Öğrendiğinizde Size 'Bunu Nasıl Farketmedim' Dedirtecek Oscar Ödüllü Filmlerde Hepimizin Kaçırdığı 48 Detay

Casablanca'dan Parasite'a kadar bu filmler ilk izlediğimizde hepimizi etkisi altına almayı başardı. Efsane olay örgüleri ve özel efektlerinin yanında, bu filmlerde sadece gözü keskin izleyicilerin fark edebileceği detaylar var.  Biz Onedio olarak onlarca kez izlediğiniz bu Oscar Ödüllü filmlerde daha önce hiç fark etmediğiniz 48 detayı sizler için sıraladık!

1. 'Parasite' filminde sanat yönetmeni Kyung-pyo Hong, bazı sahnelerde zengin ve fakir ayrımını yapan belirgin bir çizgi kullanıyor.

Bu sahnede Moon-gwang ve Bayan Park arasında camların oluşturduğu bir çizgi görülüyor.

2. 'The Sound of Music' filminin başında gerçek Maria Von Trapp, Julie Andrews'ın arkasında beliriyor.

3. 'The Silence of the Lambs' filminde karakterler Clarice ile konuşurken genellikle doğrudan kameraya bakarlar. Böylece olayların Clarice'in bakış açısına göre anlatıldığı izleyiciye hissettirilmiş olur.

4. 'Titanic' filminin arka planında gerçekten hayatta kalan bir adamın hayat hikayesini izliyoruz. Eğer dikkat ederseniz, filmde fırıncı Charles Joughin'in gemide geçirdiği zamanı görebilirsiniz.

5. 'Gravity' filminde Kowalski kameraya çok yakın uçarken, eğer kask vizörüne dikkat ederseniz çekim ekibinden mikrofon tutan bir adamı görebilirsiniz.

Alfonso Cuarón, film sanki uzayda çekilmiş gibi görünsün diye CGI ile bu detayı eklemiş.

6. 'Little Women' filminde Laurie ve Jo'nun kıyafetlerini değiş tokuş ettiğini görebilirsiniz.

7. 'Moonlight' filminde yetişkin Chiron'un bir lokantada yüzü kapıya dönük olarak oturduğunu görüyoruz. Bunun nedeni çocukken Juan'ın ona kapıya sırtını dönmemesi gerektiğini söylemesiydi.

8. 'Fargo' isimli yapımda, filmin bitmesine 30 dakika kala Carl telefonda konuşurken, "Bu işi bitirmemize 30 dakika kaldı" diyor.

9. 'The Curious Case of Benjamin Button' filminde Benjamin, piyano öğretmeninin adını hatırlayamadığını söylüyor. Olayları günlüğünden okuduğu için kadının cenazesi sırasında mezar taşının boş olduğunu görüyoruz.

10. 'Forrest Gump' filminde Bubba'nın kaskında 'karides avlamayı tercih ederim' yazıyor.

11. 'Who Framed Rogger Rabbit' filminde Bugs Bunny ve Mickey Mouse ilk kez beraber görüntülendi. Bu sahnede Mickey ve Bugs, aynı miktarda ekran süresi ve diyaloğa sahip.

12. 'Jojo Rabbit' filminde Jojo'nun hayalini kurduğu Hitler'in sigara içtiğini ve et yediğini görüyoruz. Bu, Jojo'nun Hitler hakkında çok az şey bildiğini gösteriyor. Hitler aslında sigara içmeye oldukça karşıydı ve vejeteryandı.

13. 'The Little Mermaid' filminin sonunda, 'Cinderella' filmindeki kral ve yardımcısı görülüyor.

14. 'Apollo 13' o kadar gerçekçiydi ki, Pasifik Okyanusu'na giden kurtarma helikopterinin üstündeki kurbağa çıkartması bile filme eklenmişti.

15. 'The Great Gatsby' filminde Jay ve Daisy birbirlerine aynı kitapta tanımlanan gibi 30 saniye boyunca bakıyor.

Fitzgerald kitapta,'Yarım dakikalığına hiç ses yoktu' yazmıştı.

16. 'The Wizard of Oz' filminde Korkuluk, Batının Kötü Cadısı'nı öldürmek için yanında bir silah getiriyor.

17. 'Whiplash' filminde ana baterist notalarını kaybettiği için Fletcher tarafından kovulur. Daha sonra Fletcher'ın Andrew'a aynı nota kağıdını verdiğini görüyoruz.

Bu da notaların aslında Fletcher tarafından çalındığını gösteriyor.

18. 'Mad Max: Furry Road' filminde, Nux insani özellikler kazandıkça üstündeki boyaların silindiğini görüyoruz.

19. 'Aladdin' filminde Cin, kağıda sağdan sola doğru bir şeyler yazıyor. Bu detaya önem verilmesi gerçekten muhteşem.

20. 'Grand Budapaest Hotel' filmi boyunca Zero'nun yüzüne sürekli bıyık çizdiğini görüyoruz. Ancak son tren sahnesinde genç Zero'nun sonunda bıyıkları uzamaya başlıyor.

21. 'Death Becomes Her' filminde Helen, 26 Ekim 1985 yılında iksiri aldığını söylüyor. Bu tarih 'Back to the Future' filminde Marty McFly'ın geçmişe gittiği tarihle aynı.

İki film de Robert Zemeckis tarafından yönetildi.

22. 'Indiana Jones and the Last Crusade' filminde yakasında çiçek olan herkes Indiana'yı öldürmeye çalışıyor.

Elsa'nın kötü olduğunu Indiana'nın ona verdiği çiçekten anlayabilirsiniz.

23. 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' filminde Peter'a elektrik çarptığında sinir sistemi aydınlanır. Bu bilimsel olarak doğrudur.

24. 'Parasite' filminde Kim ailesi ile ilk tanıştığımız zaman ucuz olarak kabul edilen FiLite isimli bir bira içtiklerini görüyoruz. Ancak Park ailesi ile çalışmaya başladıktan sonra pahalı bir bira olan Sapporo'yu alabildiklerini görüyoruz.

25. 'Casablanca' filminde Rick Blaine satranç oynarken gösterilir. Blaine'i canlandıran Humphrey Bogart turnuva düzeyinde satranç oynayabiliyordu ve karakterinin satranç oynaması için ısrar etti.

Karakterin satranç oynamasını, '(Blaine'in) dostları, düşmanları ve müttefikleriyle sürdürdüğü ilişkilerin bir metaforu' olarak tanımladı.

26. 'Skyfall' filminde gösterilen tablo, gerçekte çalınmıştır. Lunia Czechowska Portresi, Amedeo Modigliani tarafından çizilmiştir ve 2010 yılında çalınmıştır.

Tablo hala bulunamadı.

27. 'Who Framed Roger Rabbit' filminde Eddie karakteri bazı aksiyon sahnesinde çizilmiştir.

28. 'Schindler's List' filminde toplama kampının ana yolu, mezar taşlarıyla döşenmiştir.

29. 'Black Panther' filminde Wakanda'daki teknolojinin zamanla ilerlediğini görüyoruz.

30. 'Black Swan' filminde Nina, Lily'nin dansını ilk kez izlediğinde halüsinasyon görüyor olabilir.

Nina, Lily'nin dansını izlerken Leroy arkadan odaya girer ve Nina ile konuşmaya başlar. Ancak Leroy'un odaya girdiği gösterilmiyor, sadece bir anda Nina'nın arkasında beliriyor. Sahnedeki kopukluk, Nina'nın halüsinasyon gördüğünü belirtiyor olabilir.

31. 'Titanic' filminde güvertede topacıyla oyunayan bir çocuğun gösterildiği bir sahne var. Bu sahne, gerçekten çekilmiş bir fotoğrafın canlandırılması.

11 Nisan 1912 tarihinde Francis Browne tarafından çekilen fotoğrafta, birinci sınıfta yolculuk yapan Frederic Spedden ve 6 yaşındaki oğlu Douglas'ı görüyoruz. Spedden ve oğlu gemiden canlı bir şekilde kurtuldu.

32. 'The Lion King' filminde Rafiki, Simba'nın takdiminde kullandığı meyveyi yediği zaman Simba'nın kokusunu hatırlıyor. Bu tat, Rafiki'nin Simba ile olan hatırasını tetikliyor.

33. 'Batman' (1989) filminde Joker güzellik ve hijyen ürünlerini zehirledikten sonra haber spikeri makyaj yapmayı bırakıyor.

34. 'Forrest Gump' filminde Jenny'in not defterinde, Forrest'ın koşmadan önceki fotoğrafları yok. Jenny, geçmişteki yaşam tarzından dolayı Forrest'ın fotoğraflarını saklayamamıştı.

35. Marry Poppins'in Jane ve Michael'a aynı şişeden verdiği ilaçların renkleri farklıdır. Bunun nedeni, ilaçların çocukların en sevdiği aromalarda olmasıdır.

36. 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' yapımında, 'Shaun of the Dead' filminin devam filmi, 'From Dusk Till Shaun'un' posterini görebilirsiniz.

37. 'Mad Max: Fury Road' filmindeki dua etme sahnesindeki el, bir V8 motoruna benziyor.

38. 'Moonlight' filminde Chiron mavi giydiği zaman, gerçek kimliği ortaya çıkar.

39. 'The Litte Mermaid' filminde Ursula, Vanessa'ya dönüşmek için iksirin içine bir kelebek altıyor. Vanessa, aynı zamanda da bir kelebek türüdür.

40. 'Back to the Future' filminde Marty geçmişe gidip babasının öz güvenli olmasını sağlayınca, babasının içtiği bira değişiyor.

Öz güvensiz olduğu gerçeklikte Miller Lite içen babası, öz güvenli olduğu gerçeklikte Miller High Life içiyor. Miller High Life, 'biraların şampanyası' olarak biliniyordu.

41. 'Apollo 13' filminde atmosfere tekrar girdikleri sahnede Dünya'da bir fırtına görülüyor. Bu fırtına, gerçek hayatta Apollo 13'ün iniş noktasının neredeyse değişmesine neden oluyordu. Ancak son dakikada fırtına bölgeden ayrıldı.

42. 'Aladdin' filminde Prenses Yasemin, Aladdin'in ona verdiği çiçeği saklıyor.

43. 'La La Land' filminde Mia'nın içki içtiğini görmüyoruz ve filmin sonunda teyzesinin alkolizmden öldüğünü öğreniyoruz.

44. 'E.T.' filminin sonunda görülen doktorlar, oyuncu değildi. Steven Spielberg oyuncuların sahneyi yeteri kadar gerçekçi canlandıramayacağını düşündüğü için doktorları işe aldı.

45. 'Black Panther' filminde Killmonger tahta çıktığında, daha önceden boyununda taşıdığı yüzüğü sağ yüzük parmağına takıyor.

46. 'Indiana Jones and the Last Crusade' filminde Indiana Jones'un çenesi bir kamçı ile yarılır. En son çıkan filmde, Indiana'nın yüzünde bu yarığın izini görüyoruz.

47. 'Inception' filminde Cobb'un rüyada olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Cobb gerçek dünyada alyans takmaz, ancak rüyadayken alyansı eksik olmaz.

48. 'Citizen Kane' filminde bir sahne, bir kakadunun ani giriş ve çığlığı ile kesiliyor. Arkasındaki sembolizm yıllar boyu konuşulsa da, Orson Welles bunu uyuyan seyircileri uyandırmak için yaptığını söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Çocukluğumuzdan Beri Bıkmadan Usanmadan İzlediğimiz Animasyonlarda Daha Önce Hiç Fark Etmediğiniz 15 Hata
Yıllarca Bıkmadan Usanmadan Severek İzlediğimiz Kült Filmlerde Çoğumuzun Kaçırdığı 14 İnce Ayrıntı
Bıkmadan Usanmadan Defalarca İzlediğimiz Filmlerdeki Daha Önce Hiç Fark Etmediğiniz 40 Şaşırtıcı Detay

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
YORUMLAR
18.08.2021

Death Becomes Her Türkçesi "Ölüm Kadına Yakışır" şeklinde çevrilmiş.Filmde güzel bir detay olarak başrol kadın oyuncuları birbirlerine "Mad(Deli/kaçık)" ya da "Hel(Hell cehennem demek)" diye isimlerini kısaltarak sesleniyorlar.Filmin konusu hatırladığım kadarıyla aynı adama aşık olan ölümsüz iki kadının rekabetini anlatıyordu.

18.08.2021

aslında kendilerine ve hayata aşık iki kadın:) en sevdiğim filmlerden...

19.08.2021

Çoğu uydurma. Aralarında gerçek de olabilir belki.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ