Öğretmen Atandı: Zilan Patır Hem Okuluna Hem de Öğretmenine Kavuştu

Van’ın Gevaş ilçesine yaklaşık 80 kilometre mesafedeki mezrada tek öğrenci olan 6 yaşındaki Zilan Patır için kapatılan okul yeniden açıldı ve öğretmen ataması gerçekleştirildi.

Okulu kapatılan Zilan Patır için büyük fedakarlık yapan öğretmen Cihan Yakut’tan bu içerikte bahsetmiştik;

Köydeki Tek Öğrencisi İçin Beş Kilometre Yürüyor

MEB öğretmen ataması yaptı ve okul yeniden açıldı

Küçük Zilan’ın haberlerinin basına yansıması sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, kapatılan okulu yeniden açtı ve öğretmen ataması yapıldı.

Zilan için yeniden açılan okula atanan ve tek bir öğrencisi bulunan öğretmen Salih Terim; “Cihan hoca, fedakarlığı ile çıktığım bu yolda benim için rehber oldu. Onun bıraktığı yerden görevi devam ettireceğim. Eminim ki benden sonra da buraya nice öğretmenler gelecek ve aynı fedakarlıkları yapacaktır.” açıklamasında bulundu.

Cihan Yakut’un büyük mutluluğu

Zilan için fedakarlık gösteren öğretmeni Cihan Yakut da mezraya yeni öğretmen atanmasının çok güzel bir gelişme olduğunu dile getirerek “Mutluluğumu tarif edemem. Artık Zilan da öğretmenine kavuştu. Mezraya gelmek benim için de zor oluyordu. Önümüz kış, hiç gelemeyecektim. İnşallah öğretmeniyle çok iyi zaman geçirir. Böyle bir işe vesile olmanın mutluluğunu da ayrıca taşıyorum. Salih hocam mezraya alışana kadar hem ona hem de yine Zilan’a desteğimi sürdüreceğim. Kar yağıncaya kadar gelmeye devam edeceğim. Bundan sonraki süreçte inşallah birbirimize sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR

Bunun hiçbir mantığı yok ki. Yatırım ve işgücü kaybı olması ile birlikte bir okuldaki tek öğrenci olan bir çocuk nasıl mutlu olabilir. Sadece müfredatı öğretme ile olmaz, arkadaş edinmesi yaşıtları ile konuşması sosyalleşmesi lazım. Sıkıntı 100 km çevrede tek bir çocuk olmayan bir lokasyona yerleşim yeri demek

22.10.2022

Doğu'da okumak zor kar yağar okullar kapanır.yollar kapanır . eğitim durur hayat durur 😔😔😔😔

22.10.2022

evet öyledir Doğu'da 😔

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ