Öğretmen Atamaları 2021 Ne Zaman Yapılacak? Atama Takvimi Belli Oldu Mu?

Atama bekleyen on binlerce öğretmen adayı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2021 yılında öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına dair araştırmalar sürerken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı. İşte 2021 öğretmen atamaları ile ilgili tüm detaylarla ilgili haberimiz...

2021 Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı konusunda net bir açıklama henüz gelmedi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. Atamalarla ilgili bir açıklama ya da alınan bir karar olduğunda haberimizde yer vereceğiz...

Öğretmen Atama Takvimi Belli Oldu Mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Selçuk öğretmen atamalarıyla ilgili olarak, takvimin henüz belirlenmediğine değinerek; 'Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum' dedi. Öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceğine ifade eden Ziya Selçuk, 'Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz' demişti.

2021 Yılında Kaç Öğretmen Atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl yaptığı gibi 2021 yılında da öğretmen ataması için işlem yapacak. Koronavirüsten dolayı online olarak eğitime devam eden öğretmenler, yüz yüze eğitim başladığında okula giderek eğitim veriyordu. Okulda eğitim verildiği süreçte 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan öğretmenlerin okula gelememesinden dolayı oldukça çok öğretmen açığı bulunuyordu.

Sayıştay raporuna göre kurum bazlı yaklaşık 138 bin öğretmen açığı yer alıyor. 2021 yılında atanmak isteyen öğretmen adaylarından 60 bin kişi atama talebini iletildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelere devam eden Milli Eğitim Bakanlığı'nın 55 bin öğretmen ataması için çalışmalar yaptığı öğrenildi. Bakanlıkların çalışmaları devam ederken son kararı yine Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. 2021 yılı içerisinde 55 bin öğretmen ataması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!