Oğuzhan Uğur'un, Halkı Kışkırtmakla Suçlandığı Hatay'daki Baraj Patlaması Olayının Perde Arkasında Yaşananlar

Geçtiğimiz hafta gündemden düşmeyen 'Hatay Yarseli Barajı'nın duvarı çatladı' yönündeki asılsız haber ortalığı karıştırmıştı biliyorsunuz ki. 

BaBaLa TV, bu gelişmeyle ilgili bir tweet atmış ve bu olayın asılsız olduğunun ortaya çıkmasının ardından birçok kişi Uğur'u yalan haber yapmakla ve halkı kışkırtmakla suçlamıştı. Oğuzhan Uğur, bu iddianın sahibinin bakanlık yetkilisi bir kadın olduğunu söyleyince olay daha da büyümüş ve Devlet Bahçeli de dahi olmak üzere birçok kişi tepki göstermişti. 

Daha sonra, Oğuzhan Uğur'un hakkında depremzede vatandaşları korku ve paniğe sürüklediği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Gelin, Oğuzhan Uğur'un halkı kışkırtmakla suçlandığı Hatay'daki baraj patlaması olayının perde arkasında yaşananlara hep birlikte bakalım...

İçinde bulunduğumuz deprem felaketinde AHBAP ekibi ve Haluk Levent kadar Oğuzhan Uğur da büyük çaba gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta sonu, ortaya atılan "Hatay Yarseli Barajı'nın duvarı çatladı" yönündeki asılsız haber tüm şehri karıştırmıştı biliyorsunuz ki.

Oğuzhan Uğur'un sosyal medya ekibinin yönettiği BaBaLa TV'nin Twitter hesabı da bu gelişmeyle ilgili bir tweet atmıştı.

Ancak bu olayın asılsız olduğunun ortaya çıkmasının ardından birçok kişi Oğuzhan Uğur'u yalan haber yapmakla ve halkı kışkırtmakla suçlamıştı.

Uğur da aslında sahadan doğan bu olayla ilgili bir açıklama yapmış ve "Haberi bir bakanlık yetkilisi teyit ettiği için ekiptekiler paylaşmışlar" demişti.

Detaylardan burada bahsetmiştik:

Oğuzhan Uğur, Hatay'da Ortalığı Karıştıran 'Baraj Patladı' Yalanıyla İlgili Şaşırtan Bir İddia Ortaya Attı

Ancak Oğuzhan Uğur'un, "Hatay'da baraj patladı" haberinin bakanlık yetkilisi tarafından teyitli olduğunu söylemesinin ardından kafalar bir hayli karışmıştı...

Peki o gece gerçekten ne olmuştu? Olayın gerçekleştiği gece orada olan Onedio editörlerinden Alican, olayı aynen şöyle aktarıyor:

"Gece saat 00:40 civarıydı. 'Kırmızı' renkli bir arabanın şoför dışındaki 3 camında asker uğurlaması yapar gibi oturmuş, üstlerinde yeşil 'gönüllü' yeleği olan kişiler Atatürk Caddesi üzerinden 'Müze'nin olduğu meydana doğru giderken 'Baraj patladı, su geliyor, kaçın' şeklinde defalarca bağırdı. Bir anda neye uğradığını şaşıran depremzedeler Hatay'da 'baraj olmadığını' dahi unutarak canlarını kurtarmak pahasına koşarak bulundukları yerden kaçmaya başladı."

Kısa bir süre sonra güvenlik güçlerinin olaya müdahale ettiğini aktaran Alican, yapılan ihbarın asılsız olduğu anlaşıldıktan sonra herkesin sakinleştiğini ve çadılarlarına döndüğünü söylüyor.

Olayın detaylarını buradan okuyabilirsiniz:

Hatay'da Üç Günde Neler Yaşadım? "Baraj Patladı" Yalanının Söylendiği Gece Neler Oldu?

Birçok kişinin ve özellikle de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup partisi toplantısında Babala TV ve Oğuzhan Uğur'u hedef göstermesinin ardından,

Ancak Oğuzhan Uğur'un hakkında, depremzede vatandaşları korku ve paniğe sürüklediği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Detaylar:

Hakkında Soruşturma Başlatılan Oğuzhan Uğur "Bakanlık Yetkilisi 'Lütfen Paylaşın' Dedi"

Avukatı Çağdaş Çelik ile geldiği İstanbul Adalet Sarayı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı'nda yaklaşık 3 saat ifade veren Oğuzhan Uğur,

Basın mensuplarının 'Deprem bölgesine dönecek misiniz?' sorusu üzerine, 'İfademizi verdik, çalışmaya devam ediyoruz. Şu an öyle bir düşüncemiz yok, bakacağız.' yanıtını vermişti.

İfade verdikten sonra sosyal medya hesabından herkesin her şeyin farkında olduğunu söyleyen Uğur,

"Devletimizin yetkili kurumları ile koordineli çalışıyoruz." diyerek açıklamasına devam etmişti.

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Buyrun yorumlara!

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Depremzede Çocuğa Gönderilen Erkek Bebeğe Pembe Kıyafet Giydirildiği İçin Çöpe Atan Kadın Herkesi Çıldırttı
Haluk Levent'i Hedef Gösterenleri Ters Köşe Yapan Fatih Altaylı Sert Çıkışıyla Çok Konuşuldu!
Depremzedeler İçin KYK Yurtlarının Boşaltılmasına Tepki Gösteren Kadına Gelen Cevap Kan Dondurdu!

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
20.02.2023

Bence bahçeliyi kendi kendine bırakın doktoru öyle demiş ona birşeyler yüklemeyin

16.02.2023

Sayın oğuzhan uğur karşında bahçeli var adam kapatın diyor kapatıyorlar içeri atın diyor içeri atıyorlar yak yık öldür diyor yakıp yıkıp öldürüyorlar adam anayasa mahkemesini kapatacak sen kiminle dans ediyon

18.02.2023

Devlet millettir. Hükümet ise bizim oylarımız ile başa geçen kişilerdir. Kusura bakmasın kimse öyle öldür deyince öldüremez herkesi gözünüzde çok büyütüyorsunuz herkesin gireceği yer aynı toprak aynı kefendir kimse kimseden üstün değildir burda boşa saçma sapan nefes dökmeyin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ