Oğuz Arda Sel'in Annesinden Karne Günü Paylaşımı: 'Hadi Git Şimdi Çocuğunun Karnesine Bak, Tebrik Et'

Oğuz Arda 9 yaşındaydı. Çorlu'daki tren faciasında yaşamını yitirmeseydi bugün karne alan 18 milyon öğrenciden biri olacaktı. Oğlu için adalet isteyen Mısra Sel, kazada ölen çocukların fotoğraflarını paylaşarak bir kez daha ihmali olan sorumlulara seslendi: 'Hadi git şimdi çocuğunun karnesine bak. Tebrik et. Hediyeler al. Tatil planları yap. Bunları yaparken çocuğunun mutluluğunda Oğuz Arda’yı gör, Bihter’i, Sena’yı, Mavi’yi, Ömer’i gör. İhmallerin yüzüne böyle çarpsın. Sağlayamadığın adalet ile böyle yüzleş'

Oğlunu kaybettiği facia sonrası verdiği mücadeleyle tanıdığımız anne Mısra Sel, öğrencilerin karne sevinci yaşadığı bugün Twitter hesabından şunları yazdı:

'Hadi git şimdi çocuğunun karnesine bak. Tebrik et. Hediyeler al. Tatil planları yap. Bunları yaparken çocuğunun mutluluğunda Oğuz Arda’yı gör, Bihter’i, Sena’yı, Mavi’yi, Ömer’i gör. İhmallerin yüzüne böyle çarpsın. Sağlayamadığın adalet ile böyle yüzleş'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ne olmuştu?

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı. Kazada hayatını kaybeden 7 çocuktan biri de Mısra Sel'in 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'di.

Dava süreci: 4 kişinin 15’er yıla kadar hapsi isteniyor

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu bulunan;

  • TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü’nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt,

  • Çerkezköy Yol Bakım Şefliği’nde Yol Bakım ve Onarım Şefi olan Özkan Polat,

  • Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru olarak görevli Celaleddin Çabuk ile

  • TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davadaki bilirkişilerin daha önce TCDD'ye danışmanlık hizmeti verdikleri ortaya çıkmıştı 👇

Çorlu Faciasındaki Bilirkişiler TCDD’den Danışmanlık İçin 1 Milyon Lira Almış

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
17.01.2020

Benim torunum iki parçaydı çuval gibi diktiler... 🤐🤫

18.01.2020

Rahmetli babam ben bekarken, benim evlenmemi ve neticesinde torun sevmek istediği söylemişti. Neden benim evlenmemden daha çok torun sevmek istiyorsun dediğimde aldığım cevap şöyledir. Ona da arkadaşı söylemiş. "Evlat çiçekse, torun çiçeğin içinde ki baldır." **Sevemeden rahmetli oldu.

17.01.2020

o son cumle en anlamlisiydi... cekin artik su pis ellerinizi adaletin uzerinden... Ey insanoglu sen bilmez misin ki bu dunyada sana hesap soran yoksa Ahirette Yaradan sormaz mi ? Din tuccarligi yapanlar hic mi akliniza gelmez bu kadar insanin vebalini nasil kaldiracaginiz! Bu dunyadaki satafatiniz hic mi bitmeyecek zannediyorsunuz ! Ama hayir onlar ne kadar sucluysa bizde o kafar sucluyuz! Goruyoruz, duyuyoruz, anliyoruz ama SUSUYORUZ!!!

Tek adam rejimini getirirsen ülkeye , Her şey senden bilinir .. sinyalizasyon arızasınıda , ekonomiyide , askeri durumuda her şeyi her şeyii senden bilirler .. Haklılar mı kendilerince evet.. Ama sen insansın hepsine yetişemeyeceğini bile bile neyse .. hava zaten soğuk..

Biz kendimizce degil, sadece HAKLIYIZ!!! Ondan bilinir tabii, babamdan mi bilinecek. Baskan diye sectigin insan halkina hizmet eder, gorevi budur. Yanlis yaptigi bir durum varsa, ozur diler, telafi yollari arar, hatanin buyuklugune gore gerekirse gorevi birakir, ettigi yemin bunu gerektirir. Kalkip magdur olan insanlara cemkirmez, gormezden duymazdan gelmez, yanindaki adamlara magduru tekmeletmez. Yapani da cezalandirir ki herkes adil oldugunu, kendi babasinin tarlasini surmedigini gorsun. Sanki zorla tek adam rejimi getirildi, kendisi asla istemedi, zorla herseyi ustune yiktilar. Her mecra kendi ellerinde bulunsun diye atmadiklari takla, degistirmedikleri, degistiremiyorlarsa da cignemedikleri yasa, karalamadiklari insan kalmadi. Kontrol kendilerinde olsun diye her yere kendi adamlarini yerlestirip, ulkedeki her sistemi cokerttiler, adaletin, egitimin, ekonominin, issizligin bokunu cikardilar.

TÜM YORUMLARI OKU (7)