Gökbilimciler, kendi galaksimizin ötesindeki ilk gezegeni gördüklerine inanıyorlar. Girdap Gökadasının kalbine yakın yaklaşık 28 milyon ışıkyılı uzaklıkta bulunan ikili sistem M51-ULS-1, bir nötron yıldızından veya bir kara delikten oluşuyor.
Bu sistemde saklanan uzak gezegeni bulmak için gökbilimciler X-ray verilerine bağlı kaldılar.
Nature Astronomy'de yayınlanan yeni araştırma M51, M101 ve M104 olmak üzere üç galaksiyi inceledi. Ekip, Chandra X-ışını Gözlemevi ve Avrupa Uzay Ajansı'nın XMM-Newton'unu kullanarak bu galaksiler içindeki 200'den fazla toplam yıldız sistemini hedef aldı. Tüm bu sistemler içinde sadece bir dış gezegen buldular, ancak son raporlara göre, bilim adamları yerçekimsel mercekleme kullanarak Samanyolu'nda beş bin iki yüz seksen yedi dış gezegen keşfettiler.
20 tane saçma ve copy-paste bilgidense 5 tane kaliteli bilgi yeğdir. Sağolasın yayınlayan kardeş.
Aynı dönemde Türkiye'da insan yaşamına ve sosyal hayata müdahale konusunda dev adımlar atıldı.
dusununce dev dunyalar yasama daha uygun gezegenler. kuvvetli yercekimi daha kalin bir atmosfer yaratacaktir, buda yasami uzayin radyasyonundan tehlikelerinden daha iyi koruyacaktir, yuksek yercekimi sayesinde gezegendeki atmosfer ve su marsda oldugu gibi gunes ruzgarlariyla uzaya sacilip dagilmayacaktir. daha satabil daha istikrarli bir ortam olacaktir. tabi yuksek cekim yuzunden burda gelisen bir medeniyetin asla uzaya acilamiyacak olmasida ihtimal dahilinde. dunyada bile bir kac kilo malzemeyi uzaya ulastirmak icin ne kadar buyuk emek ve yakit harcaniyor.