kızlarla dalga geçen kızların yüzde doksanı eyeliner çekmeyi beceremediği için burda söyleniyo :(

30.09.2016

Okula giden genç kızların ne zamandan beri makyaja ihtiyacı olur oldu, salak salak içerik yapıp gencecik kızların aklına zorla dayatılan güzellik kurallarını alıştırma da ve sonra bunu inkar etme de çok iyisiniz.

Katılıyorum. Derslerinizde daha fazla nasıl başarılı olursunuz tüyoları olacağına makyaj tüyoları olması çok acı. Ben lisedeyken her şey yasaktı. Disiplin her zaman iyidir. Beyinler böyle böyle yıkanıyor ders başarılarının önüne dayatma güzellik anlayışı geçiyor maalesef. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

TÜM YORUMLARI OKU (46)