Öğrenmenin Yaşı Var mı? Tolstoy'un 67 Yaşında Bisiklet Sürmeyi Öğrenmesi

Aslında birçok şeyi geç kaldığımızı düşünerek veya erken olduğunu düşünerek erteliyoruz. Peki bu kime göre erken? Herkesin birbirinden farklı olduğu dünyada, amaçlarımız ve hedeflerimiz bizi diğerlerinden ayırır. Onların 'yapamazsın' dediklerini aslında en iyi biz yaparız. Bazen bazı anlar gerekir harekete geçmek için, aslında hiçbir şeye geç kalmadığımızın en iyi örneğini bize, ünlü yazar Tolstoy bundan yıllar önce göstermiş. Ünlü Rus yazar Tolstoy'u etkileyici romanlarıyla tanıyoruz. 'Savaş ve Barış' ve Anna Karenina' adlı baş yapıtları ile roman severlerin hayranlık duyduğu yazarlardan sadece biri. Başka bir şekilde daha tanıyacaksak o da 67 yaşındaki göstermiş olduğu azim sayesinde sahip olduğu başarıdır. Tolstoy 67 yaşında bisiklet sürmeyi öğrendi ve ortaya 'Tolstoy'un bisikleti' kavramı çıktı. Bize aslında öğrenmenin yaşının olmadığını gösteren bu olay, hepimize ilham niteliğinde. Hiçbir şeye geç kalmış sayılmayız. 'Tolstoy'un bisikleti' kavramının detayları içeriğimizde.👇

Tolstoy'un bisikleti kavramı Tolstoy'un 67 yaşında bisiklet sürmeyi öğrenmesiyle ortaya çıktı.

7 yaşındaki oğlu Vanichka'yı kaybeden Tolstoy, acısıyla başa çıkmaya çalıştığı zamanlarda, aynı dönem Moskova Bisiklet Sürmeyi Sevenler Derneği ünlü yazara bisiklet hediye etmişler.

67 yaşında eşi Sonya'nın endişeli bakışlarıyla, düşe kalka bisiklet sürmeyi öğrenen Tolstoy oğlunun acısını böyle hafifletmiş.

Tolstoy artık her yere bisikleti ile gitmeye başlamış. Bu olay sonucu ise Tolstoy'un bisikleti kavramı ortaya çıkmış. Yani Tolstoy'un bisikleti kavramı "hiçbir şey için geç olmadığı" anlamına gelir.

Bir şeyi öğrenmenin yaşının olmadığını anlamak üzere bir örnek daha verebiliriz. O da ünlü ressam Van Gogh olur.

Fransa'da post-empresyonist akımının öncüsü Van Gogh Londra'da görevini yaparken uygunsuz davranışları nedeniyle kiliseden atılır. Kardeşinin onu cesaretlendirmesi üzerine, hiç eğitim almamış olan Van Gogh resim yapmaya başlar. Kesin olmamakla birlikte 26-30 yaşlarında resme başladığı düşünülmektedir. Eline fırça dahi almamış olan Van Gogh yaşamının son iki yılında 2 bin fazla eser üretir.

Yaşadığınız ve umudunuzun var olduğu sürece hiçbir şeye geç kalmadığınızı vurgulamak üzere ortaya çıkan "Tolstoy'un bisikleti" insanları cesaretlendirmek adına metafor haline geldi.

Bir şey için geç kaldığınızı düşündüğünüzde aklınıza 67 yaşında Tolstoy'un bisiklete binmeyi öğrenmesi gelsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Bir Zamanlar Yayınevlerinin Yüzüne Bakmadığı Daha Sonra Dünyaca Üne Kavuşan Kitaplar
Bildiğiniz Bütün Güzellik Yarışmalarını Unutun! 1971'de Yapılan Bi' Acayip Bacak Güzeli Yarışması
Bisikletiyle Dünya Turu Yapan İlk Kadın: Annie Londonderry
Bir Televizyon Programından Daha Fazlası: Sosyal Deney Olarak Susam Sokağı
İstenmeyen Düşüncelerden Kurtulamamak: Beyaz Ayı Sendromu

Popüler İçerikler

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
YORUMLAR
04.07.2021

Hep derim, demisimdir; ogrenmenin yasi yoktur, ogrenmek istemedigin gun ölmüssundur!!!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ