Öğrenelim, Öğretelim! Spor Salonuna Giden İnsanların Mutlaka Uyması Gereken Yazısız Görgü Kuralları

Spor salonlarına gitmeyi düşünüyorsanız ya da gidiyorsanız, yazısız görgü kurallarından haberinizin olması gerekir. Spor salonunda sadece 'O hareketi yanlış yapıyorsun' diyen arkadaşlar yok. Siz profesyonel değilseniz yine insanların işine karışmayın ama bu görgü kurallarına lütfen ama lütfen dikkat edin. 

Hazırsanız başlayalım!

1. Dambıl önemli arkadaşlar. Neredeyse hepimiz dambıl kullanıyoruz. İşiniz bittikten sonra dambılı yere pat diye bırakmayın, efendi gibi yerine koyun. Sırası da var onların, işiniz bittikten sonra yerine koymanız 10 saniyenizi almaz.

2. Lütfen ama lütfen havlu kullanalım. Zaten terliyoruz, yatıp çalıştığımız aletlerin ardından orayı başka birisi de kullanacak. Kimse terinize temas etmek zorunda değil.

3. Ağırlık aletinde çalıştıysanız eğer, işiniz bittiğinde ağırlığı boşaltın. Hepimiz dünya ağır siklet şampiyonu olmaya çalışmıyoruz. Lütfen 150 kilo ağırlıkta bırakmayın şu aletleri.

4. Ayna karşısında çalışırken lütfen yüksek ses çıkarmayın. Hadi diyelim çıkardınız, ağzınızdan tükürükler saçmayın.

5. Lütfen kendi fotoğrafınızı çekip durmayın, başkalarından sizin fotoğrafınızı çekmenizi istemeyin.

6. Eğer orada çalışan bir profesyonel değilseniz kimseye akıl vermeyin. Kimseyle gereksiz yere sohbet etmeyin. Belki de oraya gelen birisi sadece spor yapıp gitmek istiyor, ortamı kafeye çevirmeyin.

7. Ağırlık kemerini taktıysanız onu saatler boyunca belinizde gezdirmenize gerek yok. İşiniz bitince bırakırsanız hepimiz ondan yararlanabiliriz.

8. Ayakkabılar çok önemli. Dışarda giydiğiniz ayakkabılarla, hele ki yağmurlu günlerde, salona gelmeyin.

9. Hepimizin gülmeye ihtiyacı var ama orada çalışan birine şaka yapmayın, güldürmeyin. Zaten az önce bahsetmiştik, buraya sohbet etmek için geldiyseniz en azından çıkışı bekleyin.

10. Duvarlarda 'Sürü halinde gezmek yasaktır' yazmıyor ama biz yine de uyaralım. Sürü halinde takılmayın. Hem boş yere zaman kaybı hem de görüntü kirliliği.

11. Lütfen ama lütfen deodorant şişesine batıp gelmeyin. Zaten muhtemelen doğal ortamdan çok daha havasız bir yerdeyiz. Onun yerine roll on kullanabilirsiniz.

12. Kaslı birisine yaklaşıp 'Ne kadar zamandır çalışıyorsun?' gibilerinden soru sormayın. Sorduysanız da, ben de o kadar çalışsaydım şöyle olurdum demeyin. Keşke çalışsaydın da bu soruları sormasaydın.

13. Yorulduğunuzu biliyoruz ama lütfen aletlere yatmayın, oturmayın. Belki birisi hani olur ya o aletle çalışmak ister. Havlunuzu alın ve yürüyerek dinlendirin kendinizi.

Spor Salonunda Yaşadıkları Komik Olayları Sorduğumuz Takipçilerimizden Hepinize Tanıdık Gelecek 13 Cevap
Spor Salonuna Giden Herkesin Hayatında Bir Kez Bile Olsa Yaşadığı 19 Durum

Popüler İçerikler

151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
YORUMLAR
22.05.2022

Hepsi süper tespitler 🙃👍👏🏽 Arada uyamasak da genel itibari ile spor salonu “adabı muaşeret kuralları” bu yazdıklarınız zaten 😂 Kulaklığını tak ve bürün stresini at, zinde ve sağlıklı kal 🤓

22.05.2022

Evrensel adaba göre biri soyunma odası gibi yalnız kalmayı tercih edeceğiniz bir yerin kapısının önünde bekliyorsa ona içerisinin müsait olup olmadığını sorarsınız. Özellikle odada tek kişilik kabin yoksa. İçerideki kişi kapıdakinden içeri bir süre girmemesini rica etmiş olabilir diye böyle bir durum var. Misal adam çok ağır programla çalışıyorsa bazen altına biraz kaçırması durumu yaşanabiliyor. Mecbur çamaşırınızı değiştirmeniz lazım. Kabin yoksa herkesin içinde daldasak olmak yerine 1 dakika müsaade istersiniz. Uzun uzun yazdım ki biri size "içerisi müsait mi" diye sorarsa bana yaptıkları gibi soranın yüzüne saf saf bakmayın.

Yukarıdaki maddelere katılmadığımdan değil fakat herkesin etik eksperi gibi içerik hazırlaması da baydı artık.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ