Öğünlerinizin Rengarenk Olmasını Sağlayan Gökkuşağı Diyeti Hakkında Bilmeniz Gereken 9 Şey

Çeşitli meyve ve sebzeleri yemenin önemini göstermek için sağlık uzmanları genellikle 'gökkuşağını yemenizi' tavsiye eder. Bu şekilde ortaya çıkmış bu diyet türü renkli meyve ve sebzeler yemeniz gerektiğine dikkat çeker. Gelin hep beraber bu gökkuşağı diyeti hakkında bilmeniz gerekenlere göz atalım!

1. Gökkuşağını yemek, her gün farklı renkteki meyve ve sebzeleri tüketmek anlamına gelir.

Bitkiler, onlara renk tonlarını veren çeşitli besinler içerir. Farklı renkli bitkilerde, daha yüksek seviyelerde belirli besin maddeleri ve sağlık avantajları vardır. Daha fazla sebze ve meyve yemek iyi bir fikir olsa da, çeşitli renklere odaklanmak, daha farklı mineral ve vitaminler almanızı sağlayacaktır.

2. Gökkuşağını yemek herkes için önemlidir - Çocuklar ve Yetişkinler!

Çeşitli ve dengeli bir diyet, vücudunuza düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlar. Ve iyi beslenme olmadan, vücudunuzun hastalık, ve düşük performanstan muzdarip olma olasılığı daha yüksektir. Gökkuşağını yeme tavsiyesi genellikle çocuklar için verilirken yetişkinlerin de bu çeşitliliğe ihtiyacı vardır.

3. Sağlıklı kırmızı gıdalar, kanserle savaşmaya, diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltmaya, cilt kalitesini iyileştirmeye ve daha fazlasına yardımcı olur.

Örneğin, domates ve domates ürünlerinin (pişmiş domates ve domates sosu gibi) düzenli tüketiminin prostat kanseri riskini azalttığı görülmüştür. Pancar gibi kırmızı sebzelerin nitrik oksit yolunu etkileyerek kan damarlarının genişlemesine yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bu, dolaşımı iyileştirir ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur.

4. Turuncu meyve ve sebzeler bağışıklık fonksiyonunu iyileştirir, kalp hastalığı riskini azaltır.

Portakal gibi turunçgiller, hesperidin adı verilen ve kan akışını artırmaya yardımcı olan benzersiz bir fitobesin içerir. Bunun önemli sağlık sonuçları vardır. Elleriniz ve ayaklarınız üşüme eğilimindeyse, günde bir portakal yemek ellerinizi ve ayaklarınızı sıcak tutmanıza yardımcı olabilir. Daha da önemlisi, narenciye tüketmek felç riskinizi de azaltabilir.

5. Yeşil meyve ve sebzeler bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudun detoksifikasyonuna yardımcı olur, enerji ve canlılığı geri kazandırır.

Yeşil meyve ve sebzeler, kan ve kemik sağlığı için gerekli olan lutein, izotiyosiyanatlar, izoflavonlar ve K vitamini açısından zengindir. Brokoli ve lahana gibi turpgil sebzelerin bağışıklık fonksiyonunu arttırdığı, lahana gibi koyu yapraklı yeşilliklerin ise ruh halini iyileştirdiği gösterilmiştir.

6. Mor ve mavi meyve ve sebzeler kanser ve kalp hastalığı riskini azaltabilir, iltihabı azaltabilir ve cilt sağlığını iyileştirebilir

Mavi ve mor meyve ve sebzeler, antosiyaninler ve resveratrol açısından zengindir ve kanser ve yaşlanma önleyici özellikleri açısından kapsamlı bir şekilde incelenmiştir. Yaban mersini ve kırmızı üzümdeki antosiyaninler, kalp hastalığı, bilişsel gerileme ve tip 2 diyabet riskini azaltmanın yanı sıra sağlıklı kilo vermeyi desteklediği görülmektedir.

7. Sarı renkli besinler güçlendiricidir: İster ruh haliniz, ister cilt, göz, kemik ve saç sağlığınız olsun.

Sarı meyve ve sebzeler, C vitamini ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahip amino asitlerden yapılmış bir protein olan kolajenin varlığına sahiptirler. Sarılar ayrıca kanserle savaşmaya yardımcı olan biyoflavonoidler ve karotenoidlerle doludur. Sarı sayesinde güçlü, parlak bir cilt ve sağlıklı saçlara sahip olmak için bir muzu, mangoyu, ananası, şeftaliyi veya miski ısırın!

8. Kahverengi ve beyaz renkli besinler bazı kanserlere karşı korur, kemikleri güçlü tutar ve kalp sağlığına iyi gelir.

Sarımsak ve soğan, allium sebze ailesindendir ve sağlığı geliştiren güçlü bileşikler olan allicin ve quercetin içerir. Yıllanmış sarımsağın, çiğ sarımsaktan bile daha fazla anti-enflamatuar, bağışıklığı güçlendirici ve anti-alerjik etkilere sahip olduğu görülmüştür.

9. Bu diyette, her zamanki seçimlerinizi değiştirmeniz gerekir.

Yeşil biber satın almak yerine, bir torba mini çok renkli tatlı biber alın veya yeşil biberinizi kırmızı, mor veya sarı dolmalık biberle değiştirmeyi deneyin. Renk ve ekstra çıtırlık için turpları patates salatasına dilimleyin. Ekstra kremsi hale getirmek için smoothie'nize yarım bardak karnabahar ekleyin.

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden 26 Suç Kayıtlı Yunus Emre Geçti'nin Yakalanma Görüntüsü Ortaya Çıktı
Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu