Oğuz Kaan Salıcı Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Oğuz Kaan Salıcı'nın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Türkiye Büyük Millet Meclis Üyesi Oğuz Kaan Salıcı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen isimlerden biri. CHP'nin örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev alan Salıcı'nın seçimden sonra partinin genel başkanı olacağı konuşuluyor. Pek çok kişi ise ünlü siyasetçinin hayatını araştırıyor. Aynı zamanda siyasetbilimci olan Salıcı'nın kariyeri de oldukça merak ediliyor. Peki Oğuz Kaan Salıcı kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Oğuz Kaan Salıcı'nın hayatı ve siyasi kariyeri...

Oğuz Kaan Salıcı Kimdir?

Oğuz Kaan Salıcı, 16 Ocak 1972 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. Aslen Adıyamanlı olan Salıcı, babasının memuriyetinden dolayı çocukluğunu pek çok farklı şehirde geçirdi. Adıyaman Cumhuriyet İlkokulu'nda okuduktan sonra, Elazığ Anadolu Lisesi'ne geçti.

Ancak babasının görevi nedeniyle liseyi Eskişehir Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra, üniversite için İstanbul'a geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde eğitim gördüğü zamanlarda Sosyal Demokrat Üniversiteliler Platformu ile Demokrasi İçin Gençlik Platformu'nun kuruluşlarında bulundu.

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Vakfı ve Sosyal Demokrasi Vakfı üyeliği bulunan Salıcı, 2011 senesinde CHP İstanbul il başkanı görevine getirildi.

2012 yılında yapılan kongrede il başkanı seçildi ve 2014 yılında görevinden istifa etti. Sırasıyla 25, 26, ve 27.dönem İstanbul milletvekilliği yapan Salıcı, 2018 yılında CHP örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılarından biri oldu. Halen daha aynı görevde bulunan siyasetçi, iyi düzeyde İngilizce biliyor.

Oğuz Kaan Salıcı Evli mi?

Oğuz Kaan Salıcı, 2014 yılında eski bakanlardan biri olan Ziya Halis'in kızı Gülizar Halis ile dünyaevine girdi. Çiftin iki çocuğu bulunuyor.

İlginizi çekebilir;

CHP’nin Yeni Genel Başkanı Kim Olacak?
Kulis: "Muharrem İnce Seçime CHP Listelerinden Girebilir"
CHP'li Özel: "Kılıçdaroğlu HDP'yi Ziyaret Edecek"

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!