Oğuzhan Uğur'un Babala TV'deki Programı Mevzular Açık Mikrofon'da Kavgaya Karışan Serhat Cin'den Açıklama

Oğuzhan Uğur'un YouTube kanalı Babala TV'de hazırladığı 'Mevzular Açık Mikrofon' programında Cumhurbaşkanı Adaylarından Sinan Oğan'ın katıldığı bölümde yaşanan kavgadaki isimlerden Serhat Cin isimli kişi sosyal medya hesabından 'tehdit edildiğini' duyurdu. 

Her bölümü milyonlarca kez izlenen 'Mevzular Açık Mikrofon' programının henüz yayınlanmayan bölümündeki konuğu Cumhurbaşkanı adaylarından Sinan Oğan'dı.

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın katıldığı bölümede verilen arada seyirciler arasında yaşanan kavga programa damga vurmuş, program sahibi Oğuzhan Uğur da o anları sosyal medyadan 'En zor sınavımdı' notuyla paylaşmıştı.

Detaylara buradan bakabilirsiniz...

Oğuzhan Uğur Olaylı Sinan Oğan Bölümünde Yaşananların Tüm Detaylarını "En Zor Sınavımdı" Notuyla Paylaştı

Yaşanan olaydaki isimlerden olan Serhat Cin sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. "Beni teröristlikle itham edip hedef haline getirenler; benim Türk halkını ve Türk halkının değerlerini aşağıladığım gerekçesiyle tehdit ediyorlar" diyen Cin şu açıklamayı yaptı:

"Ben Serhat CİN, İstanbul üniversitesi 2. Sınıf öğrencisiyim. 17 Nisan günü Oğuzhan Uğur'un mevzular açık mikrofon programında yaşanan tartışmalardan ötürü İstanbul Üniversitesindeki ülkücü gruplar ve bazı provakatör gazeteler tarafından ismim ve adresim açıklanarak bazı sosyal medya hesaplarından hedef gösterildim ve bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim."

"Sinan Oğan'ın konuk olduğu programda bende seçimlere ilişkin bir soru sormak için orada bulunuyordum. Programa ara verildiği sırada ne mutlu Türküm diyene bağıran bir arkadaşa tanımadığım bir başka arkadaş: ben Kürdüm kimse bana Türklüğü dayatamaz dediği için salondakiler tarafından sözlü saldırıya uğradı. Bende topluca saldırıya uğrayan arkadaşa bütün siyasi inancım bir yana insanı bir görev olarak sahip çıkmak zorunda hissettim."

'Beni teröristlikle itham edip hedef haline getirenler; benim Türk halkını ve Türk halkının değerlerini aşağıladığım gerekçesiyle tehdit ediyorlar. Başta İstanbul Üniversitesi öğrencileri olmak üzere bütün kamuoyunun bilmesini isterim ki ben bugüne kadar hiçbir etnik kimliği ve hiçbir halkın değerlerini aşağılayıcı söylemlerde bulunmadım. Her ne kadar bir insanın milletini, ailesini, doğduğu topraklarını kutsamasını, insanın dahlinin olmadığı şeylerle övünmesini doğru bulmasam da bir Türk arkadaşımın 'ne mutlu türküm' demesini asla asağılamam ve demokratik zeminde açıklanmış her fikre saygı duyarım. Ancak aynı zamanda bir Kürde veya başka bir etnik kimlikten insanlara karşı dayatmayı da kabul etmem.'

"Türk halkının hiçbir değerine bugüne kadar hakaret etmedim bundan sonra da etmem."

'Bu ülkenin bayrağının ardına saklanarak bütün suç ve günahlarını örtenler, bizim cumhuriyeti ve cumhuriyetin değerlerini aşağıladığımızı iddia edenler bilsin ki biz her ülkenin bayrak ve değerlerine sizden daha saygılıyız. Sizler, sizin gibi düşünmeyenleri öteki ve terörist olarak hedef gösterdiğiniz müddetçe bu ülkeye çok daha fazla zarar verdiğinizin farkına varmayacak kadar zavallısınız.

Ben kürdüm bugüne kadar nasıl ki başkalarına etnik kimliğinden ötürü hakaret etmeseydim kendi halkıma ve halkımın değerlerine karşı da hiçbir hakareti kabul etmem. Beni tehdit edip sindireceğini sananlar bilsinler ki ben bu tehditlere ve proveke edici söylemlere karşı bütün hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım.'

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
20.04.2023

Oradaki olayların nasıl geliştiğini bilmiyorum ama bir insan "Ne mutlu Türküm" dediğinde bunu başka bir insan neden bir aşağılayıcı ifade olarak algılar. Bu ben annemi seviyorum demekle aynı şey hayır bu diğer anneleri aşağılayan bir durum değil ki. Çoğunlukla bunu herkes böyle bilir ve böyle söyler. Bunu tabi ki benim annem seninkinden daha iyi olarak diğerlerine dayatamazsın. Zaten insanın kökeniyle ilgili bir durum bu topraklarda zaten çok zor bir durum. Kimin ne olduğu konusunda saf diyeceğimiz bir kökenimiz yok. Neye kendini ait hissediyorsan zaten osundur.

20.04.2023

Neden :90 larda Güneydoğuda işkence eşliğinde söyletildiği için.Toplumsql hafıza unutmaz 90 larda her tülü yolsuzluk cinayet, insan hakkı ihlalleri, işkence, yolsuzluk Bayrak ve Ne Mutlu Türk'üm kelimesi ardına saklanarak yapıldı, bu günlerde ise hırsızlık, talan, tecavüz, yağma, vergileri hoetumlama, sübyancı lık Din ve Allah denilerek yapılıyor. Yani bu kavramları insanları gözünde nefret objesi haline getirenler dönemin fajisr iktidar ları sayesinde oluşmuştur.

20.04.2023

Herşeyin aşırısı zarar kardeşim, kişinin kendisine olmasa bile karşısındakine zarar verir. Milliyetçiyim, ülkücüyüm diye geçinenlerde aşırıya kaçınca faşistlerden hiçbir farkları kalmıyor. Ben kürdüm hiçbir zaman "ne mutlu Türküm diyene" sözünü söylemekten incinmedim, ama kimse kimseye zorla bişey dayatamaz. Şu mantığı ele alalım en basiti yurtdışında yaşıyor ve böyle bişeye maruz kalıyorsunuz. Sadece biraz empati. ha ortada bı düşmanlık varsa o ayrı ama bundan ötesi boş duyar.

20.04.2023

Ya hadi hadi boş yapma

20.04.2023

Helal olsun sana o faşist köpekler anca havlasin

20.04.2023

Vatandaşlık tanımını senden mi ogrencegim gerizekalı bir Kürt bunu söylemediğinde neden terörist oluyor soyleyesene faşist ?Aslında akp farkınız yok sizin gibi olmayan herkes terosist olmak zorunda .Vallah Tc kuruluşunu derslerimde gayet iyi anlatiyorum o açıdan bir sıkıntı yok Ama sen benim Kürt olduğumu ifade etmemden rahatsizsan sen siktir olup gidebilirsin

TÜM YORUMLARI OKU (25)