Okçuluk Federasyonu ile İlgili Büyük İddia: Başarılı Sporcular Yerine Okçuluk Vakfı'ndan Bir Sporcu Gönderildi

Altın madalya almadan tamamlanan olimpiyatın ardından 'neden başarısız olduk?' soruları sık sık konuşulmaya başlandı. Bakan Osman Aşkın Bak, topu federasyonlara atarken, ilginç bir iddia Okçuluk'tan geldi.

Olimpiyatlarda 40 yıl sonra altın madalyasız bir dönem yaşadık. Madalya sayısının azlığı, sıralamadaki yerimiz tartışma konusu olurken hedefteki isim de Osman Aşkın Bak ve spor politikaları olmuştu. Bak ise federasyonlara hesap sorulacağını söylemişti.

Bu gündem sıcaklığını korurken Cumhuriyet Gazetesi'nden Barış Pehlivan köşesine bir mektup taşıdı. Kendisine gelen mektubu kısaltarak yayınladığını dile getiren Pehlivan'ın köşe yazsının başlığı ise "Neden başaramadığımızı anlatan mektup" oldu.

Mektubun sahipleri ise okçulukta başarılı sonuçlarla adlarından söz ettiren Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun'du. İkilinin ortak kaleme aldığı mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Biz, Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun. 2013’ten beri hem gençler hem büyükler kategorilerinde okçuluk milli takımını temsil ettik. Tüm bu spor kariyerimiz boyunca hem bireysel hem de takım halinde aldığımız başarılar Türkiye tarihindeki ilk başarılar oldu. Son 20 yılda büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonluğu kazanabilen tek sporcularız.'

Son gün değişen kuralla liste dışında kaldıklarını söyleyen sporcular sözlerini şu şekilde sürdürdü:

'Geçen yıl, olimpiyat senesinde, sezon başında ilk 8’e giren kadronun milli takıma alınacağı söylendi. Ancak senenin son yarışmasından bir gün önce apar topar yeni bir kural açıklandı. Ve sadece ‘kadınlar’ kategorisinde 21 yaşından büyük sporcuların ilk 5’te yer almadığı takdirde takıma alınmayacağı belirtildi. Zaten ilk 5 sırada bulunan sporcular teknik heyet tarafından başarıya bakmaksızın ek puan verilerek seçildi. Biz de bu yüzden 6. ve 7. sırada kalmış olduk.'

"Olimpiyatlara takım halinde (3 kadın sporcu) gidebilecekken, bizi ekarte edip Okçular Vakfı’ndan tek bir sporcunun gitmesini tercih ettiler.” diyen sporcular, branşta 50 yaşında bile sporcuların yarışabildiğine dikkat çekti.

'Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bu yaş kuralı hem olimpiyat ruhuna ters hem de okçuluk gibi 50 yaşında bile yüksek performans gösterilen bir sporun doğasına aykırı. Destekledikleri sporcuların bizi sahada yenmeleri mümkün olmadığı için bizi seçmelere dahi almamak adına bu kuralı çıkardılar.'

Mobbinge uğradıkları, oklarının ayarlarının bile başarısız atış yapmaları için bozulduğunu söyleyen sporcular, Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin'in de kendinlerine sıklıkla "kendinizden bahsetmeyin, başarılarımız federasyonumuz sayesinde" şeklinde açıklama yapın diyerek baskı yaptığını söylediler.

İlginizi Çekebilir

Kendisine Takım Bulması Söylenen Fenerbahçeli Joao Pedro Bulunamıyor
Arda Turan, "Yüzleşme" Belgeselinde "En Büyük Hatam" Dediği Hatayı Açıkladı
Ferdi Kadıoğlu İçin Brighton Sonrası Manchester United da Kapıyı Çaldı

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Giray'ı Canlandıran Kaan Taşaner Dizide Rol Almaktan Duyduğu Pişmanlığı İtiraf Etti
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
Terörist Fethullah Gülen’in Cenazesinde Yeni Skandallar: Protestan Şirket, 25 Bin Dolarlık Tabut, Doğum Tarihi
YORUMLAR

vakfın başında kimler var bakın, gerisini anlamak için dahi ya da kahin olmaya gerek yok

Kapalı kızın nasıl gittiği anlaşıldı.

16.08.2024

aaa okuduklarıma inanamıyorum. nasıl olur bizim ülkemizde böyle şeyler. şok şok şok

TÜM YORUMLARI OKU (12)