Öğrenmeye Aç Bünyelerin Yamyam Gibi Saldıracağı 15 Enteresan Bilgi

Yeni bilgiye doyamayanlar burada mı? 👇

1. İnsanlar iki ya da üç günde bir duşa ihtiyaç duyarlar. Eğer her gün duş alıyorsanız, bu sadece vücudunuza zarar verecek ve su israfına neden olacaktır.

2. Hamileyken spor yaparsanız, bebeğinizin kalbi çok daha sağlıklı ve güçlü olacaktır.

3. Gine'nin başkenti Konakri'de, fakir öğrenciler ders çalışmak için havaalanının otoparkını kullanıyorlar. Çünkü burası şehir ışıklarının hiç sönmediği nadir yerlerden birisi.

4. BBC, 18 Nisan 1930 tarihindeki yayınında "Bugün hiç yeni haber yok." diye ilginç bir duyuru yaptı ve haber yerine insanlara piyano dinletti.

5. Eski Mısır'da, tanrıların sık sık mastürbasyon yaptığına inanılıyordu ve bu hareket büyülü ve yaratıcı olarak görülüyordu. Hatta Tanrı Atum'un, evreni mastürbasyon ve boşalma sayesinde yarattığına dair bir inanış vardı.

6. Burundanga Ağacı'ndan elde edilen toz, dünyadaki en güçlü uyuşturucu olarak biliniyor. Bu maddeye maruz kalan kişi, kendini tamamen kaybedip karşısındakinin her isteğini yerine getirebilir.

Burundanga, bir zamanlar CIA tarafından da gerçeklik serumu olarak kullanılıyordu.

7. Amazon Ormanları, dünyadaki oksijenin %20'sini üretiyor.

8. Antik Yunan'da birine elma fırlatmak, o kişiye aşık olduğunuz ve evlenmek istediğiniz anlamına geliyordu. Elma, bir nevi aşk mektubu sayılıyordu yani...

9. Bir kel kartalın tüylerinden biri koptuğunda, dengesinin bozulmaması için diğer tarafındaki tüyü de kendisi koparır.

10. Morgan Freeman, oyunculuğa ilk kez 12 yaşındayken başladı. Üstelik bu kendi isteğiyle olan bir durum değil, bir tür cezaydı; çünkü Freeman, sınıf arkadaşlarından birini rahatsız etmişti.

11. Norveç bayrağının içinde Endonezya, Polonya, Hollanda, Finlandiya, Fransa ve Tayland olmak üzere tam 6 farklı ülkenin bayrağı vardır.

12. 1986 yılına kadar Alaska'da ev satın alma gibi bir durum yoktu. İstediğiniz yere bir ev inşa edebiliyordunuz ve orası size ait oluyordu.

13. Dünyadaki altınların %11'i, Hintli kadınların elinde bulunuyor. Bu oran Amerika, IMF, Almanya ve İsviçre'nin toplam altın miktarından çok daha fazla.

14. Veronica Seider adlı bir kadın, normal insanlardan 20 kat daha keskin bir görüş yeteneğine sahip ve yaklaşık 1.6 km öteden insanları ayırt edebiliyor.

15. Fiziksel temas, sağlık açısından oldukça önemli. Yapılan araştırmalara göre birine sarılmak veya dokunmak hem anksiyeteyi azaltıyor hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
21.12.2020

12. 1986 yılına kadar Alaska'da ev satın alma gibi bir durum yoktu. İstediğiniz yere bir ev inşa edebiliyordunuz ve orası size ait oluyordu......Turkiyede de boyle , adina da gecekondu deniliyor :)

21.12.2020

Ömrümün geri kalanını Sarıyer'de bir kuyumcu dükkanı açarak yaşamayı düşünüyorum. Ama bunun için yapacağım ilk adım, Hindistan'a gitmek. Orada Hintli bir kadınla evlenmek olacak. Tabi belki duymuşsunuzdur. Hindistan'da bir kadınla evlenen erkeğe başlık parası öderler. Acaba bu evlenecek olan Türk erkeği içinde geçerli mi acaba..? :)

21.12.2020

Son madde bizi bitirdi yalnız..

TÜM YORUMLARI OKU (4)