Öğrenince Size Küçük Çaplı Şok Geçirtecek Daha Önce Hiç Duymadığınız 15 İlginç Bilgi

Birbirinden ilginç bilgilerle dolup taşan bir içerikle yine karşınızdayız! Beyaz kedilerin talihsiz genlerinden Birinci Dünya Savaşı hakkındaki trajik gerçeklere kadar birçok etkileyici bilgiyi sizler için derledik. Haydi buyurun! 👇

1. Ünlü şarkıcı Celine Dion ve eşi Rene Angelil tanıştıklarında Dion 12, Rene ise 38 yaşındaydı... Dion 18 yaşına bastığındaysa sevgili olmuşlardı.

www.goodhousekeeping.com

2. Ay yüzeyinde yaklaşık 1.1 milyon metrik ton kadar helyum-3 izotopu bulunuyor ve bu izotoplar radyoaktif olmadıkları gibi yenilenebilir olan önemli bir enerji kaynağı!

Bu enerji kaynağının sadece 25 tonu bile Amerika Birleşik Devletleri'nin bir senelik enerji ihtiyacını karşılayabiliyor!

3. Bugüne dek kaydedilen en uzun yıldırım 2022 yılında gözlemlendi ve toplamda 768 kilometre kadar yol katetti!

4. Ne yazık ki mavi gözlü beyaz kedilerin yüzde 65 ila 85'i sağır olarak dünyaya geliyor...

5. Hindistan'ta bir avukat, Hint tanrısı Rama'nın eşi Sita'ya kötü davrandığını ve bunun kanunlara aykırı olduğunu ileri sürerek Rama'ya dava açtı.

6. Sevilen çikolata Snickers'ın ismi, şirketin sahibi olan Frank ve Ethel Mars çiftinin çok sevdiği atlarının adından geliyor!

commons.wikimedia.org

7. Wonder Woman filminde başrolü canlandıran Gal Gadot film çekimleri sırasında beş aylık hamileydi ancak CGI teknolojisi sayesinde bunu asla fark etmedik!

8. Yabanarısı yarasalarının dünyanın en küçük memeli hayvanı olduğunu biliyor muydunuz? Ağırlıkları iki gram bile olabiliyor!

www.youtube.com

9. Titanik gemisi tam 2 saat 40 dakika içinde batmıştı. 1997'de çekilen ünlü Titanik filminin uzunluğu da bu süreyle aynı!

10. Dünya yüzeyinden elde edebilen tüm altının yüzde 22'si Güney Afrika'da bulunan Witwatersrand adlı platodan çıkarılıyor.

www.911metallurgist.com

11. Avustralya'da "intihar bitkisi" olarak da bilinen Dendrocnide moroides, yapraklarına veya gövdesine dokunulduğunda tarif edilemez bir acıya sebep oluyor!

en.wikipedia.org

Bu yüzden dünyanın en korkunç bitkisi olarak da bilinen bu bitkiye dokunan bazı insanların buna dayanamayarak intihar ettiği yönünde efsaneler ve hatta bazı raporlar Avustralya'da oldukça yaygın.

12. Uçaklar hakkında hiçbir şey bilmeyen iki adam 2003 yılında bir Boeing 727-223 çalmış ve uçurmuşlardı. Hırsızlar da uçak da o günden beri hala bulunamadı.

www.smithsonianmag.com

13. Birinci Dünya Savaşı'na katılan en genç asker, 8 yaşındaki Momcilo Gavric adlı Sırp bir çocuktu.

14. II. Ptolemy hükümdarlığı döneminde Antik Mısır'da şehre gelen bütün ziyaretçilerin sahip oldukları kitaplar alınıp, kopyalanıp İskenderiye Kütüphanesi'ne ekleniyordu.

Orijinal kitaplar ise sahiplerine iade ediliyordu.

15. Efsane şarkıcı Freddie Mercury'nin küllerinin nerede tutulduğunu sadece bir kişi biliyor ve o da bu bilgiyi asla açıklamayacağına dair yemin etmiş.

Derlediğimiz bu bilgiler hakkında siz neler düşüyorsunuz? Haydi yorumlara! 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Öğrenince Size Küçük Çaplı Şok Geçirtecek Daha Önce Hiç Duymadığınız 15 İlginç Bilgi
Filmlerde Doğru Gibi Gösterilse de Gerçekle Uzaktan Yakından İlgisi Olmayan İlginç Bilgiler
Aslında Kahverengi Değiller ve Vejetaryenler! Ayılar Hakkında Ortamlarda Satabileceğiniz 15 Bilgi

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
21.08.2023

Hep aynı içerik . Bende yazıyım bari işte sizi şaşırtacak ilginç bilgi: 1. Su aygırı, atletik ve hızlı bir şekilde koşabilir. 2. Balinaların kalbi o kadar büyüktür ki bir insanın içine rahatça tıkıştırılabilir. 3. Arılar dans ederek diğer arılara nectarın ve balın yerini tarif edebilir. 4. Mavi gözlü insanlar aslında aynı genetik mutasyon sonucu tüm insanlardan türemişlerdir. 5. Kaz dağlarında bulunan ve "Yanartaş" olarak bilinen kaya, yer altındaki gaz sızıntıları nedeniyle yıllardır yanar. 6. Kağıt para, normalden 9 kat daha fazla mikrop barındırabilir.

21.08.2023

7. Ahtapotlar üç kalp sahibidir ve ikisi vücudun pompalama işini yaparken biri akciğerlere kan taşır. 8. Piramitler Mısırlılar tarafından yapılmış olsa da, T-Rex yaşarken piramitlerin yapımından daha uzak zamanlıdır. 9. Karıncaların toplu hareketleri, sıvıların akışkan davranışlarına benzer ve bu nedenle "karınca sıvısı" olarak adlandırılır. 10. Rengarenk olan flamingolar aslen gri renktir; besledikleri karotenoidli yiyecekler sayesinde pembeye dönüşürler. 11. Dünyadaki tüm tavukların soyu, yaklaşık 7 milyon yıl önce yaşamış tek bir türden gelmektedir. 12. Köpekler yön duygusu gelişmiş olup manyetik alanı hissedebilir, bu sayede kaybolmadan yolunu bulabilirler. 13. Japonya'da "Yanlış Kule" adı verilen bir kule inşa edilmiştir; yapılan hata nedeniyle eğik değil, sadece düzensiz bir şekilde yükselir. 14. Dünyanın en büyük mantarı, Oregon'da bulunan ve 8,9 km²'lik bir alanı kaplayan bir misel tabakasıdır.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ