Oğuzhan Uğur'dan Van Büyükşehir Belediyesi Seçimleri Hakkında Çok Konuşulacak Paylaşım

Sayılmayan oylar, itiraz edilen sandıklar, el değiştiren belediyeler her yerel seçim dönemi sonrasının rutin gündemidir. CHP'nin birinci parti çıktığı 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından en çok konuşulan olay ise YSK'nın rakibine yüksek oy farkı atan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkını alması oldu. Milliyetçi tavrı ile bilinen Oğuzhan Uğur'dan Van olayıyla ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi.

2016'da HDP eş başkanlarıyla birikte tutuklanan Abdullah Zeydan geçtiğimiz yıl tahliye edilmişti.

YSK'nın ilk başta adaylığına onay verdiği Zeydan seçimde farklı bir galibiyet aldı. Ancak sonrasında seçilme hakkının geri alınmasıyla makamı en yakın rakibine kaldı.

Oğuzhan Uğur da Van olayıyla ilgili bir paylaşıma imza attı.

"Açıkçası ben düşmanımın silahlı olmasından çok, haklı olmasından korkarım.

O kahpelik yapar, ben mertçe savaşırım. Düşmanım da olsa, eğer hakkını yersem, yaptığı bin haksızlığı yediğim tek hakla örtmeye çalışır diye korkarım. Düşmanıma silah vermelerinden korkmam mesela, hak vermelerinden korkarım. Benzeyemem düşmanıma… Kötülüğe kötülükle, haksızlığa haksızlıkla karşılık verirsem, önce vicdanım huzurunda ben suçlu çıkarım. Bana has değil, evveliyatımızın mirasıdır bu. Bizler fethettiği toprağa barış getiren, eşitlik getiren Ata’ların torunlarıyız. Bizler Çanakkale’de düşmana su veren, düşmüşe zulmetmeyen, ırza, harama el açmayan dedelerin torunlarıyız. Bizler işgalden kurtardığı İzmir’de, altına serilen Yunan bayrağına basmayan zarif Atatürk’ün evlatlarıyız. Hakkımızla savaşıp hakkımızı alanız. Tam da bu hissiyatla Van’da yaşanan olaylara bakıyorum… Tarihimize yakıştıramıyorum.

Pkk bir terör örgütüdür, yardım ve yataklık yapan da suçludur diyorsan, suçluya suçlu gibi davranacaksın, onunla yarışmayacaksın.

Halkın iradesini hiçe saymak haksızlıktır diyeceğim şimdi, suçluya oy veren halkı da suçlayacaksın.

Üzgünüm ama, sevmiyorsa seni ben gibi, daha çok dinleyecek, daha çok anlayacak, sahiplenecek ve sevmesini sağlayacaksın. Sen babasın! Öyle davranacaksın. Her zaman söyledim ve her söylediğimde azar işittim ama yineleyeyim… Terörü havadan, karadan bombalayarak bitiremiyorsan, önce bölge halkına pkk’nın terörist olduğunu anlatacaksın. Bunu bölge insanını teröristle bir tutup, itip kakıp, hakkını gasp ederek yapamazsın.

Pkk pusu kurar, arkadan bıçaklar, terör estirir. Haksızdır ve düşmandır.

Ancak ceddimizden mirastır, düşmanla mertçe savaşılır. Yarışıyorsan kazanacaksın. Suçlayacaksan cezasını verecek, yarışmayacaksın. Terörle mücadeleyi halkın iradesini yok sayarak yapacaksanız… Çok üzgünüm ama, bin yanlışı olan düşmanı bir konuda da olsa haklı çıkartmış olacaksınız.'

Gibi Dizisinin İlkkan'ı Kıvanç Kılınç YSK'nın Van Büyükşehir Belediyesi Kararına Tepki Gösterdi
Nafaka Ödememek İçin Nezarethaneye Giren Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Viral Oldu
"Muhalefetin Cenazesini Kılacağız" Demişti: Yavuz Ağıralioğlu'na 31 Mart Tahminleri Hatırlatıldı

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
Diyanet, Tasarruf Maddelerini Sıraladı: Gündem Olan Lüks Audi A8 Otomobili İade Etti
YORUMLAR
03.04.2024

Devlet, milyonlarca insanı terörist ilan ederek terörle mücadele edemez. En iyi terörle mücadele insanlara devleti sevdirmek, onları devlete bağlamak, devletin onlar için olduğunu ve her daim adil ve eşit davranacağı garantisini vererek teröre duyulan sempatiyi bitirmektir. Sempati birerse terör biter.

03.04.2024

kesinlikle öyle bir dem partili olarak söylüyorum PKK'yı sevmedim sevmemde . çünkü silahlara yapılan harcamalar kürd milletin eğitimine harcansa daha mantıklı olur diye savunmam PKK'yı ama devlet değil iktidarlar böyle zulmetmeye kalkışırsa PKKnın seveni daha çok olur ve haklı çıkarlar. PKK ti bitirmek silah ile olmaz emin ol iktidarlar ayrımcılık yapmazsa PKK denen örgüt ortada kalmaz.

yine füze yollamış adam. ama bunu bile beceremeyen siyasetçiler yüzünden ne hallerdeyiz 🤦🏻‍♀️

03.04.2024

cok güzel anlatmışsın düşünceni

TÜM YORUMLARI OKU (11)