Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclise Ne Zaman Gelecek, Son Durum Ne? Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlıklarının tamamladığı bildirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Kanunun çıkması ile birlikte uzman öğretmen, başöğretmen gibi unvanlarının ve atamaların da meclis gündemine taşınması beklentiler arasında yer alıyor. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler arasındaki ayrımcılığın ortadan kaldırılacağı söylenirken Öğretmen Meslek Kanunu'nun ne zaman çıkacağı ve detayları merak ediliyor. Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, çıktı mı? Öğretmen Meslek Kanunu'nda son durum ne? Öğretmen Meslek Kanunu'nda neler yer alıyor? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası eğitimcilerin gözü Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ne zaman çıkacağına ve detaylarına döndü. Kanun maddelerine nelerin yer aldığı ise merak konusu. Öğretmenlik Meslek Kanunu için hazırlıkların tamamlandığının söylenmesinin ardından '3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullanan Erdoğan, kanun maddelerinin merak edilmesine sebep oldu. Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, çıktı mı? Öğretmen Meslek Kanunu'nda son durum ne? Öğretmen Meslek Kanunu'nda neler yer alıyor? İşte detaylar...

Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak?

Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Şura sonrasında Meclis'e sunulacak olmasından büyük memnuniyet duyuyorum.' ifadelerini kullanmıştı. Beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. 'Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız.' ifadelerini kullanan Erdoğan, 'Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkanlarını genişletmeyi, çalışma şartlarını iyileştirmeyi asla ihmal etmiyoruz.' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi 12 Aralık'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'yle ilgili olarak açıklamada bulundu. Bakan Özer teklifin bu ay içinde Meclis'e geleceğini aktardı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Maddeleri Nelerdir?

  • 1- Öğretmenlik kariyer mesleği olarak tanımlanarak, adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik alanlarında hakları, görevleri ve sorumlulukları da netleştirilecek.

  • 2- Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavı iptal edilecek. Bunun yerine öğretmenlerin mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulanarak adaylara destek olunacak.

  • 3- 10 yılını doldurmuş öğretmenlere 'uzman öğretmenlik' imkanı getiriliyor. Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenler, hem bir derece alacak, hem de maaşlarında 1000 lira artış olacak. Yüksek lisans yapmış öğretmenler ise sınavdan muaf tutulacak.

  • 4- 10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanı ile görev yapacak. Bu öğretmenlere ilave bir derece verilecek, maaşlarında da 2000 lira artışa gidilecek.

  • 5- Doktora yapmış öğretmenler ise bu sınavdan muaf tutulacak. Böylece öğretmenlere kariyer basamaklarında ilerleme imkanı sunulurken, lisans üstü eğitim için de çok önemli teşvikler verilecek.

  • 6- Bunun yanı sıra birinci derecedeki öğretmenlerin ek göstergeleri 3600`e çıkarılacak.

  • 7- Ayrıca sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımı da ortadan kaldırılıyor. Mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenlerle aynı haklara sahip olacak.

Popüler İçerikler

Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu