Öğrendiğinizde Dünyaya Olan Bakış Açınızı Değiştirecek Birbirinden Şok Edici 23 İlginç Bilgi

1. Kendi ailesini öldürmüş, kötü şöhretli Menendez kardeşler, 1990-91 yıllarına ait Mark Jason'nun resimli oyun kartının arka planında görünüyorlar.

1989 yılında Lyle ve Erik Menendez ebeveynlerini öldürdüler ve ardından ömür boyu hapse mahkum edildiler. Cinayetler ve yakalanma arasında geçen sürede Menendez kardeşler Madison Square Garden'daki Knicks'in maçına gittiler, ve Mark Jackson'un oyun kartının arka planında onları görmek mümkün.

2. İzlanda'daki son McDonald's şubesi 2009'da kapatıldı.

Son siparişi Hjortur Smarason satın aldı ve sergiye koydu. Smarason hamburgeri sergilemesiyle ilgili 'McDonald's ürünlerinin asla bozulmadığını duymuştum, bu yüzden sadece doğru olup olmadığını görmek istedim' dedi. Hatta hamburger ve patates kızartmasının canlı yayını bile var, böylece tüm dünya bu ölümsüzlüğüne birlikte tanık olabiliyor.

3. Bu 2000 yıllık kozmetik krem, 2003 yılında Londra'daki bir Romano-Celtic tapınak kompleksinde bulundu.

M.Ö. 2. yüzyıla dayanan bu kozmetik krem Mars'a adanmış bir tapınak kompleksinde bulundu. Dünyanın en eski kozmetik kremi olan bu kremin kapağında hala o döneme ait parmak izleri var.

4. Yaklaşık 400 yaşında olan bu Grönland Köpek balığı, Dünya üzerindeki "en yaşlı omurgalı" olarak adlandırıldı.

Karbon 14 metodu ile yaşı hesaplanmaya çalışılan bu köpek balığının her ne kadar net yaşına ulaşılamamış olunsa da en genç 275 yaşında, en yaşlı ise 500 yaşının üzerinde olduğu saptandı.

5. Dünya üzerinde hiçbir su kaynağı olmasaydı Dünya işte böyle görünürdü:

6. Bu görselde ise Barselona'nın kuş bakışı görüntüsünü görüyorsunuz:

7. Michelangelo'nun David heykeli gerçekten de oldukça büyük bir heykel.

Heykelin boyu 5,17 metredir.

8. Sinek kuşlarının yumurtaları çok küçüktür.

9. Arılar her gün 5-8 saat uyumaktadırlar (bu süreçte birbirlerine sarılmanın tadını çıkarırlar), ve aynı zamanda bazı araştırmalar arıların rüya gördüğünü bile ileri sürmektedir.

10. Var olduğu bilinen en eski Levis kot pantolonu yaklaşık 142 yaşındadır.

O zamanlarda kot pantolonlar 'bel tulumları' olarak adlandırılmaktaydı. Daha genç olan 1893 yapımı bir Levis kot pantolon 2018'de 130.000 dolara satıldı.

11. Harlem Hellfighters (369. Piyade Alayı), 1. Dünya Savaşı sırasında Amerikan tarihinin en ölümcül askeri harekatı olan Meuse-Argonne Taarruzu'nda 191 gün boyunca ön cephelerin siperlerinde savaşan ve tamamen siyahi askerlerden oluşan bir piyade alayıydı.

Kahramanlıkları ve fedakarlıkları hem Amerikan hem de yabancı basın tarafından iyi bir şekilde belgelenmiş ve Birinci Dünya Savaşı'nın en ünlü ve en korkulan savaş birimlerinden biri olmuşlardır. Fotoğrafta, bu piyade alayının bir üyesi Birinci Dünya Savaşı sırasında kurtardığı köpeği tutarak çekilen fotoğraf için poz vermekte.

12. Bu fotoğrafta ise, cesareti sayesinde en bilinen Harlem Hellfighter olmasının yanı sıra Birinci Dünya Savaşı'nda savaştığı bilinen en iyi Amerikan askerlerinden biri olan Çavuş Henry Johnson bulunmakta.

Johnson, Fransa'nın en prestijli askeri onuru olan Fransız Croix de Guerre avec Palme ile ödüllendirilen ilk Amerikalılardan biriydi. Irkçılığı benimseyen ve ona ikinci sınıf bir vatandaş gibi davranan bir ülke için hayatını defalarca riske attı ve kısa kariyerinde kazandığı bütün askeri ödülleri reddetti. Ölümünden sonra 1996 yılında Mor Kalp ödüne, 2002'de Üstün Hizmet Haçı ödülüne ve 2015'te Onur Madalyası ödülüne layık görüldü.

13. Harry Patch, 2009'daki ölümüne kadar herhangi bir ulustan hayatta kalmış olan son Birinci Dünya Savaşı gazisiydi.

1917'de savaştığı Passchendaele Savaşı, hayatının geri kalanında peşini bırakmadı, yaşadığı TSSB (travma sonrası stres bozukluğu) o kadar şiddetliydi ki, 100. doğum gününe kadar deneyimleri hakkında konuşamadı. İngiliz Asker Harry Patch 111 yaşında hayatını kaybetti.

14. 6000 yıl süren bir sarılma... Onlar, 2007 yılında Mantova (İtalya) yakınlarında bulunan Neolitik döneme ait iki iskelet olan "Valdaro'nun Aşıkları".

Tipik bir arkeolojik kazı sırasında bulunan aşıklar ayrılmak zorunda kalacaktı fakat bunu yapmak keşfin önemini yok edeceğinden dolayı onların birlikteliğini bozmadan bulundukları yerden çıkarabilmek adına büyük zorluklar yaşandı. Şu anda Mantua Ulusal Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmekte olan bu çiftin, öldükleri sırada 20 yaşından büyük olmadıkları belirlendi.

15. Carl Sagan, Ann Druyan ve diğerleri , "115 analog şifreli fotoğraf, 55 dilde selamlaşma, Dünya üzerinde 12 dakikalık bir ses montajı ve 90 dakikalık müzik" içeren "Altın Kayıt'ın" küratörlüğünü yaptı. Bu kayıtlardan ikisi Voyager 1 ve Voyager 2'ye iliştirildi ve sonsuza dek - ya da uzaylılar tarafından keşfedilene dek - sürüklenmek üzere uzayın derinliklerine gönderildi.

Sevgili Chuck Berry,

Müziğin sonsuza dek yaşayacak dediklerinde, genellikle abarttıklarından emin olabilirsin. Ama Johnny B. Goode, Voyager yıldızlar arası kayıtlarında ve Nasa'nın uzay aracı olan Voyager'a iliştirildi. - şu anda yıldızlara doğru Dünya'dan 2 milyar mil uzaklıkta. Bu kayıtlar bir milyar yıl ya da daha uzun süre dayanacak.

Bu Dünya'ya verdiğin ve hayranlık duyduğumuz müziğinle mutlu 60. yıllara...

Go Johnny, go.

16. Burası, Çin Seddi'nin en doğu ucu olan Yaşlı Ejderha Kafası'dır.

17. Paul Baxter, göğüs enfeksiyonu nedeniyle doktora gittiği zaman, bronkoskopisinde tuhaf şekilli bir kitle ortaya çıktı ve akciğer kanseri olduğundan korktu fakat bu kitlenin 40 yıl önce soluduğu minik bir oyuncak trafik konisi olduğu ortaya çıktı.

18. Profesyonel kemancı Dagmar Turner, Londra'daki cerrahlar beynindeki bir tümörü çıkarırken keman çaldı.

Turner geçirmesi gereken beyin ameliyatının bir kemancı olarak kariyerine son vermesinden korkuyordu. Cerrahları bunun olmamasını sağlamak için o kadar kararlıydılar ki, enstrümanı çalarken hangi bölgelerin en aktif olduğunu belirlemek için ameliyattan önce beynini dikkatlice haritaladılar ve hatta ameliyat sırasında Turner'a keman çaldırdılar.

19. Granada Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, mirketlerin analiz edilen 1.024 tür memeli arasındaki en cani memeliler olduğu ortaya çıktı. Mirket ölümlerinin neredeyse %20'si başka bir mirketin diğerini öldürmesinden kaynaklanmaktadır.

20. Dünyada bilinen en yaşlı insan 118 yaşındaki Kane Tanaka'dır.

2 Ocak 1903'de doğmuş olan 118 yaşındaki Tanaka, 11 yaşındayken Birinci Dünya Savaşı'na, 36 yaşındayken İkinci Dünya Savaşı'na 74 yaşındayken ilk Star Wars filminin yayınlanmasına ve 116 yaşındayken Covid-19 salgınının başlamasına tanık oldu.

21. Gökkuşağı renkli tüyleriyle dodo kuşunun yaşayan en yakın akrabası olan nicobar güvercini Hint ve Pasifik Okyanusu'ndaki kıyıya uzak adalarda yaşamaktadır.

22. Brezilya'daki bu büyük tünellerin, 8.000 ila 10.000 yıl önce, uzun zaman önce soyu tükenmiş bir tarih öncesi kara tembel hayvanı veya dev armadillolar tarafından kazıldığına inanılıyor.

23. Philadelphia'da eskiden sokaklar ahşapla kaplanırdı. Ahşapla kaplı kalan son cadde, araç trafiğine kapalı olan Camac Caddesi'dir.

Bu ilginç bilgiler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Son Derece Anlamsız Ama Bir O Kadar da Hayrete Düşürücü 20 İlginç Bilgi
Okurken Şaşkına Dönmenize Neden Olacak Muhtemelen Daha Önce Hiç Duymadığınız Birbirinden İlginç 23 Bilgi
Neden Böyle Kanunların Var Olduğuna Anlam Veremeyeceğiniz Dünyanın Cinsellikle İlgili En Garip 16 Yasağı

Popüler İçerikler

Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Denizbank’ta Müşterilerin Hesabından Çalınan 205 Milyon TL Kripto ve Sanal Bahiste Kullanılmış
YORUMLAR
22.03.2021

İlk defa bu başlığın hakkını veren bir yazı gördüm. Tebrik ediyorum cidden güzeldi.

22.03.2021

#13 'de bahsi geçen Passchendaele Savaşı, hardal gazının ilk kullanıldığı savaştır, Almanlar kullanmıştır. #3 'deki krem yüz kremi. Nişasta, hayvansal yağ ve kalay oksitten oluşuyor.

23.03.2021

#3 Okurken keşke nelerden yapıldığını da yazsalarmış demiştim, teşekkürler

Pasif Kullanıcı
22.03.2021

Böyle içerikleri seviyorum, teşekkürler editör (=

TÜM YORUMLARI OKU (17)