Öğrenmeye Aç Bünyelere İlaç Gibi Gelecek, Hayvanlar Alemine Dair 13 Enteresan Bilgi

Hayvanlar alemine dair 13 enteresan bilgiyi sizler için derledik!

1. Alt çenelerine bir zar ile bağlı olduğu için timsahlar dillerini uzatamaz.

Su kenarlarında yaşayan ve genellikle balık, sürüngen, kuş ve memeli gibi omurgalılarla, zaman zaman yumuşakçalar ve kabuklularla beslenen timsahlar dillerini dışarı uzatamaz. Hassas ve nemli, sinir ve damarlarla dolu olan dilleri alt çenelerine bir zar ile bağlıdır.

2. Afrika yaban köpekleri birlikte hareket eder ve avlanma kararını oylama ile belirler.

Botswana'da gözlem yapan araştırmacılara göre, alacalı kurt olarak da bilinen Afrika yaban köpekleri birlikte hareket eder. Öyle ki, yalnız başına görülen bu türün sürüden atıldığı düşünülür. Ayrıca, Afrika yaban köpekleri avlanma kararını oylama ile belirlerler. Sürü içerisinde daha dominant olan Afrika yaban köpeğinin üç oy, daha pasif olanın ise on oya ihtiyacı vardır. Ava çıkma önerisi kısa ve keskin nefes verme şeklindeyken, onaylama hapşırma benzeri bir hareketle gerçekleştirilir.

3. Sessizce yaklaşan her şeyi potansiyel tehlike olarak gören kediler salatalıktan korkar.

Her daim tetikte ve fiziksel saldırılara karşı son derece uyanık olan kediler aslında her şeyi potansiyel bir tehlike olarak görür. Hayvan davranış uzmanı Roger Mugford'a göre, kediler ihtiyatı elden bıraktıklarında büyük tepkiler verir. Buradaki salatalığın aslında bir önemi yoktur. Ancak yine hayvan davranış uzmanı Jill Goldman'a göre, salatalık rengi ve şekli bakımından kediler için ölümcül olan yılana benzediği için bu tepki olağandır. 

Kedilerin bu davranışının altında ne olduğu bilinmez elbette ama en doğrusu kendilerini güvende hissettikleri anda onlara bu tip işkencelerde bulunulmaması... İnternet bu tip videolarla dolu olsa da kedinize bu stresi yaşatmamanızda fayda var.

4. Kendi yumurtalarını başka bir yuvaya bırakan guguk kuşları hem yavruların hayatta kalma ihtimalini güçlendirir hem de yuva yapmak ve büyütmek gibi işlerle uğraşmaz.

Yuva asalağı olarak bilinen guguk kuşları daha fazla besin aramak ve yavrulamak için yumurtalarını başka kuşların yuvalarına bırakır. Böylece hem yavrular için yuva yapmak, onları büyütmek gibi işlerle uğraşmaz hem de onların hayatta kalmak ihtimallerini güçlendirir.

5. Koloni halinde yaşayan ve iş bölümünde insanoğlunun her zaman merakını cezbeden bal arıları danslarıyla iletişim kurar.

'Waggle dance' olarak adlandırılan ve sembolik işaretler kullanarak birbirleriyle iletişime geçen bal arıları yiyecek kaynağı hakkında kardeşlerine bilgi verir. Yiyecek kaynağının ne olduğu, hangi yönde bulunduğu ve ne kadar mesafede yer aldığını içeren bu bilgi akışı hayal edebileceğimizden çok daha güçlü.

6. Filler diğer filleri ve insanları üstünden yıllar geçse bile hatırlayabilir.

'Fil hafızası' olarak da adlandırılan bu durum 'Filler asla unutmaz' sözünün doğruluğunu kanıtlar niteliktedir.

7. İşitme aralığımızın dışında kalsa da fareler de tıpkı kuşlar gibi şarkı söyler.

Sesleri 5 oktav olan ve insan kulağının duyacağı frekans alanında bulunmayan fareler tıpkı kuşlar gibi şarkı söyler. Araştırmalara göre, erkek fareler şarkılarını kur yapmak için, dişilerse taliplerini ve aile üyelerini ayırt etmek için kullanıyor.

8. Yemek bulamadıklarında metabolizmalarını yavaşlatan akrepler, yaşamlarının yüzde 92 ila 97'sini hareket etmeden geçirir.

25 yıl hayatta kalabilen ve eklembacaklılar arasında bu özelliğiyle rekor kıran akrepler, kıtlık zamanında metabolizmalarını yavaşlatır. Yaşam boyu süren bir kış uykusunda gibi görünen akrepler hareket etmeden bir ömür geçirebilir. Tabii bu en yavaş anlarında bile avlarına son derece atik bir şekilde saldırabilir.

9. Küçücük olmalarına rağmen, karada yaşayan hayvanların toplam biyokütlesinin yüzde 15 ila 20'sini karıncalar oluşturur.

Yaklaşık 65 milyon yıl önce, Kretase döneminde meteorların dünyaya çarparak dev sürüngenlerin hakimiyetini sona erdirdiği ve memelilerin yükselişine yol açtığı yok oluşta hayatta kalan karıncalar karasal hayvan biyokitlesinin yüzde 15 ila 20'sini oluşturur.

10. İngiliz tazısı olarak bilinen Greyhound cinsi köpekler bütün köpek cinslerine kan verebilir.

Aşırı tepkisel davranmayan ve boyunlarındaki atardamalarları kan vermeye çok uygun olan Greyhound cinsi köpekler birkaç istisna haricinde bütün köpeklere kan verebilir.

11. Dişi yusufçuk böcekleri istemedikleri erkek yusufçuklardan kurtulmak için ölü taklidi yapar.

Stratejik planlama ve rol kabiliyeti gerektiren bu zorlu yöntemde, dişi yusufçuklar hoşlanmadıkları karşıt cinslerinden kurtulmak için ölü taklidi yapar.

12. Yunuslar aradan yıllar geçmesine rağmen duydukları ıslığın hangi yunusa ait olduğunu hatırlar.

İnsanlardan sonra en uzun belleğe sahip olduğu bilinen yunuslar aradan yıllar geçmesine rağmen duydukları ıslığın hangi yunusa ait olduğunu hatırlayabilir.

13. Anaerkil bir sosyal düzende yaşayan palyaço balıkları cinsiyet değiştirebilir.

Olgunlaşmış bir üreme organına sahip olmayan palyaço balıklarının yaşadığı kolonide dişi ve iri olan balık liderdir. İkinci en iri balık ise erkektir. Lider olan dişi balık öldüğünde erkek balık irileşerek cinsiyet değiştirir ve grubun yeni lideri ve dişisi olur. Koloninin erkek balığı pozisyonu da küçük balıklardan en iri olanına kalır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Çeşit Çeşit Halüsinasyon Türleri ve Bunlara Sebep Olan Hastalıkları Bir Bir Açıklıyoruz!
Doğanın Korkutucu Yüzünü İliklerinize Kadar Hissetmenize Sebep Olacak Birbirinden Ürkütücü 17 Yeni Fotoğraf
Matrix'in Girişinde Yer Alan O Yeşil Kodda Ne Yazdığının Gizemi Sonunda Çözüldü!

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
YORUMLAR
04.12.2020

Onedioya girme sebebim sadece bu tarz paylaşımlar . Onun dışında saçma sapan ergen ergen başlıkların yer aldığı bir site oldu

13.12.2020

Bu tarz paylaşımlarla ilgileniyorsanız tamamen bilimsel veriler paylaşan internet platformları var örneğin 'Aklınızı Keşfedin' adlı bir platform insan beyni ve psikolojiyle ilgili entaresan bilgi ve makaleler paylaşıyor. 'Bilim Fili' adlı bir Platform ise genel anlamda bilimsel veriler paylaşıyor. İlginizi çeken bilim dalını seçtiğinizde o konuda yeni keşfedilen bilgileri içeren başlıkları diziliyor ve merak ettiklerine tıklayıp okuyorsun. 'Şiraz Duvarı' isimli bir platform ise felsefe ve edebiyat alanında çok ilginç bilgiler sunmakla birlikte gündemle ilgili eleştiri yazıları paylaşıyor. 'Herkes için Bilim teknoloji' adındaki bir platformda ekoloji ve çevreyle ilgili bilgi ve yazılar var.

04.12.2020

Yılan kediler için ölümcül değil. Kediler yılanlar için ölümcül. Salatalıktan korkması kedinizin biraz hanım evladı yetiştiğini gösterir. Dışarda özgürce dolaşabilen, avlanabilen, doğayı tanıma imkanı bulan kediler salatalıktan korkmaz. Ki ben hayatım boyunca kedi beslememe rağmen salatalıktan korkan kedileri komik kedi videoları haricinde görmedim.

Pasif Kullanıcı
04.12.2020

salata olayını bizimkine denedim.siktir ordan dedi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ