Oğuzhan Koç'tan Barış Manço'nun Hayatının Film Olmasına Tepki "Yemin mi Ettik Acaba Ülkece?"

Ünlü şarkıcı ve komedyen Oğuzhan Koç, bir süredir gözlerden uzak bir hayat yaşıyor. Son olarak 2022 yılında 'Kimseler Bulamasın Bizi' singleı ile çıkış yapan Koç'un son filmi 'Yol Arkadaşım 2' de 2018 yılında vizyona girmişti. Yetenekli komedyen bir süredir internet projelerinde yer almayı tercih ediyor. Fakat son zamanlarda gündemden düşmeyen ünlü isimlerin biyografi filmleri ile ilgili yorum yapmadan edemedi! Oğuzhan Koç, biraz eleştirel biraz da esprili bir dille 'Bazı efsaneler yerinde rahmetle huzurla uyusa mı acaba?' diyerek konuyla ilgili yorumunda bulundu. 

İşte, Oğuzhan Koç'un o yorumu...

Sevilen sanatçı Oğuzhan Koç'un son filmi 'Özür Dilerim' 2023 yılında Disney+'ta yayınlandı.

Sevenleri Oğuzhan Koç'un yeni projelerini merak ederken Koç'tan yeni yapımlara ilişkin yorum geldi.

Son yıllarda sık sık gündeme gelen biyografi türündeki filmler hakkında bir yorum da Oğuzhan Koç'tan geldi.

Bergen, Müslüm, Barış Akarsu 'Merhaba' ve Cem Karaca'nın Gözyaşları yapımlarının peş peşe vizyona girmesi dikkat çekti. Son günlerde unutulmaz sanatçı Barış Manço'nun hayatının da film olacağı konuşulmaya başlandı. Hangi ünlü, Barış Manço'yu canlandırmalı diye tartışılırken bir yorum da Oğuzhan Koç'tan geldi!

Oğuzhan Koç, biyografi filmlerine tepki verdi: "Herkesin hayatı film olacak diye bir yemin mi ettik acaba biz ülkece :)"

Yetenekli şarkıcı ve oyuncu Oğuzhan Koç, sosyal medya platformu Instagram üzerinden paylaştığı hikayesinde Barış Manço'nun hayatını hangi ünlü canlandırsın sorusuna hem esprili hem de eleştirel bir yanıt verdi. Koç, hikayesinde: 

'Bazı efsaneler yerinde rahmetle huzurla uyusa mı acaba? Rahatsız etmesek mi? Herkesin hayatı film olacak diye bir yemin mi ettik acaba biz ülkece :)' ifadelerine yer verdi.

İşte, Oğuzhan Koç'un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi Çekebilir

Can Yaman 'Sandokan' İçin 30 Günde 10 Kilo Verdi! İşte Can Yaman'ın Yeni Hali
15 Aylık İlişkilerinin Yarısını Havada Geçiren Hande Erçel ve Hakan Sabancı'nın Şoke Eden Tatil İstatistiği

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
09.02.2024

Çok doğru bir yorum

09.02.2024

Ne gerizekkalica bir yorum ya! Mesela ayla filmi olmasa kac kisi ayla ve suleyman dilbirliginin hikayesini bilecekti? Turkiye sinemasinda (sanati katmiyorum) su anda cikarilan tek herkesin izleyebilecegi kaliteli isler biyografi filmleri oluyor ve su ana kadar yapilan her isim o filmleri hakediyor. Evet belki baris manconun hatirlanmak ya da unutulmamak icin biyografi filmine ihtiyaci yok ama bizden bir nesil sonramizda baris mancoyu taniyan kisi sayisi az olacak ve zamanla azalmaya devam edecek. Ayrica herkes diye de baris mancoya demezsin yani kendine gel bir zahmet, sanki yoldan gecen herhangi biri koskoca baris mancoya film yapilmacak da kime yapilacak?

O film onların hayatı değil, sadece final sahnesinden bile bunu çıkarırsın (Ayla karakteri final de yalnız bir karakterken, gerçekte Süleyman beyi görmeye ailesi ile geliyor) sanatsal açıdan zaten bir değeri yok. Gerçek hikayeleri zaten haberlere yansımıştı, hadi o filme bir yere kadar olabilir diyelim. Sanatsal değil ama seyirlik olarak 90'lı yıllar Amerika tarzı çekilmiş, sizler gibi izleyiciler için etkili olabilir. Sonuçta karakterler de yaşıyor ve kendi hayatlarının yansıması üzerinde seçim hakları var. Fakat Barış Manço gibi, Cem Karaca gibi kişilerin hayatını bu filmlerle anlamanız imkansız, özellikle bu yapılan şekilleri ile koskoca denizleri su birikintisi ile tasvir etmeye benzer. Batı da bu tür filmler yapılıyor onlar bir kaç yıl öncesinden çalışmalara başlıyor, senaryo aşaması bile yıllarca sürüyor da yine de eleştirilmekten kurtulamıyor. Biz de yapılan şekli mahalle çocuğu gibi hadi şimdi de Barış Manço'culuk oynayalım demekle eş değer basitlikte.

09.02.2024

Bunu bilmeyecek ne var. Türk sinema yapımcıları inşaattan anlamayan müteahhit gibidirler. Para nereden gelirse oraya yönelirler. Dönem dönem trendler vardır ve iyi para kazandırır. Günümüz trendi ise hayatta olmayan ünlü isimlerin filmlerini yapmaktır. (Bunu sömürüp kanını emene kadar devam ederler) Türk yapımcılar kopyacı ve paragözdürler. Bunların sanatla sepetle alakaları yoktur. Sonrada Türk sineması niye yerlerde cart curt edilir. Bir diğer konu ise bir film yapımı farklı bir tarz ile ortaya çıkar. Genellikle en kaliteli yapım olur. sonra ki devam eden diğer filmler bunun kopyasıdır, kalite genellikle vasat ve vasat altı olur. Para kazanma odaklı olur. Ardından toplum tarafından doygunluk ve bıkkınlık başladığında yeni tarz ve konu arayışı başlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ