Öğrendiğiniz An Banyonuza Koşacaksınız: Uzmanlar Havlularınızı Ne Sıklıkta Yıkamanız Gerektiğini Paylaştı!

Avustralya'nın Sidney şehrinde profesyonel organizatör Anita Birges, banyo havlularımızı ne sıklıkta yıkamamız gerektiği de dahil olmak üzere temel ev temizliği kurallarını paylaştı. 

Bakalım uzmanımız bizleri nasıl aydınlatmış...👇👇👇

Çamaşır yıkamak çoğu zaman bizlere hiç bitmeyen bir ev işi gibi gelir. Kirli çamaşır dağcıklarıyla uğraşmadığınız zamanlarda, yatak çarşaflarından banyo paspaslarına kadar yıkanması gereken yığınla şey vardır.

Nevresimlerimizi 2 haftada bir yıkamamızın tavsiye edildiğini belki duymuşsunuzdur. Peki havlularımız için de aynı kural geçerli mi değil mi uzmanımız bunun cevabını bizler için açıkladı.

Anita Birges temel ev temizliği kurallarını paylaşırken havluların evdeki en nemli ve bakterilere en rahat üreme alanı sağlayan yer olan banyoda asılı bıraktığımıza dikkat çekti.

Birges'e göre insanlar banyo havlularını her 3 ila 5 kullanımda bir yıkamalılar. Aynı zamanda banyo paspasların ve bornozların da her hafta en az bir kere yıkanmasının gerekli olduğunu da belirtiyor. Çamaşır makinesinde 60C'de pamuklu programını seçerek "tüm bakteri ve mikropların öldüğünden" emin olmayı tavsiye ediyor.

Birges el bezlerinin de haftalık olarak yıkanması gerektiğini söylüyor. Temizlik bezlerini de asla ve asla kıyafetlerinizle aynı kirli sepetine atmamanız gerektiğini belirtiyor.

Öte yandan pijamalarımızı da her 3 kullanımda bir yıkanması gerektiğini tembihliyor. Farklı renkteki kirli kıyafetlerinizle de aynı anda yıkayabileceğinizi de belirtiyor.

Yeni yapılan bir araştırmaya göre 1 milyon İngiliz'in havlularını yılda SADECE 1 KEZ yıkadığını söylemesinden sonra uzmanların şoka uğradığını ifade ettiler.

Yeni yıkanmış bir havlunun yaklaşık 190.000 bakteri içerdiği, bu sayının sadece bir kullanımdan sonra 17 milyona yükseldiği ve bir hafta içinde 94 milyona kadar çıkabildiği düşünüldüğünde bu durum mide kaldırıcı dereceye geliyor.

"Showers To You" tarafından yürütülen ve banyo uzmanlarının Birleşik Krallık'ta yaşayan 2.200 kişiyle yaptığı ankete katılanların %3'ünün havlularını yılda sadece bir kez yıkadığını ortaya koyan bir araştırmadan elde edilmiştir.

İnsanların %8'i havlularını yılda sadece iki kez yıkadıklarını itiraf ederken, %33'ü havlularını yılda dört kez ya da üç ayda bir yıkadıklarını belirttiler.

Araştırmanın diğer bir bölümünde, İngilizlerin %67'si havlularını yenisiyle değiştirmeden önce yıkanması gerektiğine dair görsel işaretler aradıklarını itiraf ederken, %61'i havlularının kokusundan etkilendiklerini söyledi.

Bununla birlikte, katılımcıların %15'i havlularını yalnızca sert bir hale geldiklerinde yıkadıklarını söylerken, %11'i havlularını yeterince sık yıkamamaktan kaynaklanan bakteri veya hijyen sorunlarından endişe duymadıklarını belirtti.

Peki siz havlularınızı ne sıklıkla yıkıyorsunuz? 

Yorumlarda buluşalımmm...👇👇👇

İlginizi çekebilecek bir kaç içerik daha!

Pasaklı Oda Arkadaşı Mağduru Öğrencilerin Anlattıkları Hijyen Travmaları Midenizi Kaldıracak
Sen Hijyen Konusunda Ne Kadar Hassassın?
'Bu Nasıl Bir Hijyen Algısı?' Dedirtecek Tarihin En Kötü 25 Temizlik Alışkanlığı

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
19.10.2023

Naçizane tavsiyem, küçük boy el havlusu kullanın.Banyoda bu havlulardan bolca bulundurun. Elinizin altında her gün temiz havlu olur.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ