Öğrendikten Sonra Hiçbir İşinize Yaramamasına Rağmen Tanıdığınız Herkesle Paylaşmak İsteyeceğiniz 15 İlginç Bilgi

1. 4 Ağustos 1945 yılında Hiroşima’ya düşen atom bombasından kurtulanlardan biri olan Tsutomu Yamaguchi evinin olduğu Nagasaki şehrine gittiğinde bu sefer de bu şehre bir bomba atıldı.

www.instagram.com

Japonya devleti tarafından her iki bombadan da sağ çıkan tek insan olarak kayda geçen bu adamın şanslı mı yoksa şanssız mı olduğu konusu ise büyük bir tartışma konusuna yol açtı.

2. George Orwell’in 1984 kitabı SSCB’de anti-komünist ve Amerika Birleşik Devletleri’nde komünizmi övüyor gerekçeleriyle yasaklamıştı.

www.instagram.com

3. Dünya üzerinde hem cüce hem de dev olarak kayda geçen tek insan Adam Rainer’dır.

www.instagram.com

19 yaşındayken boyu 121 cm’di. Akromegali olarak bilinen ve hipofiz beziyle doğrudan bağlantı olan bu hastalık nedeniyle 33 yaşındayken boyu 218cm ve 51 yaşındayken vefatından hemen önce 233 cm’e ulaştı.

4. Cannibal Holocaust adlı korku film zamanına göre o kadar gerçekçi çekilmiştir ki filmin yapımcıları cinayet işlemekten dolayı tutuklanmışlardır.

Filmde yer alan oyuncular mahkemeye çıkarak yaşadıklarını hakime kanıtlamaya çalışmışlardır.

5. Davullar için zil üreten Zildjian markası 1623 yılında İstanbul’da kurulmuştur ve 400 yıllık tarihiyle çalışmaya hala devam eden en eski şirkettir.

6. Manchineel dünya üzerinde bilinen en zehirli ağaçtır. Görünüşü her ne kadar sıradan bir elma ağacına benzese de meyveleri zehirlidir ve ağacın besi suyu cildi yakar.

www.instagram.com

Eğer ağaç yanarsa çıkardığı duman sizi kör edebilir. Yağmur yağarken bu ağacın altında durursanız teniniz yüksek bir olasılıkla kabaracaktır.

7. Filler fildişlerini ve çıngıraklı yılanlar da çıngıraklarını kaybederler.

Araştırmacılar ise bunun nedeninin sürekli bu özelliklerinden dolayı öldürülen hayvanların bunu içgüdüsel olarak yapıyor olabileceğini düşünüyorlar.

8. 1992-2001 tarihleri arasında faaliyet gösteren Continuum dergisi AIDS’in bir komplo teorisi olduğunu iddia ediyordu.

Dergiden çalışan bütün editörler AIDS bazlı komplikasyonlardan dolayı vefat ettiklerinde dergi kapandı.

9. İneklerin aksanları vardır yani farklı coğrafyalardaki inekler farklı möölerler.

10. Tiyoketon dünyanın en kötü ve en pis kokulu kimyasalıdır.

O kadar kötü kokar ki 1889 yılında Almanya’da bir teknisyen yanlışlıkla laboratuvarda tüpü kırınca yaklaşık 1 kilometre ötedeki insanlarda kusma, bulantı ve bilinç kaybı gibi semptomlar gözlemlenmiştir.

11. ‘Hippopotomonstrosesquippedaliophobia’ uzun kelimelerden korkma fobisidir.

12. Sanılanın aksine Sudan’da Mısırdan daha çok piramit vardır.

Sudanda 255 ve Mısırda 138 piramit vardır.

13. Norveç’te her yıl soğuktan dolayı donan ve ‘Cehennem’ adında olan bir kasaba vardır.

Sizce de çok ironik değil mi? 😂

14. 1967 yılında Avusturalya başbakanı Harold Holt kaybolmuştur. Arkadaşlarıyla sahile yüzmeye giden Holt kaybolmuş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştır.

www.instagram.com

15. Roma İmparatorluğu’nda ordu komutanı olan Mithradites VI. Pontus zehirlenerek ölmekten çok korkuyordu...

www.instagram.com

Bundan dolayı da her gün farklı zehirlerden ufak ufak içip bağışıklık kazanmaya çalışıyordu. Düşman birlikleri tarafından yakalanıp esaret altına düşünce intihar etmek için zehir kullanan komutan o kadar fazla bağışıklık kazanmıştı ki zehir işe yaramadı.

Sizin ilginizi en çok hangisi çekti? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Acayip Bilgiler Kuşağı: Bunaltıcı Yaz Sıcaklarında İçinizi Serinletecek 15 İlginç Gerçek
Benim Başıma Gelmez Demeyin: 'Hipotermi Geçiren Birine Nasıl Yardım Edilir?'
Biri Bizi Aydınlatsın! Annelerimizin Sürekli Olarak Yaptığı Ama Bizim Bir Türlü Cevabını Bulamadığımız Biririnden Garip 15 Durum

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
YORUMLAR
30.07.2020

13. Madde İroni değil. İskandinav Mitolojisi'nde cehennem diye geçen Helheim semavi dinlerin aksine soğuk, karanlık ve puslu diye geçer ve buraya gidenler donarak işkence çekerler. Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya ve İzlanda diye bildiğimiz İskandinav ülkeleri o kadar soğuktur ki inanışları zamanın coğrafi şartlarına göre uydurulmuş. Buradan da tüm dinlerin coğrafyaya göre uydurulduğunu anlıyoruz. Norveç soğuk ülke diye cehennemleri buzlarla kaplı soğuk yer, Arabistan sıcak diye cehennemleri ateşler içinde sıcak yer diye geçiyor :D

30.07.2020

İslam bir Arap dini değildir.Evrensel bir dindir.Sadece Arab coğrafyasına değil, Anadolu'ya, Irak ve Suriye coğrafyasına, Kudüs'e ve Mısır'a ve de Dünyanın her yerine peygamberler gönderilmiştir.Kuranda sadece 25 peygamber yazar.Kuran'da yazmayan, Dünya'nın 4 bir yanına gönderilmiş bir sürü peygamber vardır.İslam'dan haberi olmayan hiçbir topluluk yoktur.Dedelerine mutlaka anlatılmıştır zamanında.

30.07.2020

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia uzun kelime korkusunu anlatmak için yeterince uzun

30.07.2020

Tiyoketon kimyasalını merak ettim.

TÜM YORUMLARI OKU (28)