Okuduğunuz An İçinize İşleyecek 12 Yerli Kitap Alıntısı

Bazı kitaplar bizi çok etkiler ama bazı kitapların bazı cümleleri daha çok... Yerli edebiyatımızın çok sesliliğinden kendimize pay çıkardıkça konu üzerine daha da çok düşünebilmemizi sağlayacak kitaplardan alıntıladığımız cümleleri senin için derledik. Herkes kendi yolundan bir parça alır kitaplardan. Yolculuğuna eşlik edeceğini umduğumuz kitap alıntıları için seni içeriğe alalım.

''Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

1. Mahir Ünsal Eriş - Sarıyaz / Can Yayınları

Çünkü insan, neşeli bir pikniğin dönüşünde mahallede yangın görmeyi sever; bir yandan evsiz kalan komşuları paylaşmaya uğraşırken içten içe başına gelmediğine sevinir öbür yandan. Kendi başına gelmeyen felaket ne güzeldir. Can çekişen birini izlerken insan yaşadığı korkunç üzüntüyü büyütür büyüttükçe, ölenin kendisi olmadığından duyduğu sevinç görünmesin diye.

Mahir Ünsal Eriş - Sarıyaz

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

2. Hakan Günday - Kinyas ve Kayra / Doğan Kitap

Ne ölüm, ne de hayat! Hiçbiri kovalamıyor beni rüyalarımda. Hiçbirinin eli bana değmiyor. Çünkü ceplerimde hiç olmadıkları kadar. Varlığıma nedensizlikten delirdim ben. Hiçbir nedeni kendime yakıştıramadığımdan. Hepsini giydim. Hiçbiri olmadı. Hepsi dar geldi. İnansaydım herhangi birine, uğruna gerekirse dünyayı kan gölüne çevirirdim. okyanuslar kırmızı olurdu. Pıhtılaşmış kanlardan siyah dağlar yükselirdi. Ama inanamadım. Bir türlü inanamadım... Bütün hayat bir illüzyon. Benim gibi, Kayra gibi...

Hakan Günday - Kinyas ve Kayra

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

3. Şermin Yaşar - Ev Yapımı Sihirli Değnek / Elma Yayınevi

“Senin için çay demlerim, senin için hiç üşenmeden sokaklarda kestaneci arayabilirim, senin için peçeteden çiçek yaparım, senin için bütün gece uykusuz kalabilirim, seni beş dakika görebilmek için bir saat yol giderim, senin için sevdiğin kitapları arar bulurum, senin için tatlı yaparım, sana bir şiir yazarım'' diyebilsek gerçekten yağmış oluruz. Değer bilen, zaten o dakika üzerine yağan yağmuru hisseder. Fakat bunlar küçük mutluluklar, küçük fedakârlıklar, beğenmediğimiz özveriler... İlla birileri gürlesin, ''Senin için ölürüm, sensiz yaşayamam'' desin ve yapamayacaklarını sıralasın istiyoruz. Gönül inanmadığına meylediyor.

Şermin Yaşar - Ev Yapımı Sihirli Değnek

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

4. Ahmet Ümit - Kayıp Tanrılar Ülkesi / Yapı Kredi Yayınları

Hâlâ hakikati kavramaktan yoksun olan insan, hayat denilen bu olağanüstü mucizeyle başa çıkamayınca, kendine bir koruyucu istiyor, kaderini yazacak kudretli bir varlık, ona mutluluğu armağan edecek kutsal bir senarist.

Ahmet Ümit - Kayıp Tanrılar Ülkesi

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

5. Alper Canıgüz - Cehennem Çiçeği / Alfa Yayınları

'Sence aşk diye bir şey var mı baba?'

...

“Tanrı gibi düşün,' dedi babam.

'İnanıyorsan var olup olmaması pek önemli değildir. Ayrıca en büyük inkarcının da en inançlının da içinde bir nebze kuşku vardır.

Ve elbette ki, aşk da Tanrı da ölümsüzdür.”

Alper Canıgüz - Cehennem Çiçeği

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

6. Zülfü Livaneli - Bizi Sürükleyen Nehir / Doğan Kitap

Hiçbir zaman insana insan gibi bakamıyoruz. Hep etiketlerle bakıyoruz. Oysa insanlar aynı biyolojik koşullarda dünyanın herhangi bir köşesinde doğuyor. Doğduktan sonra ona içinde bulunduğu kültüre göre bir isim veriyor ve onu bir dine inandırıyorlar. Tek fark bu.

Zülfü Livaneli - Bizi Sürükleyen Nehir

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

7. Orhan Pamuk - Kırmızı Saçlı Kadın / Yapı Kredi Yayınları

Uzun bir süre kimseyle konuşmadım; içime döndüm. Dünya ile arama uzaklık koydum. Dünya güzeldi içimde güzel olsun istedim. İçimde bir suçluluk hatta kötülük yokmuş gibi yaparsam, yavaş yavaş kötülüğü unuturdum. Böylece hiçbir şey olmamış gibi yapmaya başladım. Hiçbir şey olmamış gibi yaparsanız ve gerçekten de hiçbir şey olmuyorsa, hiçbir şey olmaz sonunda.

Orhan Pamuk - Kırmızı Saçlı Kadın

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

8. Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf / Yapı Kredi Yayınları

Kuru ve sabit gözlerin arkasında nasıl bir ateşin yandığını; yavaşça kalkıp inen göğsün içinde nelerin kaynadığı bilinmediği için insan, mütemadi bir ürkeklik ve tereddüt içinde üzülür.

Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

9. Yusuf Atılgan - Aylak Adam / Can Yayınları

İnsan kendininkine uygun olmayanı bağışlamaz. Biz, hoşgörüsü olmadığını bile bile, başkalarında kendininkinden ayrıyı bağışlamaya çalışana hoşgörülü diyoruz.

Yusuf Atılgan - Aylak Adam

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

10. Enver Aysever - Gece Bekçisinin Rüyası / Doğan Kitap

Sana bir sır vereyim mi sevgilim; rüyalarımda hep ölüm var. Ölüyorum, tam kapını çalıp sana en susamış halimle dokunacakken buz kesiyor gövdem. Öyle kalıyorum, bir türlü sesim çıkmıyor, uyanmak için çırpınıyorum kan revan içinde, ne acayip bir an o. Tüm dünya solmuş, boğulmak üzere, su can verecekken, soluk almak için dibinde çırpınır buluyorum kendimi. Çocukça bir şaka yapıyorlar bana, aldanıyorum, dalıyorum derine, sonra çıkamıyorum. Genzimde o boğuntu. Her gece seni özleyerek başlıyorum uykuya, boğularak uyanıyorum. Sanrılı geceler uyumak güç.

Enver Aysever - Gece Bekçisinin Rüyası

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

11. Tezer Özlü - Çocukluğun Soğuk Geceleri / Yapı Kredi Yayınları

Yaşam, şimdi ancak kavranılması ve anlaşılması gereken; oysa yaşanması, gerçeğine inilmesi ilerideki yıllara atılan bir yabancı öge gibi önümüze getirilmiş. Coğrafya derslerine

getirilen yerküre gibi. Kimse yaşadığımız mevsimin, günlerin ve gecelerin yaşamın kendisi olduğundan söz etmiyor. Her an belirtilen bir öğretiye, bizler hep hazırlanıyoruz. Neye?

Tezer Özlü - Çocukluğun Soğuk Geceleri

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

12. Mine Söğüt - Gergedan / Yapı Kredi Yayınları

Dilimizdeki başka kelimeleri düşünüyorum. Ve başka dillerdeki başka kelimeleri. Onları anlamaya çalışırken insan hayatın anlamını çözüverir. Ama o çözdüğü anlam da o an ayağına, hatta boynuna dolanıverir. O yüzden anlamlar da kelimeler de aslen tehlikelidir. Denizden, fırtınadan ve yalnızlıktan daha tehlikeli.

Mine Söğüt - Gergedan

Yayınevinin diğer kitaplarını da inceleyebilirsin.

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bir Okuyan Bir Daha Okuyor! 2021 Kitap Listelerinin En Çok Satan Eserleri
Küçük Ama Tatlı Dairenize Home Office Kurmanın 12 Zekice Yolu
Harry Potter Hayranlarının Görür Görmez Almak İsteyeceği 12 Ürün
Harry Potter Hayranlarının Görür Görmez Almak İsteyeceği 12 Ürün
Harry Potter Hayranlarının Görür Görmez Almak İsteyeceği 12 Ürün
Son Dönemin En Sevilen Çizgi Dizisi Pijamaskeliler'den 12 Harika Oyuncak ve Maske
Tatilde Bavulunuzda Olduğu İçin Kendinizi Şanslı Hissedeceğiniz Kozmetik Ürünler

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı Yeni Bir Kulüp Satın Alıyor