Okuduktan Sonra İstemsizce Tavanı Seyredip 'Bu Neydi Böyle' Diye Düşünmenize Sebep Olacak 13 Olay

Altıncı maddedeki eylemin amacını çözemedik doğrusu... 🤔

Bu içeriğimizi ışık hızıyla okumaya girişmeden evvel sizler için daha önce hazırladığımız şu içeriğe de bir göz atmanızı tavsiye ederiz.👇

Dünyanın Cidden Tuhaf Bir Yer Olduğuna Sizi İkna Edip Ufkunuzu En Az 13 Kat Genişletecek 13 Olay

1. Domatesler uzun bir süre boyunca epey suçlamaya maruz kaldı. Yiyeni öldüren kötücül bir sebze olduğuna, cadıların hizmetkarları olduğuna hatta bir çeşit kurtadam olduklarına dahi inanıldı.

Kaynak

2. Bir vakitler Lanjarón, İspanya'da oldukça garip bir yasak vardı. Kasabanın mezarlıkları tamamen dolunca, yeni bir mezarlık inşa edilinceye dek kasaba halkının ölmesi yasaklanmıştı.

Kaynak

3. 1958 yılında Çin'in lideri Mao Zedong gökyüzünde bir kuş sürüsü görüp kuşların zararlı olduğuna hükmetti. Sonrasında ise bir kanun yayınlandı ve bütün kuşların zararlı olduğuna hükmedildi. Bir yılda 220 milyona yakın serçe katledildi.

Kaynak 

4. Apple’ın kurucu ortağı ve şirketin ilk logosunun yaratıcısı olan Ronald Wayne, 1976 yılında sahip olduğu %10 hisseyi 800 dolar karşılığında satarak şirketten ayrıldı. Bugün aynı hisseleri elinde bulundursaydı, serveti 50 milyar dolara yakın olacaktı.

Kaynak

5. Eski Yunan heykellerinde erkeklerin çok küçük penislere sahip olmasının nedeni, büyük penisli erkeklerin aptal, zevkine düşkün, kötü niyetli kimseler olarak görülmesiymiş.

Kaynak

6. Birkaç yüzyıl önce zaten ölü olan birini asarak idam etmek gibi tuhaf bir uygulama vardı. En ünlü kurbanı da Oliver Cromwell idi. Cromwell, öldükten birkaç yıl sonra mahkeme kararıyla mezardan çıkarılıp asıldı.

Kaynak

7. Ayasofya'daki Güney galerinin orta kısmında, Vikinglerden kalma bir yazı bulundu. Buraya paralı askerlik yapmaya gelen bir Viking'in bu yazıyı yazdığı düşünülüyor. Dokuzuncu yüzyıldan kalma yazının tercümesi ise şöyle: 'Halvdan buradaydı'

Kaynak

8. Ortalama bir köpek 5’e kadar sayabiliyor ve 165 kelimeyi anlıyor. En akıllı köpekler ise 250 kelimeye kadar algılayabiliyor. Bu da iki yaşındaki bir insanla eşit zeka seviyesi anlamına geliyor.

Kaynak

9. Dünyaca ünlü yazar J.K. Rowling'in kaleme aldığı Harry Potter serisinin ilk kitabı Felsefe Taşı, yayınlanmadan önce 10'dan fazla yayınevi tarafından reddedilmişti. Serinin sadece son kitabı, 450 milyondan fazla sattı ve yayıncılarına servet kazandırdı.

Kaynak

10. Yalnızca üç adet orijinal narenciye var: Pomelo, ağaç kavunu ve mandalina. Geri kalanlar hibrit. Mesela, portakal orijinal bir meyve değil; pomelo ve mandalina hibriti.

Kaynak

11. Orta Çağ metinlerinde şövalyelerle dövüşen dev salyangozlarla ilgili pek çok tasvir var. Neden böyle bir şey olduğunu ise hiç kimse bilmiyor.

Kaynak

12. 2015 yılında, Louisianalı bir adam alkollüyken ata bindiği gerekçesiyle tutuklandı. Adam "At evin yolunu biliyor." diyerek kendini savununca şerif bunun "alkollü araç kullanma" olarak hükmedilemeyeceğine karar verip adamı serbest bıraktı.

Kaynak

13. Bir Antik Yunan inancına göre erkeğin boşalması esnasında kadın önce nefesini tutup sonra da hapşırırsa gebelik tehlikesi olmuyordu. Tuhaf bir doğum kontrol yöntemi...

Kaynak

Popüler İçerikler

Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Mahmut Tuncer'in Kızı Gizem Tuncer'in "Çulsuz Sevgili İstemem" Açıklaması Çok Dikkat Çekecek